Bag om skolen

Her på siden kan du navigere rundt og indhente en masse forskellig information bagom Viborg IH, og finder du ikke svar på det du søgte, er du altid velkommen til at kontakte os her

Værdigrundlag og Vision

Du møder mennesker med forskellige holdninger, kulturer, værdier og livshistorier!
– og vi tør godt garantere dig, at du ikke kan undgå at udvikle dig personligt, mens du er her!

Samtidig forventer vi, at du tager ansvar for og viser initiativ i det fællesskab, du har med de andre elever. Et godt miljø for personlig udvikling og fællesskab er derfor en af vores kerneværdier.

Idræt og faglighed er hovedingredienserne i den undervisning, du får hos os. Vores syn på idræt er præget af glæden ved at bevæge sig og udfordringen ved kampen, og vi lægger vægt på at tilbyde:

  • Fagligt dygtige og kompetente undervisere
  • Attraktive faciliteter både ude og inde
  • Plads til fordybelse
  • Sund kost

Da vi på nogle hold har mange nationaliteter, må du forvente at afprøve dine engelsk-kundskaber.

Viborg Idrætshøjskole har en åben og kritisk holdning til idræt og samfund.

Læs hele værdigrundlaget i Vedtægten

Målsætning

Viborg IH udvikler elever til aktive samfundsborgere med afsæt i idræt, kultur og fællesskab.

Værdiord i dagligdagen
Faglighed
Rummelighed
Engagement
Dynamik

Hvem er VI?

Har du svært ved at finde rundt i højskolens bagland, så læs med her og bliv klogere!

Viborg IH

Viborg IH blev oprettet i 1951 som hele Jyllands gymnastikhøjskole. Idéen om en højskole i Viborg udsprang blandt andet af, det vi i dag, kender som DGI, i samarbejde med stærke højskolekræfter. Viborg IH’s forstander har siden 2019 været Erling Joensen.

Viborg Elitehold

Viborg Elitehold tegner den gymnastiske profil ud ad til.

Bestyrelsen

Højskolens bestyrelse fastlægger rammer, bestemmelser og mål for højskolen. Bestyrelsen vælges på Generalforsamlingen i maj måned. Formanden for bestyrelsen hedder Søren Møller Kristensen og er indvalgt gennem Netværket – Viborg IH.

Viborg Elever

Foreningens formål er at være forbindelse mellem højskolen og tidligere højskoleelever og collegeelever. Elevforeningen opnår sit mål ved, i samarbejde med højskolen, at afholde en perlerække af arrangementer i løbet af året. På generalforsamlingen til Elevmødet vælges elevforeningens bestyrelse og til dette er der som regel kampvalg.

Netværket – Viborg IH

Netværket er en forening, som også du kan blive medlem af. I Netværket er gensidighed og ligeværd nøgleord i en smeltedigel af udvikling, kultur og bevægelse. Her mødes mennesker i forskellige aldre på tværs af professioner, erfaringer og baggrunde, for at inspirere hinanden og skolen, give og modtage spændende ideer og oplevelser og for at diskutere og præge udviklingen af den moderne højskole og det samlingssted som Viborg IH er og fortsat gerne vil være.