1920x1080 outdoor
Forest FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Frilufts[-]liv

Idrætsfag

Uanset om du har levet et liv i spejdershorts eller aldrig har sovet under åben himmel, så bliver du udfordret og vil få store naturoplevelser med friluftsliv på Viborg Idrætshøjskole.

Under[-]visningen

Du lærer at tænde bål, tilberede mad, orientere dig og finde vej – også i mørke. Alt sammen så du har overskud til at nyde og opleve naturen, turen og kammeraterne.

Timerne på højskolen benytter vi til at forbedre færdigheder og kompetencer, så du får mod på og tryghed til at tage på tur.
Du bliver klogere og dygtigere til at holde dig mæt, tør og varm - selv under krævende forhold.

Første semester:

  • Vandretur i Thy. Her har vi fokus på basisfriluftsliv, orientering og vandring. Måske hører vi krondyrene brøle, når vi ligger i soveposerne ved bålet.
  • Kanotur på Gudenåen, hvor vi naturligvis arbejder med kanoteknik og overnatning i skoven. Måske har vi selv fanget en aborre eller laks til aftensmaden.

Andet semester:

  • Sammen i Vildmarken, som en pendant til ”Alene i Vildmarken”.
  • Hvordan er friluftslivet anderledes, når vi har længere tid til at forberede vores faste lejrplads, til at bygge læ, ly og køkken?
  • Overnatning på vandet. Vi skal bygge en flydende lejrplads og overnatte på en stor hjemmelavet tømmerflåde i det gamle istidslandskab på Hald Sø – Danmarks smørhul.
  • Vinter-egenfærd, hvor du har opnået tryghed og sikkerhed til, at tage på tur med en lille gruppe af dine højskolekammerater. Jeg forbereder og gennemfører selv turen under kyndig vejledning af friluftslærerne.
1920X1080 Kano Friluftsliv Højskole

Oplevelser i naturen

Du har adgang til alle faciliteterne, og har undervisere, som brænder for friluftslivet i den brede form, men som også er specialister i klatring, kano, havkajak, kajakpolo, surfkajak, foskajak, ski, mountainbike og dykning. 

Det giver fantastiske muligheder for gode oplevelser i naturen, med mestring af de færdigheder, der skal til at gøre det sikkert, sjovt og spændende at dyrke friluftsliv.

Kanotur i Danmark

Nogle år arrangerer vi en rejse med fokus på friluftslivet.
Elever der har haft friluftsliv kan deltage på rejsen, som sidste gang gik til Patagonien i Argentina.

1920X1080 Friluftsliv

Gå videre med Friluftsvejleder-uddannelsen

Vores undervisere underviser også på Friluftsvejlederuddannelsen på VIA UC – en oplagt vej, hvis du vil mere med friluftslivet efter opholdet på Viborg Idrætshøjskole.

På Viborg Idrætshøjskole har vi dyrket Friluftslivet siden 1980'erne – vi har været rundt i Danmark, Sverige, Norge – men også i Grønland og Alaska med friluftselever.

Mens en del ting har ændret sig siden, så er friluftsliv stadig friluftsliv. 
Skoven ligner sig selv, søen er den samme, og de oplevelser vi kan få, i og med naturen, ligger stadig lige uden for døren!

OBS. Der tages forbehold for ændringer af fagene, da der hele tiden kommer nye fag til, og nogle fag ændres eller lukkes ned. Ligeledes kræver det et minimum antal elever, før vi kan realisere et fag.

Hvis der er fag, som er meget afgørende for dig, eller noget du er i tvivl om, så kontakt os endelig på tlf. 8667 2011.