1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak
Kajak

Foskajak i Norge

Højdepunkterne er at kunne padle gennem stort og vildt fossende vand, at prøve at surfe i bølger og at få en introduktion til playboating. Vi starter på Syrveitfossen, og så tager vi til Nidelva ved Arendal, hvor der inden for meget korte afstande er meget varierede muligheder. Begge steder er der gode betingelser for både begyndere og øvede – fra klasse 1 og op til klasse 4 vand.

Det er en forudsætning, at du har haft kajak i et af semestrene før turen!

Udfordr dig selv

Deltagerne vil, udover at arbejde med moderne foskajakteknik, få udstyrskendskab, prøve sikkerheds- og redningsteknik og lære at læse elven, og dermed selv lære at vurdere egne evner i forhold til elvens udfordringer. Der er rig mulighed for at få afprøvet rul og andre teknikker under både beskyttede og mere krævende forhold.

Men sikkerheden er i højsædet!

Stedet vi bor
På Troll Aktiv bor vi på et center for rafting og kajak. Vi bor i tipier med fast træbund og bruger centrets toiletter, badeforhold og køkken til madlavning. Vi lever udendørs så meget som muligt.

1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak2
Fosturfb 12
Waves

Eksempel på ugeprogram

Dag 1:

Klargøring af udstyr og intro til foskajak på fladt og let strømmende vand. Vi arbejder med færgning i strømmende vand og at komme ind og ud af hovedstrømmen. Efterfølgende går vi en tur langs elven, hvor vi begynder at ”læse” vandet.

Dag 2 og 3:

River running, surf og playboating – herunder lærer du at læse af vandet, vi arbejder med sikkerhedsmomenter, signaler når vi er på vandet og gennemgang af udstyr.

1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak3
Waves

Eksempel på ugeprogram

Dag 4:

Afgang til Nidelva på dagstur. Mere fos, men i helt andre omgivelser – Paddlers Paradise, bål og hygge, naturoplevelse og masser af surf. Vi skal arbejde i mindre grupper, hvor I selv skal læse vandet og finde jeres linjer gennem strygene. Vi slutter af på en af Sydnorges bedste surfbølger. Ved hjemkomst i Evje holder vi grillparty.

Dag 5:

Afslutningstur på elven. Vi padler hele Syrtvitfossen, hvor vi får brug for alle de kompetencer, vi har trænet gennem de andre dage. Efterfølgende er der pakning og afgang tilbage til Viborg.

1920X1080 Højskole Underviser Henrik Kajak
Waving Hand

Mød Henrik

Rejseleder og underviser
Henrik er uddannet klatreinstruktør og har siden uddannet mange andre instruktører 
– både i klubregi og professionelt. 
Claus har været ansat på Viborg Idrætshøjskole siden januar 2007
og hans passion er klatring på is, klippe og væg, samt friluftsliv.

1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak5
1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak Undervisning
1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak4
Quotes

“At sejle kajak på en elv med klipper og vand strømmende med 140 kubikmeter pr. sekund virker umiddelbart som en vanvittig idé, men med 9 dygtige undervisere til 19 elever bliver det i stedet til en vanvittig god idé!”

- Jonatan Hauge Steffensen