5 gode grunde til at tage på sportshøjskole

Er du også tosset med sport og rejser? – og vil du gerne have det sjovt, mens du bliver bedre til din sportsgren, eller prøve en masse nye ting? Så læs med her…

Sidsel Nordby
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 26. marts 2021

Alle kan være med, uanset niveau.

Sportshøjskole er for dig som elsker at dyrke sport, eller som ønsker at få mere sport ind i din hverdag. Om du nørder i én sportsgren, eller har lyst til at afprøve og udfordre dig selv i nye sportsgrene – eller måske du først skal til at finde ud af, hvad din yndlings sport er?

Masser af sports- og idrætsfag

Viborg Idrætshøjskole er ét stort tag-selv-bord, med masser sports- og idrætsfag – både uden- og indendørs! Vi tilbyder over 60 forskellige fag, som du kan vælge og vrage imellem og du kan næsten selv bestemme, hvordan dit skema skal se ud.
Højskolelivet i Viborg er ikke kun høj puls og sportstøj. Du vil opleve hjernegymnastik, temadage, projektarbejde, eksistensfag, foredrag, sang osv. Du vil opleve stillesiddende stunder med hygge og afslapning, så kroppen kan restituere.

 

Det har været rigtig fedt. Jeg føler, at jeg har udviklet mig rigtig meget socialt,
og jeg har fået øjnene op for helt nye idrætsgrene, som virkelig er fede.

Magnus, tidligere elev.

Mød nye venner

Det fede ved at gå på højskole er, at man ikke er alene. Vi har omkring 150 elever, de fleste i alderen 18 – 24 år. Alle står i samme situation som dig. Alt er nyt, men inden I ser jer om, er I én stor familie. I spiser sammen, sover, træner og konkurrerer sammen, I er alle nye på stedet og klar på at møde masser af nye venner.

Bliv afklaret!

Et højskoleophold er, for rigtig mange, med til at afklare det store spørgsmål: ”Hvad vil jeg med min fremtid?”. Et højskoleophold, er et intenst forløb, og man kan ikke undgå at komme i dybden med mange nye ting, mennesker og ikke mindst sig selv! Det er derfor mere en regel end en undtagelse, at rigtig mange er mere afklaret med, hvad de vil og ikke vil, når de har været igennem ”højskole-møllen”. Det er både på det fysiske og psykiske plan, at vores elever kommer til at kende sig selv bedre. Fællesnævnerne for dem alle er, at det har været den fedeste oplevelse i deres liv og noget de tager med sige fremover!

 

Jeg har lært mig selv bedre at kende både fysisk og mentalt –
jeg har lært at læse andres følelser bedre og fået verdens bedste bekendtskaber.

Christian, tidligere elev.

Start på en frisk!

En anden god grund til at tage på sportshøjskole er, at mange ønsker at starte på en frisk. Det kan jo betyde mange ting, men uanset hvad og hvorfor, så er det en oplagt mulighed til at få sat en ny kurs eller start – alle er nye ved opstart og ingen kender hinanden, men alle har lyst til at møde nye venner, nogen drømmer om en ny personlig rekord, at forbedre sin teknik, eller forbedre sin livsstil. Det kan også være at forberede sig til politiet eller blive instruktør, eller bare komme væk fra det daglige hamsterhjul og prøve sig selv af på livets legeplads.

Sportsfag på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole har vi et bredt udvalg af sportsfag – du designer selv dit ophold!

Det vil sige, at du kan vælge og vrage mellem de ca. 60 fag vi udbyder. En bred vifte af idræt, sport, kreative fag, teoretiske fag og uddannelsesfag. Der er lagt op til en god balance mellem sport og stillesiddende undervisning. Det kan være svært at vælge fag, derfor vælger du først dine fag, når du er startet på højskolen, hvor vi er der til at vejlede dig.

Vælger du politilinjen, er der en håndfuld teoretiske fag som er obligatoriske, men derudover vælger du som politielev også selv, hvilke fag du vil have. Læs mere om Politilinjen her

Herunder er et udpluk af de sportsfag vi udbyder. Vi udvikler løbende, så der kan forekomme ændringer. Du kan altid finde en opdateret liste her på siden om fag

Adventure
Badminton
Beachvolley
Dans
Dykning
Fitness
Fodbold
Håndbold
Kajak
Klatring
MTB
OCR
Rough’n tough
Ski og Snowboard
Spring
Styrketræning
SUP
Surfkajak
Svømning
Trailløb

Et sammenhold der rækker langt ud over dit højskoleophold.

Du vil opleve, at dagene går alt for hurtigt, fordi du bliver en del af en stor familie og møder ligesindede. Det bedste er, at der altid er nogen at træne med, konkurrere med, snakke med, grine med og hænge ud med. De nye sociale relationer er kommet for at blive – det bliver venner for livet, og ofte er det vidt forskellige mennesker men, hvor I har det til fælles, at I har lyst til at flytte jer fysisk, socialt og mentalt.

 

Jeg har lært, at jeg har kompetencer inden for flere sportsgrene end forventet, primært boldspil. Jeg har også lært at åbne mig meget mere op. Jeg har lært at omgås mennesker, som jeg normalt ikke ville have snakket med.

Nikolaj, tidligere elev.