1920X1080 Viborg Idrætshøjskole Luftfoto
Open With FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48 1

Om os

Viborg Idrætshøjskoles historie

Siden højskolen i oktober 1951 blev indviet som ”Gymnastikhøjskolen ved Viborg”, har de essentielle ord ”lederuddannelse” og ”demokrati” dannet rygraden i skolens vision. Højskolen fik fra begyndelsen status som hele Jyllands gymnastikhøjskole og få dage efter indvielsen tog vi imod de første 79 unge mænd, eller karle, som de blev kaldt dengang. Indtil 1960 var elevholdene opdelt efter køn. Drengene gik på højskole om vinteren, hvor der alligevel ikke var så meget arbejde at gøre i landbruget, og pigerne fyldte skolen om sommeren.

Viborg Idrætshøjskoles grundpiller

Gennem alle årene har skolens formål i grove træk bestået af to grundpiller:

  • Foredrag om aktuelle og samfundsmæssige emner og sangtimer
  • Idrætsfag og lederuddannelse

Højskolen har en lang tradition for at uddanne idrætsledere og instruktører til frivilligt foreningsarbejde indenfor gymnastik, kajak, klatring og fitness.

Bredden i idrætsfagene var hovedårsag til, at højskolen i 1997 ændrede navn til Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg – og i mange år omtalt som GIV.

I 2019 blev navnet ændret til Viborg Idrætshøjskole (Viborg IH) - ikke fordi gymnastikken fylder mindre, men fordi alle de andre idrætter er der på lige fod med gymnastikken.

Introuge F19 (3)
Dance

Viborg IH – en højskole i udvikling

Med højskolelever både forår og efterår, aktiviteter for hele familien i sommermånederne og mange daglige brugere af højskolens faciliteter, udvikler højskolen sig konstant – både som undervisningsinstitution med fokus på idræt og faglighed, og som aktiv deltager i samfundet. Med et fagligt højt niveau som fundament ønsker Viborg Idrætshøjskole at skabe nye muligheder for højskolens brugere. Som nogle af de lidt mere unikke faciliteter kan vi nævne blandt andet Danmarks eneste indendørs fos, Center for bjergsport og et godt udstyret Fitnesscenter.