JY3A8199
Sports Tennis FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz24

Padel tennis

Idrætsfag

“Padeltennis” er en hastigt voksende sport, der i grove træk er en kombination af klassisk tennis og squash.

Det spilles på en meget karakteristisk bane på 10 X 20 meter, der minder om en tennisbane, men er indrammet af fire glasvægge – og væggene er i spil!

Faget er for alle

Spillet spilles med et Padelbat, der ligner et forvokset bordtennisbat, og specielle padelbolde, der flyver lidt langsommere end almindelige tennisbolde. 
Grejet skal du ikke bekymre dig om at anskaffe, for vi har det hele.

Banerne låner vi af BT Padel i Bruunshåb, lige i nærheden, som vi har et samarbejde med – der kan man også spille i sin fritid.

Faget er for alle - både jer der aldrig har hørt om spillet før, og jer der allerede har banket vennerne derhjemme. Padel er nemt at gå til, og sjovt at spille lige med det samme og kan både spilles som double eller single.

En typisk undervisningsgang i Padel på Viborg IH vil indeholde en leg, et teknisk eller taktisk element vi skal øve, og kamp.

1920x540 padel tennis (1)
JY3A8101

Reglerne

Vi starter fra bunden med at lære reglerne, battet og banerne at kende, så er dit niveau i forvejen meget højt, skal du overveje om du vil få mere ud af at spille i fritiden.

Point-systemet er det samme som i tennis. Seks vundne partier giver et sæt, og der spilles altid bedst af tre sæt. I padel er det også serven, der sætter gang i et parti, men modsat tennis skal man i padel underhånds-serve – en betydeligt nemmere serv at eksekvere som nybegynder. En padel-kamp varer typisk en time.