Rear View People Running Outdoors Flipped
Fag_blå

FAQ

I undersøgelsesfasen i forhold til at vælge højskole og et højskoleophold, er der nogle spørgsmål, der kan være rare at få svar på.

Herunder finder du nogle nyttige oplysninger i forhold til at starte på Viborg Idrætshøjskole.

Hvis du ikke finder svar på det du søger, så er du altid velkommen til at kontakte højskolen på mail info@viborgih.dk eller ringe på tlf. 86 67 20 11.

Hvad koster et højskoleophold?

Du kan vælge imellem 2 ophold på Viborg Idrætshøjskole – enten om foråret eller om efteråret… Eller du kan tage to ophold i forlængelse af hinanden.
Foråret er på 6 måneder og efteråret er på 4 måneder, så der er lidt forskel i den endelige pris på opholdet.

Du kan læse mere under fanen økonomi , her finder du prisen pr. uge, som du skal gange, med det antal uger opholdet varer. Derudover skal du lægge prisen for studiet, basispakken og indmeldelsesgebyret oveni det, og så har du prisen på, hvad et højskoleophold koster.

Hvad skal man have med på højskole?

Det er måske rart at vide, hvad man skal have med, når man starter på højskole.
Vi har lavet en detaljeret pakkeliste, så det er nemmere for dig at overskue, hvad du skal have fat i, hvis du ikke allerede har det, og hvad du kan vente med, til du er startet på højskolen.

1920x1080 søndersø naturen
Diversity 1 FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Hvor mange elever går der på skolen?

Skolen har plads til godt 170 elever men det kan variere fra hold til hold, hvor mange elever der er.

Ofte har vi nogle der vælger at fortsætte – det er elever, som har gået på et tidligere ophold, og som er valgt at fortsætte til det næste. Der plejer at være omkring en 5-10 stykker, som vælger denne mulighed.

Derudover kan det også være, at der er nogle internationale elever – det er som regel på Efterårshold, at der vil være internationale elever.

1929X1080 Viborg Idrætshøjskole Værelse
Diversity 1 FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Kan man bo på eneværelse?

Ja, det kan man godt og det koster 200 kr. ekstra pr. uge. Det kan være rart at man kan gå ind på sit eget værelse og lukke døren og bare være sig selv. Det skal dog siges, at det ikke er ensbetydende med, at man er totalt isoleret.
Man bor på gang sammen med alle ens kammerater, og der vil derfor altid være mennesker tæt på. Som regel lader folk dørene stå åben og man har også meget med dem der bor på gangen at gøre... når man børster tænder, gør sig klar til dagen eller siger godnat om aftenen.

IMG 2305 (1)
Diversity 1 FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Hvor mange bor man på værelserne?

Man bor primært til at være på værelset, du har derfor kun en roomie du skal forholde dig til. Du bor sammen med en af ​​samme køn.
På gangen, er der både piger og drenge og det gør, at der kommer et godt blandet fællesskab. Det er super hyggeligt og man får et rigtigt godt sammenhold på gangen.
Der er nogle få værelser, hvor man bor 3 personer sammen.

Bor drenge og piger sammen?
Som nævnt tidligere bor man med en af ​​samme køn, men blandet på gangen. Så værelserne skifter mellem at være pigeværelse og drengeværelse.

Kan man få vegetarmad?

Ja, det kan du - du kan også spise vegansk, laktosefri, glutenfri, og hvis du har en anden form for allergi kan køkkenet lave et lækkert alternativ. 

Vores køkken er superdygtige og kreative så uanset, hvilken diæt du har, vil du blive forkælet. Når du melder dig til et ophold, skriver du blot på tilmeldingen, hvilken diæt du har. Det kan være, at køkkenet beder om dokumentation for din allergi/diæt.

Har du glemt at skrive det på tilmeldingen, så kontakter du bare højskolen, så det kan blive noteret inden du starter.

1920x1080 adventure
Cardiology FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Kan man godt tage på idrætshøjskole selv om man er i dårlig form?

Ja, det kan du! Viborg Idrætshøjskole er for alle som har lyst til at lave sport. Du behøver ikke at være en elite-atlet. Du kan komme og være med, selv om du ikke kan løbe 3 km eller mindre. Det vigtigste er blot, at du har lyst til at dyrke sport og udvikle dig, fra det niveau du er på. Du vælger også selv de fag du gerne vil have. Dermed kan du vælge det, der lige passer til dig – og hvem ved, måske du er i dit livs form, når du stopper!

1920X1080 Højskoleliv Brochure
Diversity 1 FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Hvordan er fordelingen af drenge og piger?

Der plejer at være en lille overvægt af piger
– ca. 60% piger og 40% drenge, men det kan variere fra ophold til ophold.

Jeg har en skade - kan jeg stadig være med?
Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis man har en skade. I de fleste tilfælde finder man en gylden middelvej, som passer lige til ens egne behov – ikke for meget og ikke for lidt. Dog skal man være god til selv mærke efter. Der er jo alternativer i forhold til fag, som er mere ”rolige” end andre fag, fx kajak, friluftsliv og svømning.

Pakkeliste
Vi har lavet en pakkeliste som inspiration til, når du skal forberede dit kommende ophold.

Fillipinerne Fo17 (9) (1)

Har man fri i uge 7 og uge 42?

Højskolen følger ikke folkeskolernes ferier, så du har ikke fri i vinterferien, uge 7 eller i efterårsferien, uge 42.

Der er også undervisning de tre dage op til Påske, så du har kun fri i helligdagene i foråret.

Der er altid mulighed for at være på højskolen i weekender og helligdage, så selv om der ikke er undervisning, må du altid være på skolen.

Vejledning

Viborg Idrætshøjskole tilbyder dig vejledning til valg af uddannelse - såvel kortere som længere, og vi vejleder i forbindelse med jobsøgning.

I løbet af de første to uger af dit højskoleophold taler du med en underviser på skolen. Samtalen drejer sig om dine forventninger til højskoleopholdet og om dine fremtidsplaner.
En måned før opholdets afslutning vil der finde en ny samtale sted, som både ser tilbage og fremad.
I løbet af dit ophold vil skolens vejleder stå til rådighed for yderligere samtaler om uddannelse eller jobsøgning. Desuden samarbejder vi med ”Studievalg Midt- og Vestjylland” omkring orientering og valg af videregående uddannelser, samt med Viborg-egnens ”Ungdommens Udannelsesvejledning” om ungdomsuddannelser.

Samtaler
På skolen foretages 2 – 3 individuelle vejledningssamtaler i løbet af et længere ophold (4 eller 6 mdr.) – én i løbet af de første 2 uger og nr. 2 med ca. 1 måned tilbage. På et 6 måneders ophold er der også en samtale midtvejs. Desuden samtales på livsanskuelsesholdene om udd.- og erhvervsvalg efter højskolen.
Målet med skolens vejledning er, at eleverne får et øget kendskab til sig selv og sine fremtidsmuligheder, og at eleven lærer at håndtere nye situationer og udfordringer.

Den første samtale koncentrerer sig om forventninger til højskoleopholdet både i forhold til egen udvikling og udbytte og til skolens rolle. Her undersøges også, hvordan eleven ønsker at bruge højskoleopholdet i det videre livsforløb. Ved den anden samtale foretages en evaluering i forhold til forventningerne ved den første samtale, og der er stadig tid til at nå noget af det ugjorte. Desuden kan vejledning omkring fremtidigt udd.- og erhvervsvalg intensiveres, såfremt det er nødvendigt.

Skolen samarbejder med ”Studievalg Midt- og Vestjylland” om vejledningsarrangementer på højskolen, samt direkte med UU-Viborg-egnen om mere personlig vejledning af nogle af de yngste højskoleelever.