Svømning På Viborg Idrætshøjskole
Pool FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Svømning og Livredning

På Viborg Idrætshøjskole er der garanti for udfordringer - både for den erfarne og den nye svømmer! Svømning er også for dig, der ikke i forvejen er en vandhund!

Idrætsfag

Svømning

Bliv en teknisk dygtigere og stærkere svømmer.
Vi vil primært fokus på svømning, konditions svømning og cardio træning i vand, f.eks. cirkeltræning i vand eller banesvømning med fokus på teknik og kondition – det skal være fedt at svømme og man skal udfordre sig selv og finde ud af, at man kan meget mere end man troede.

Vi benytter videoanalyse. Hvor vi optager dig mens du svømmer og efterfølgende evaluer vi teknikken, med fokus på forbedringer.

Svømning er en low impact sport, som er mere skånsom for kroppen, i forhold til ex. styrketræning, løb eller spring.

Svømning er også super god for konditionen og mindst lige så effektivt, som mange andre sportsgrene.

Svømning På Viborg Idrætshøjskole 2
Pool FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Livredder

Vi forbedrer og arbejder målrettet mod at gøre dig kompetent til at kunne tag Dansk Svømmeunions bassinlivredderprøve, som er en kompetencegivende prøve og som du kan bruge til ansættelse som livredder i en svømmehal. – så vil du have et godt studiejob, kan du her tage et skridt på vejen.

Læse om kravene til bassinlivredderprøve herunder.

På vejen til målet træner vi både konditionen og teknikken. Livredning er fysisk træning, med gashåndtaget i bund og teknikken i højsædet.

Vi slutter første semester med bassinlivredderprøve, som foregår i vores egen svømmehal - i vante rammer. Prøven koster 110 kr. til Dansk Svømmeunion.

Badebroen
Cardiology FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Førstehjælp grundkursus

Som en del af livrederkurset, gennemgår vi også Førstehjælp grundkurset.

Kurset give dig viden og færdigheder, der sætter dig i stand til at yde livreddende førstehjælp ved ulykker.

Kurset giver med garanti udfordringer for både den erfarne svømmer og nybegynder!

Faget er også for dig, der ikke i forvejen er en vandhund!

Finder du din indre vandhund, eller opdager hvor god svømning er for din fysiske udvikling, så er faget Water Endurance måske noget for dig, i dit næste semester på dit højskoleophold. Her skruer vi op for intensiteten og gir den yderligere gas i vandet! Læs om faget Water Endurance her:

Skal vi svømme sammen?