FAQ
I undersøgelsesfasen i forhold til at vælge højskole og et højskoleophold, er der nogle spørgsmål, der kan være rare at få svar på.
Herunder finder du nogle nyttige oplysninger i forhold til at starte på Viborg Idrætshøjskole.
Hvis du ikke finder svar på det du søger, så er du altid velkommen til at kontakte højskolen på mail info@viborgih.dk eller ringe på tlf. 86 67 20 11.
Hvad koster et højskoleophold?
Du kan vælge imellem 2 ophold på Viborg Idrætshøjskole – enten om foråret eller om efteråret… Eller du kan tage to ophold i forlængelse af hinanden.
Foråret er på 6 måneder og efteråret er på 4 måneder, så der er lidt forskel i den endelige pris på opholdet.
Du kan læse mere under fanen økonomi , her finder du prisen pr. uge, som du skal gange, med det antal uger opholdet varer. Derudover skal du lægge prisen for studiet, basispakken og indmeldelsesgebyret oveni det, og så har du prisen på, hvad et højskoleophold koster.
Hvad skal man have med på højskole?
Det er måske rart at vide, hvad man skal have med, når man starter på højskole.
Vi har lavet en detaljeret pakkeliste, så det er nemmere for dig at overskue, hvad du skal have fat i, hvis du ikke allerede har det, og hvad du kan vente med, til du er startet på højskolen.
Kan man få vegetarmad?
Ja, det kan du - du kan også spise vegansk, laktosefri, glutenfri, og hvis du har en anden form for allergi kan køkkenet lave et lækkert alternativ.
Vores køkken er superdygtige og kreative så uanset, hvilken diæt du har, vil du blive forkælet. Når du melder dig til et ophold, skriver du blot på tilmeldingen, hvilken diæt du har. Det kan være, at køkkenet beder om dokumentation for din allergi/diæt.
Har du glemt at skrive det på tilmeldingen, så kontakter du bare højskolen, så det kan blive noteret inden du starter.
Vejledning
Viborg Idrætshøjskole tilbyder dig vejledning til valg af uddannelse - såvel kortere som længere, og vi vejleder i forbindelse med jobsøgning.
I løbet af de første to uger af dit højskoleophold taler du med en underviser på skolen. Samtalen drejer sig om dine forventninger til højskoleopholdet og om dine fremtidsplaner.
En måned før opholdets afslutning vil der finde en ny samtale sted, som både ser tilbage og fremad.
I løbet af dit ophold vil skolens vejleder stå til rådighed for yderligere samtaler om uddannelse eller jobsøgning. Desuden samarbejder vi med ”Studievalg Midt- og Vestjylland” omkring orientering og valg af videregående uddannelser, samt med Viborg-egnens ”Ungdommens Udannelsesvejledning” om ungdomsuddannelser.
Samtaler
På skolen foretages 2 – 3 individuelle vejledningssamtaler i løbet af et længere ophold (4 eller 6 mdr.) – én i løbet af de første 2 uger og nr. 2 med ca. 1 måned tilbage. På et 6 måneders ophold er der også en samtale midtvejs. Desuden samtales på livsanskuelsesholdene om udd.- og erhvervsvalg efter højskolen.
Målet med skolens vejledning er, at eleverne får et øget kendskab til sig selv og sine fremtidsmuligheder, og at eleven lærer at håndtere nye situationer og udfordringer.
Den første samtale koncentrerer sig om forventninger til højskoleopholdet både i forhold til egen udvikling og udbytte og til skolens rolle. Her undersøges også, hvordan eleven ønsker at bruge højskoleopholdet i det videre livsforløb. Ved den anden samtale foretages en evaluering i forhold til forventningerne ved den første samtale, og der er stadig tid til at nå noget af det ugjorte. Desuden kan vejledning omkring fremtidigt udd.- og erhvervsvalg intensiveres, såfremt det er nødvendigt.
Skolen samarbejder med ”Studievalg Midt- og Vestjylland” om vejledningsarrangementer på højskolen, samt direkte med UU-Viborg-egnen om mere personlig vejledning af nogle af de yngste højskoleelever.