Mad Fest (4)
Favorite FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Maden på skolen

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost med kvalitets-råvarer, er kodeordene for køkkenet når de fremtryller de lækreste retter hver dag.

Højskolen er et aktivt sted og kosten skal selvfølgelig underbygge det. Det betyder at maden på højskolen både er næringsrig, sund og lækker at se på.

Vi fokuserer på en sund, men rigtig lækker kost til elever og kursister, såvel som medarbejdere.

Der er selvfølgelig forskel på hverdag og fest – ligesom det gælder derhjemme – men det kan være svært at se når maden serveres. Maden serveres fra eget køkken på en spændende måde.

Kostpolitik

  • Vi vil fremstille og servere en sund og varieret kost
  • Vi serverer én ret til de varme måltider og efterfølgende frugt
  • Vi serverer højest kage 2 gange om ugen
  • Vi bruger minimale mængder fedtstof ved stegning
  • Vi vælger ofte metoder der ikke kræver fedtstof
  • Alt hakket kød indeholder max. 12 % fedt
  • Vi foretrækker at bruge raps- og olivenolie
  • Vi lever, i dagligdagen, op til de anbefalede kostråd
  • Madplanerne laves af alle medarbejdere i turnus for 1 uge ad gangen
  • Der bruges en rammeplan for at sikre variation i de varme madplaner
  • Vi serverer 6 måltider om dagen
Kamera 2 Del 2 (14 Of 92)
Flower

Vi stiller krav til de råvarer vi bruger og den mad vi fremstiller

  • Vi vil fortrinsvis købe dansk kød
  • Vi kontrollerer vores råvarer med kritisk blik
  • Vi køber overvejende uforarbejdede grøntsager og frugter
  • Vi bager alt brød selv, med undtagelse af rundstykker og sandwichbrød
  • Vi fremstiller selv marmelader, mysli og lignende fra bunden
  • Vi vil lave mad der tiltaler både syns-, lugte- og smagssansen
  • Vi vil virke dannende omkring mad og måltider
  • Vi vil fastholde højtider og traditioner og synliggøre dem gennem maden
  • Eleverne hjælper til omkring servering, oprydning og opvask
  • Vi vil yde en god service
Kamera 2 Del 2 (15 Of 92)
Hands

Vi vil have et højt informationsniveau omkring vores mad og præsenterer hver dag til middag den varme menu

  • Vi efterlever så vidt muligt ønsker fra køkkenets brugere
  • Vi tager hensyn til diæter der skyldes allergi eller sygdom (i forbeholder os dog retten til at kræve lægeerklæring hvis vi har mistanke om at kravet skyldes kræsenhed)
  • Vi respekterer vegetar og trosbetingede kostvaner
  • Vi ønsker at alle skal føle sig velkommen i køkken og spisesal
Smiley Kopier
Smiley

Elitesmiley og Reefood

Viborg Idrætshøjskole har fået tildelt fødevarestyrelsens ELITE-smiley, og det er vi rigtig stolte af!

Detail-virksomheder får elite-status, når de har storsmilende smiley’er og ingen anmærkninger på de fire seneste kontrolrapporter og i de seneste 12 måneder.

På højskolen har vi også fået REFOOD mærket, som er en certificering til virksomheder og organisationer indenfor fødevare- og servicesektoren. Det viser, at vi gør noget aktivt for at reducere madspild og genanvende madaffald.

Smiley

Herunder finder du kontrolrapport og Smiley for de seneste 4 år, for køkkenet på Viborg Idrætshøjskoles.

Spørgsmål?