Maden på skolen
Sund og varieret kost
Sund og varieret kost med kvalitets-råvarer, er kodeordene for køkkenet når de fremtryller de lækreste retter hver dag.
Højskolen er et aktivt sted og kosten skal selvfølgelig underbygge det. Det betyder at maden på højskolen både er næringsrig, sund og lækker at se på.
Vi fokuserer på en sund, men rigtig lækker kost til elever og kursister, såvel som medarbejdere.
Der er selvfølgelig forskel på hverdag og fest – ligesom det gælder derhjemme – men det kan være svært at se når maden serveres. Maden serveres fra eget køkken på en spændende måde.
Kostpolitik
- Vi vil fremstille og servere en sund og varieret kost
- Vi serverer én ret til de varme måltider og efterfølgende frugt
- Vi serverer højest kage 2 gange om ugen
- Vi bruger minimale mængder fedtstof ved stegning
- Vi vælger ofte metoder der ikke kræver fedtstof
- Alt hakket kød indeholder max. 12 % fedt
- Vi foretrækker at bruge raps- og olivenolie
- Vi lever, i dagligdagen, op til de anbefalede kostråd
- Madplanerne laves af alle medarbejdere i turnus for 1 uge ad gangen
- Der bruges en rammeplan for at sikre variation i de varme madplaner
- Vi serverer 6 måltider om dagen