Havkajak 1920
Kajak

Havkajak

Idrætsfag

  • Lær at mestre teknik og sikkerhed på havet
  • Få gode oplevelser tæt på naturen i søer og på fjorden
  • Føl friheden på turene i havkajakken

Under[-]visningen

Vi starter i svømmehallen og bygger på din kunnen i det tempo du har brug for. Her kan du enten arbejde med basisteknik eller gå videre med andre aspekter og udfordre dig selv.

Du lærer at mestre teknik, rul, redningsøvelser og sikkerhed på søerne og i Limfjorden.
Undervejs tager vi på langtur i det fri – her er der fokus på friluftslivet.

Vi kommer ud i naturen og oplever vandet og ser landskabet fra en havkajak. Du lærer nye teknikker og nye elementer af kajak!
Bølgerne står højt og der er masser af udfordringer!

Der er mulighed for at gå op til prøver i Dansk Kano- og Kajakforbund under det fælleseuropæiske system IPP – og få bevis på dine egne færdigheder (IPP2) og dine evner som instruktør.

Faget ”Havkajak” her på højskolen er moderne havkajak og rummer kajakbasis (teknik, leg og rul), IPP2 – frigivelses-niveauet i de danske kajakklubber og ikke mindst kombinationen af havkajak og friluftsliv.

Kajak (1)
1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak2

Til Norge med Foskajak

Højdepunkterne er at kunne padle gennem stort og vildt fossende vand, at prøve at surfe i bølger og at få en introduktion til playboating.

Vi Starter på Syrveitfossen, og så tager vi til Nidelva ved Arendal, hvor der inden for meget korte afstande er meget varierede muligheder. Begge steder er der gode betingelser for både begyndere og øvede – fra klasse 1 og op til klasse 4 vand.

Det er en forudsætning, at du har haft kajak i et af semestrene før turen! Sikkerheden er i højsædet – vi har én underviser med til hver fjerde elev.

Der er i både foråret og efteråret en tur til Norge, hvor teknik, leg og bevægelighed i kajakken kombineres med norsk natur og fantastisk elve.

I tvivl om dine valg?