1920X1080 Politi
Settings Accessibility FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Politi[-]linje

Højskolens politilinje er til dig, der gerne vil være på forkant.

Du bliver klar til at opfylde kravene til både den fysiske og den boglige del af Politiets optagelsesprøve. Vores samarbejde med Viborg Politi, giver dig et unikt indblik i det virkelige politiarbejde.

Politilinjen

Vores politiforberedende kursus styrker dine kommunikations- og vurderingsevner og dine sociale kompetencer, vigtige egenskaber for en politibetjent. Netop de kompetencer evalueres i samarbejdsprøven og samtalen under optagelsesprøven til politiuddannelsen.

Opstart i januar og august

Politilinjen fokuserer på dine faglige og personlige udvikling og giver dig de bedste kort på hånden inden optagelsesprøven, og dermed større chance for at komme ind på din drømmeuddannelse.

Samtidig kan du nyde højskolelivet med sund mad, træningsfællesskab, adgang til atletikstadion, fitnesscenter og et hav af andre faciliteter, 24/7. Her får du samlet set en super forberedelse til Politiskolen og uddannelsen til betjent!

1920X1080 Politi 2
Fag_blå

Hvordan bliver man politibetjent?

Der stilles mange krav til potentielle politibetjente, derfor er det vigtigt at forberede sig til optagelsesprøverne og være i rigtig god form inden start på politiskolen.
For at blive optaget på politiskolen, skal du opfylde en række krav. Du skal have et godt helbred og du skal være i besiddelse af de rette persontræk og kompetencer. Du skal også bestå nogle prøver, der tester dine personlige kompetencer, dine skriftlige kompetencer og din fysiske form.

 • En fysisk prøve
 • En farvesynstest
 • En skriftlig prøve i dansk
 • En samarbejdsopgave

Læs mere om hvordan du kan forberede dig på politiets optagelseskrav her.

Øvelse I Vejle
Person Pin FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Du får:

 • 18 uger med fokus på styrke- og konditionstræning
 • undervisning i dansk, målrettet optagelsesprøven
 • samarbejde med ved Viborg Politi og Politiskolen
 • hjælp til at skrive din ansøgning til politiet
 • møde med tidligere elever fra Viborg IH, som nu er under politiuddannelse eller ansat ved politiet.

Derudover møder du en masse nye mennesker og får unikke oplevelser for livet, samtidig med at du bliver rustet til optagelsesprøverne på Politiskolen – alt sammen på en og samme tid!

Blandet (6)
Voice

Krav for at blive politibetjent

For at blive optaget på Politiskolen skal du have uddannelsesmæssige, faglige og personlige kvalifikationer, der gør dig i stand til at gennemføre politiets basisuddannelse. Du skal:

 • være fyldt 20 år, når du ansøger og 21 år, når du starter
 • være dansk statsborger eller have søgt om dansk statsborgerskab
 • have en passende fremtoning og et godt helbred
 • have kørekort til bil og være en rutineret bilist
 • have en gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller en lignende uddannelse, fx politikadet
 • kunne sikkerhedsgodkendes
 • forberede dig på kravene i adgangsprøven
Skærmbillede 2017 10 02 Kl. 14.46.44 (2) (1)
Dance

Politiet lægger også vægt på

At du er ustraffet og ikke har brugt doping, og at du har gode evner for bl.a. samarbejde, kommunikation og analytisk tænkning. Det er desuden vigtigt, at du er psykisk og fysisk robust.

Som politibetjent skal du udstråle professionalisme og kunne begå dig i alle lag.
Synlige tatoveringer og piercinger, på hænder og i hovedet, skal fjernes inden start.
Endelig skal du bestå prøveforløbet med tilfredsstillende resultat.

Du kan læse meget mere om Politiets adgangskrav på deres hjemmeside her

Fysiske fag

Fysiske fag vi anbefaler vores Politielever

 • Svømning og livredning
 • OCR
 • Rough’n Tough
 • Adventure
 • Trailløb
815X1080 Politi

Teoretiske og obligatoriske fag

Politi-teorien
Faget omhandler, hvordan man skriver en ansøgning, dansk, kommunikation og kropssprog, psykologi, samarbejde og samfund.

Faget Politi-teori har du i 3 timer om ugen.


Polititræningen
Vores tætte samarbejde gennem mange år, med Viborg Politi og Politiskolen, giver dig som elev ekstra gode forudsætninger, for at ruste dig bedst muligt til din optagelsesprøve.

Vi besøger Politiet under deres øvelser, hvor i som højskoleelever er figuranter ved forskellige politiøvelser, når Politiet træner deres beredskabsgrupper. Politiet besøger også højskolen for at underviser jer, og hvor i kommer i dialog med Politiet.
Som Politielev på Viborg IH, har du også mulighed for vejledning hos Politiets uddannelsesansvarlig inden optagelsesprøven.

Faget Politi-træning har du i 1,5 time om ugen.

Peoplesvg

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelene ved at vælge politilinjen som en del af mit højskoleophold?

Når du vælger politilinjen som en del af dit højskoleophold, åbner du døren til en række fordele. Her er nogle af de vigtigste:

 • Forbedrede sportslige færdigheder og styrkelse af dine samarbejdsmæssige evner

 • Udfordringer og personlig udvikling både fysisk og mentalt

 • Stærkt fællesskab og netværk

 • Mulighed for rejser med dine højskolevenner 

 • Forberedelse til en karriere inden for politiet

 • Læring og udvikling af kommunikationsevner.

Jeg er usikker på om jeg skal uddanne mig til politibetjent. Kan et højskoleophold hjælpe mig med at blive klogere på det?

Absolut! Et højskoleophold er en fantastisk mulighed for at undersøge, om en karriere som politibetjent er noget for dig.

Gennem politilinjen på Viborg IH vil der være mulighed for at få praktisk erfaring og indblik i politiarbejdet. Du vil lære om politiets værdier, opgaver og ansvar, og dette kan hjælpe dig med at afgøre, om du har interesse i et fremtidigt job som politibetjent.

Husk, at et højskoleophold ikke nødvendigvis er en endelig beslutning om din karrierevej, men det kan give dig en værdifuld indsigt og erfaring, der kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Hvad kræver det at blive politibetjent?

For at kvalificere sig til at blive politibetjent, er det nødvendigt at gennemføre Politiskolens basisuddannelse på Politiskolen. Denne uddannelse består af en kombination af teoretisk undervisning på skolen og praktisk træning.

Derudover er det et krav, at du har dansk statsborgerskab, et gyldigt kørekort og de nødvendige personlige kompetencer.

På Viborg Idrætshøjskole vil du opnå en grundig forståelse af, hvad politiuddannelsen indebærer, samt få mulighed for at forberede dig på optagelsesprøven.

Er der eksempler på tidligere højskoleelever, der har brugt deres erfaringer fra politilinjen til at blive politibetjent?

Ja, der er flere eksempler på tidligere elever fra Viborg IH, som har brugt deres erfaringer fra politilinjen til at forfølge en karriere i politiet.

Disse tidligere elever, som nu enten er under politiuddannelse eller ansat ved politiet, deler ofte deres personlige erfaringer og indsigter, når de besøger os på Viborg IH. Deres besøg er med til at give en realistisk forståelse af jobbet som politibetjent og hvordan et højskoleophold kan forberede dig til denne karrierevej.

I tvivl om dine valg?