1920X1080 Elitehold Fokus
Dance

Viborg Elitehold

Viborg Elitehold er et hold for dig, som elsker gymnastik og vil opleve noget særligt.
Et gymnastikhold for tidligere elever og andre dygtige gymnaster, som ønsker at være en del af et ambitiøst og kreativt fællesskab.
Vores krøllede hjerner elsker at nørde bevægelse, og vi glæder os til at lave et lækkert og anderledes opvisningsprogram.

Eliteholdet

Viborgs Elitehold har rod i højskolen. Det betyder, at du bliver en del af højskolen, og at højskolen bliver en del af dig.
For os er Eliteholdet mere end et fedt opvisningsprogram, dvs. at træning, morgensamlinger og andre aktiviteter går hånd-i-hånd. Du vil også opleve, at du bliver en aktiv del af den kreative proces med opvisningen. Det er derfor også vigtigt, at du møder op til samlingerne, for det her holdet skabes.

Vores ambition er at skabe rum til dygtiggørelse i både træning og opvisningsprogrammet. Vi søger gymnaster, der brænder for at bevæge sig, søger nye udfordringer og er klar på at byde ind i den kreative proces. Og så skal vi have det godt sammen.

Booking af Viborg Elitehold
Hvis du vil booke Eliteholdet til opvisninger, så send en mail til Morten Gram

Eliteholdet udtages hvert år i august!

Generel info

Træningssamlinger

Holdet træner weekender, hvor vi samles fredage til aftensmad og derefter træner fredag ​​aften og lørdag. Enkelte weekender fortsætter vi til søndag, hvor der enten er træning eller stævner/opvisninger. 

Vi har en forventning om, at du har tjekket, at du kan deltage i vores samlinger, inden du stiller op. Er du forhindret i at deltage i en eller en opvisning, skal vi have besked før eller til udtagelsen.

Trænings - og opvisningskalender
1. samling den 15.-16. september 2023 + opstartsfest
2. samling den 3.-5. november 2023
3. samling den 8.-9. december 2023 + julefrokost
4. samling den 5.-6. januar 2024
5. samling den 19.-21. januar 2024 + KICKOFF søndag
6. samling den 23.-24. februar + Vinterstævne
Turné - info kommer senere
Repstævne den 19.-21. april 2024
Elevmøde den 3.-4. maj 2024
SMIL Stævne den 11. maj 2024 - dato er endnu ikke bekræftet

Følg med på de sociale medier, hvor vi løbende opdaterer med information!

815X1080 Eliteholdet Springer
1920X1080 Elitehold Drenge Træning (1)
Dance

Forventninger til gymnaster
på Eliteholdet

Vores ambition er at skabe rum til dygtiggørelse i både træning og opvisningsprogrammet. Vi ønsker at udfordre alle gymnaster og give plads til individuel udvikling og udfordring.

For at kunne dette har vi også en forventning om:

  • at du øver dig på opvisningsprogrammet og holder det ved lige mellem træningssamlingerne
  • at du vedligeholder og gerne udvikler din gymnastik ved siden af holdet (grundform, teknik, spring, styrke og smidighed)
  • at du prioriterer Eliteholdet højt og har afstemt dette med dig selv inden udtagelsen (tjek at du kan deltage i træninger og opvisninger)

Derudover ønsker vi at skabe et socialt hold med fokus på højskolekulturen, hvor alle bidrager til at skabe store oplevelser, og hvor alle påtager sig arbejdsopgaver med at udvikle, organisere og hjælpe til. Det betyder også, at ansvar, frivillighed og fællesskab står centralt i arbejdet med holdet, og det skal du have lyst til at være en del af.

1920X1080 Elitehold Fælles Træning

Praktisk og økonomi

Ved udtagelse, træningsweekender, KickOff, Vinterstævne og elevmøde
vil overnatning og bespisning foregå på højskolen.

Alle gymnaster på holdet skal indbetale et materialedepositum til højskolen, som bl.a. er et tilskud til de driftsmæssige omkostninger, som er forbundet med Eliteholdet (herunder kost, lokaler, instruktørlønninger, administration mm.).
En del af beløbet bruges på stævner, dragter, holdtøj, m.v. Der vil ske refusion eller ekstra opkrævning ved sæsonens afslutning.

Alle gymnaster skal desuden påregne udgift til deltagelse i DGI’s Rep-stævne.

Der ydes ikke tilskud til transport til hverken træningssamlinger eller opvisninger.
Alle gymnaster sørger i udgangspunktet selv for organisering af transport til træningssamlinger og opvisninger.

Elitehold rejse Gaga Billede

Praktisk om udtagelsen

Udtagelsen foregår på højskolen en weekend i august.
OBS der vil være træning for det udtagede hold søndag. 
Det vil være muligt at ankomme fra 8.15, og der vil blive delt numre ud fra kl. 8.30.

Hvilke gymnaster? 
Vi søger gymnaster, der brænder for at bevæge sig, søger nye udfordringer og er klar på at byde ind i den kreative proces.

Vi ser bl.a. på

  • Det gymnastiske niveau og tekniske kunnen 
  • Hvordan du møder de forskellige genrer 
  • Grundform og fysik 
  • Nysgerrig på bevægelse 
  • Springere, der leverer et sikkert og overbevisende niveau

Derudover tager vi også tilknytning til højskolen i betragtning. Dvs. at hvis valget står mellem en med eller uden tilknytning til højskolen, vil valget falde på gymnasten med tilknytning (f.eks. tidligere højskoleelev, collegeelev, eliteholdsgymnast).

Om instruktørerne

Vi er Viborg Eliteholds instruktører, og vi glæder os til at fyre den af ​​sammen med en masse dygtige gymnaster!

Vi har alle en dyb kærlighed til Viborg Idrætshøjskole og den helt specielle ånd, som afspejles i Eliteholdet gennem den unikke træningsform med intensiv weekender, hvor det fede fællesskab opbygges, når alle yder deres bedste.
Hele projektet ved at undervise i, og lave gymnastik er fantastisk værdifuldt. Gymnastik handler om mennesker i bevægelse. Gymnastik er både træning, kreativitet og æstetik – proces og produkt skal spille sammen.

Gymnastik er socialt samvær og personlig udvikling.
Gymnastik er en kombination af tradition og innovation. 

2. Opvisning 34
Dance

Mikkel Rudi Kjeldsen

Mikkel har været repholdsgymnast på Hammerum Rephold og Østjyllands Rephold, rejst med DGI’s 13. Verdenshold og har desuden selv gået på Viborgs Elitehold. Han kender derfor holdets og højskolens værdier og har i sinde at føre disse videre til det kommende hold. Mikkel arbejder på Flemming Efterskole, hvor han dagligt træner nysgerrige unge gymnaster i både rytme og spring. Han glæder sig til at opleve stemningen og energien, som det gymnastiske fællesskab Viborg Elitehold giver.

Elitehold Udvalgt Vinterstævne2020 (16 Of 16) (1)
Dance

Maiken Meldgård Christensen

Maiken har lavet gymnastik i både Århus og København på rytmehold og rephold, samt rejst med DGI’s verdenshold som gymnast og instruktør. Hun har de sidste par år trænet PI Elitepiger i København og Ollerups Elitehold. For Maiken handler gymnastikken om fællesskab og bevægelse - at finde nye veje i det kendte, at nørde teknikken og at satse, så man kommer derud, hvor man ikke har været før. Til daglig bor Maiken i København, men ser frem til skønne samlinger i Viborg.

Workshop Billede
Dance

Morten Asbjørn Christensen

Beskrivelse kommer....

Eliteholdet03 1010X500 Acf Cropped
Dance

Kirstine Mielcke Grønbæk

Beskrivelse kommer...

Spørgsmål?