Rytmisk gymnastik og dans

I rytmisk gymnastik og dans giver vi dig muligheden for at udvikle dig som gymnast. Der er plads til dig, som har høje ambitioner og dig, som er ny indenfor gymnastik og dans!
Undervisningen vil tage udgangspunkt i gymnastikken, hvortil vi lader os inspirere af dansens forskellige genre og stilarter.

Rytmisk gymnastik er en fællesbetegnelse, som dækker over de rytmiske fag, der udbydes i de forskellige semestre.

 

Rytmisk gymnastik

Formen på undervisningen kan bestå af simple sekvenser, hvor fokus er rettet mod forskellige bevægelseskvaliteter. Der vil også være mere sammensatte sekvenser, hvor anvendeligheden af dine grundtekniske færdigheder afprøves, mens din indlærings- og indlevelsesevne udfordres.

Dans

Der er kun positivt at sige om dans – dans forbedrer vores holdning, fysik og gør os i godt humør.
Alle kan vælge dans på højskolen – du behøver ikke at have danset i forvejen, men du skal have lyst til bevægelse og musik.

I undervisningen vil du blive præsenteret for forskellige stilarter og genre. Faget spænder bredt og du vil komme til at prøve bl.a. moderne dans, hiphop, samba, house og wacking. Gennem de forskellige stilarter skal vi dykke ned i forskellige bevægelseskvaliteter og udtryk og du vil også blive introduceret for på dansens kulturelle og historiske islæt.

Så skal du på højskole og har lyst og mod på dans, så skal du give dig selv den mulighed at prøve det.

 

Har du lyst til flere oplevelser med gymnastikken?

Herunder kan du læse om de forskellige muligheder, som du har i forbindelse med fagene indenfor rytmisk gymnastik.

I løbet af foråret vil det være muligt at:

  • lave 5-8 opvisninger, hvoraf én opvisning er til Aspirantstævne?
  • have fællestræning og opvisning med Elitehold Viborg

I løbet af efteråret vil det være muligt at:

  • lave 1-2 opvisninger

Der vil i forbindelse med opvisninger og stævner være en egenbetaling, som dækker deltagergebyr, opvisningsdragt og transportudgifter.

I juni tilbydes en studietur, hvor det kan være en fordel at have deltaget i ét af de rytmiske fag.

Anne Stamp Christensen 
Gymnastik / Dans / Strik / Polititeori / Genbrugsglæde
asc@viborgih.dk
Læs mere
Laura Tarpgaard
Rytmisk gymnastik / Dans / Brætspil / Yoga
lt@viborgih.dk
Læs mere

Jeg har aldrig haft mere selvtillid som gymnast som efter mine seks måneder på Viborg IH. Jeg tør stå frem, og jeg har fået lysten til at overraske, provokere og udfolde mig på helt nye måder. Jeg ser ingen begrænsninger, kun muligheder. Det er også tydeligt at se på mine hold nu, og på min egen præstationer på gulvet – jeg tør!

Vi griner, vi løsner op – vi sveder og det gør ondt efter en omgang styrke. Vi bruger hovedet, når der skal gang i indlæring, og vi kobler fra når vi bare skal følge musikken. Vi er med til at forme timen, vi er med til at starte en fest. Vi er med til at skabe en fed gymnastik time på Viborg IH – vi er med til at skabe VORES gymnastiktime på Viborg IH!

For mig har hele forløbet med gymnastik og dans på GIV været en oplevelse, hvor jeg hver gang kunne gå fra en time og følt, at jeg rykkede mig!