1920X1080 Foskajak Norge Højskole Rejse (1)
Kajak

Foskajak

Idrætsfag

Mærk adrenalinen suse gennem kroppen når du padler gennem stort og vildt fossende vand!

OBS. Der tages forbehold for ændringer af fagene, da der hele tiden kommer nye fag til, og nogle fag ændres eller lukkes ned. Ligeledes kræver det et minimum antal elever, før vi kan realisere et fag.

Hvis der er fag, som er meget afgørende for dig, eller noget du er i tvivl om, så kontakt os endelig på tlf. 8667 2011.

Under[-]visningen

Foskajak er kajak i strømmende vand – white water!

I svømmehallen kan vi lave en kunstig bølge og skabe strømmende vand, så vi begynder at øve os her, under sikre og kontrollerede forhold. Derefter tager vi på fossen i Silkeborg, hvor vi kan øve os endnu mere.

Underviserne har en norsk foskajakuddannelse, og der er mulighed for at tage det første kursus i det norske system på vores ture.

Læs om tidligere elev, Mia Derdaus eventyr med foskajakken

1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak3
1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak4

Til Norge med Foskajak

Højdepunkterne er at kunne padle gennem stort og vildt fossende vand, at prøve at surfe i bølger og at få en introduktion til playboating.

Vi Starter på Syrveitfossen, og så tager vi til Nidelva ved Arendal, hvor der inden for meget korte afstande er meget varierede muligheder. Begge steder er der gode betingelser for både begyndere og øvede – fra klasse 1 og op til klasse 4 vand.

Det er en forudsætning, at du har haft kajak i et af semestrene før turen! Sikkerheden er i højsædet – vi har én underviser med til hver fjerde elev.

Der er i både foråret og efteråret en tur til Norge, hvor teknik, leg og bevægelighed i kajakken kombineres med norsk natur og fantastisk elve.

DSC01775 (1)
Quotes

“At sejle kajak på en elv med klipper og vand strømmende med 140 kubikmeter pr. sekund virker umiddelbart som en vanvittig idé, men med 9 dygtige undervisere til 19 elever bliver det i stedet til en vanvittig god idé!”

- Jonatan Hauge Steffensen