Idrætshøjskole
Fag_blå

Idrætshøjskole

Du designer dit ophold på Viborg Idrætshøjskole!

Mulighederne er mange på Viborg Idrætshøjskole

Vi har en bred vifte af idrætsfag, og i løbet af dit højskoleophold får du mulighed for at vælge nye idrætsfag et par gange.

Du vælger selv, om du vil fordybe dig i enkelte idrætsgrene, eller om du vil prøve kræfter med flere forskellige idrætter.

Du kan f.eks. lave et skema med OCR, Svømning og Golf… Eller hvad med Kajak, Rytme/dans og Klatring?… Eller en helt anden blanding… der mange muligheder i forhold til valg af fag.

SUP På Højskole
Dance

Semestre

Et Efterårshold består af 2 semestre og et Forårshold består af 3 semestre. I hvert semester skal du vælge mellem følgende:

  • Hovedfag A (6 timer pr. uge) 
  • Hovedfag B (6 timer pr. uge)
  • Eksistensfag (4 timer pr. uge)
  • Håndens fag (4 timer pr. uge)
  • SPOT idræt (2 timer pr. uge)

Derudover er der en række obligatoriske fag Livsanskuelse, Foredrag, 100% VI og Sang.

I hvert semester vælger du et Hovedfag A, et Hovedfag B, et Eksistensfag, et Praktisk fag og en SPOT idræt. Vær opmærksom på, at fagene skifter lidt mellem perioderne, afhængigt af bl.a. årstid. 

Idrætshøjskole Opvisning
Diversity 1 FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz48

Idrætten er vigtig
– men ikke det hele

Ingen kan holde til at dyrke idræt 24/7 – selvom vi gerne vil.
Derfor er idræt ikke det eneste, vi nørder i.

Vi tilbyder derfor også Eksistensfag og Praktiske fag, hvor du ved siden af idrætten kan udforske nogle af dine mere faglige og kreative sider. Derudover er der også et par obligatoriske fag. Vi holder bl.a. fælles foredrag og synger sammen i sangtimerne.
Se de obligatoriske fag her. 

Obligatoriske fag

Du kan også udvide dit højskoleophold med en uddannelse. Tag for eksempel et dykkercertifikat, bliv Projektleder eller få sportsmassøruddannelsen.

JY3A0738
Waving Hand

Det handler om dig og din sport

Vi går aldrig på kompromis med din undervisningskvalitet. Derfor har vi kun kompetente og opdaterede undervisere, som hver især brænder for deres idrætter.

Hver dag mærker vi undervisernes kærlighed til deres sport. Vi håber, du også vil opleve lidenskaben på dit højskoleophold.

Ryk dine grænser

– og prøv kræfter med en masse fede sportsgrene
Måske er det teknik på mountainbike, der får dig i træningstøjet? Eller tanken om vand og kajak der går i ét? Eller at bevæge dig rytmisk til musikken? Måske er det Golf med vennerne? Eller noget helt femte? Uanset hvad, har du nu muligheden for at opleve det hele – og meget mere på Viborg Idrætshøjskole.

Hos os handler det om dig – og din udvikling. Du kan vælge mellem mange forskellige fag, så du både kan blive bedre til din yndlingssport – men også prøve kræfter med masser af nye, fede sportsgrene.

Idrætshøjskole Klatring 815X1080

Idrætsfaciliteter i topklasse

Som elev på Viborg Idrætshøjskole får du adgang til de bedste idrætsfaciliteter.

Du kan for eksempel tage en svømmetur i svømmehallen, eller øve dit hovedspring fra vipperne. Du kan forbedre din spurt på atletikstadion. Eller udfordre Danmarks største klatrevæg. Du kan blive dus med livet under vand i dykkercentret. Eller finpudse din dans i spejlsalen. Du kan justere din dobbelt out i springcenteret. Eller slå din personlige bænkpres-rekord i fitnesscentret. Kun fantasien sætter grænser.

Peoplesvg

I tvivl om dine valg?