Sportshoejskole 1 500X250 Acf Cropped 1
Sportshoejskole 1 1010X500 Acf Cropped 2

Sportshøjskole

Elsker du sport, eller vil du gerne have sporten lidt mere ind under huden? Så er det en rigtig god ide at tage på en sports- eller idrætshøjskole. Viborg Idrætshøjskole udbyder en hulens masse sports- og idrætsfag, hvor du som højskoleelev kan boltre dig, og både prøve sporten, dig selv og dine grænser af. Sammen med 150 andre elever, står dagen på skiftevis, sport, social hygge, teoretisk undervisning. Alt sammen under kyndig vejledning af vores professionelle undervisere.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 16. november 2021

Her kommer 5 gode grunde til, hvorfor du skal tage på sportshøjskole på Viborg Idrætshøjskole

1. Den ultimative personlige udvikling!

Bliv klogere på dig selv samtidig med, at du udvikler dig, både personligt, sportsligt og socialt – det sidste kan slet ikke undgås, når du er sammen med 150 andre højskoleelever 24/7!

Der er altid nogen at hænge ud med, træne, samarbejde og rejse med. I bor, spiser og lever sammen i de måneder I er på højskolen. Det er for alle, en mega god træning af de sociale færdigheder, og du lærer dig selv bedre at kende!

"Det har været sindsygt fedt og lærerigt!
Jeg troede, at jeg skulle op og dyrke en masse sport og lære nye mennesker at kende, foruden lidt om mig selv – men wow, jeg har lært MEGET om mig selv!
Lasse Vestergaard Andersen – tidligere elev"

2. Masser af nye venner med samme interesse som dig – venner for livet!

Det kan være svært at finde nye venner, og det er faktisk størstedelen af vores elever, som har et decideret ønske om at møde nye mennesker, når de kommer her på højskole.

Når du signer dig op til en højskole, signer du også op til en masse nye venner. Det kan ganske enkelt ikke undgås, at man under opholdet finder frem til dem der bare matcher en selv. Man er hele tiden sammen med andre unge mennesker – man sover sammen, spiser sammen, laver opgaver sammen, træner sammen. Der er på alle måder gang i fællesskabet. Selv til tv-hygge, på rejserne, på tværs af kajakkerne ude på søerne og under svedige dyste i alverdens sportsgrene. Der opstår helt natuligt dybe venskaber, og venskaber som man tager med sig hjem for livet.

3. Dyrk din favoritsport eller træningsprogram samtidig med, at du prøver dig selv og alverdens sportsgrene af!

En ting sportshøjskoler eller idrætshøjskoler har til fælles er, at vi ELSKER at dyrke alverdens sport og idræt. Her på Viborg Idrætshøjskole har vi omkring 60 forskellige fag, så det er bare om at spænde skoene, og komme i gang! – ikke alle fag er sports- eller idrætsfag, der skal nemlig også være plads til hjernegymnastik, restitution og afslapning eller håndværk, men størstedelen er aktive fag. Mange elever udtaler; ”Jeg kom her fordi jeg kunne dyrke min yndlingssport, men endte alligevel op med at jeg fik lyst til at prøve alle mulige fag af”

Sportshoejskole 3 1010X500 Acf Cropped 2
Sportshoejskole 4 1010X500 Acf Cropped

4. Dyk ned i det azurblå hav eller tag på ski i Alperne, sammen med alle dine nye venner!

Tilføj endnu mere krydderi og eventyr til dit højskoleophold. Du kan rejse med flere forskellige fag, og der er nok af destinationer at vælge imellem – og så er det er en fed måde at rejse på, for man er sammen med alle sine venner, hvor der er fokus på et fag, ex ski og snowboard, dykning, foskajak, klatring, dans og kultur.

Du kan rejse 1/7 af dit ophold, det betyder, at for hver uge du er højskoleelev, må du rejse en dag.

Ex. hvis du er elev i 26 uger, så må du rejse i 26 dage i løbet af dit ophold.

5. Sund livsstil på et højskoleophold!

På sportshøjskolen bruger du kroppen fysisk i mange timer. Hver dag dyrker vi sport, så kroppen har brug for en sund og nærende kost. Derfor går vi meget op i, hvad vi spiser. Viborg Idrætshøjskole er også kendt for sit gode og varierede køkken, så vi går aldrig sultne i seng!
Det er ikke kun kosten vi har fokus på. Det har vi også på den mentale sundhed som vi træner. Det tager i gennemsnit 6 uger at indlægge nye sunde vaner, så efter et højskoleophold, hvor størstedelen af vores elever, har et ønske om leve et sundere og mere aktivt liv, kommer det helt natuligt, at du får indkodet masser af nye sunde og gode vaner, som du tager med dig hjem.

PS: Du slipper for at lave mad, mens du er elev på højskolen!

Sportshoejskole 5 1010X500 Acf Cropped
Sportshoejskole 1 500X250 Acf Cropped 1

Sport på højskole!

I gamle dage, var en idrætshøjskole kendt for, at det primært var gymnastikken som var omdrejningspunktet. Det er det stadig, til en vis grad, men med udviklingen over de sidste 70 år, er det ca. 5 ud af de 60 forskellige fag vi udbyder, som handler om dans, rytmisk- og springgymnastik.

Viborg Idrætshøjskole er en af de højskoler, som favner rigtig bredt inden for både sport, idræt, natur, håndværk og teoretiske viden- og dannelsesfag. Vi har alt lige fra sport med sved på panden og højs puls, til stillesiddende teoritimer og foredrag, værksted, håndarbejde og madlavning – så paletten ER bred!

Herunder præsenterer vi kort vores sportsfag, men du kan også gå ind på vores hjemmeside og se udvalget af de fag vi har pt.
Der skal nemlig tages forbehold ændringer, der kommer nye fag til og nogle udgår. Se her: viborgih.dk/fag

Sportsfag

Her kan du se Sportsfagene på Viborg Idrætshøjskole.

 1. Badminton
  Der vil være stor fokus på spillet og grundteknikken. Vi spiller på alle niveauer. læs mere her.
 2. Beachvolley
  VI spiller masser af fede kampe i sandet, forøg dine tekniske evner, springkraft og hurtighed.
  Læs mere her.
 3. Boardsport
  Er du vild med boards eller er du nysgerrig på at komme i gang med en boardsport? Læs mere her.
 4. Boldspil
  Vi tager fat i alle tænkelige og utænkelige boldspil. Der vil være både kendte, nye, og gamle støvede spil, som skal genopstå. Læs mere her.
 5. Duathlon
  I faget Duathlon kommer vi igennem forskellige træningsintensiteter og får en forståelse for, hvad de forskellige intensiteter træner i kroppen. Læs mere her. 
 6. Fitness
  I fitnessfaget får du mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige former for holdtræning såsom TRX, cardiotræning, spinning, cirkeltræning, træning med stor bold, mm. Læs mere her.
 7. Functional FUN
  Funktionel træning i det fri. Vi træner både kredsløb, muskelstyrke og hjerne. Læs mere her.
 8. Fodbold
  Vi vil arbejde med dine tekniske færdigheder, din fysik forstærkes og din taktiske forståelse forbedres. Læs mere her.
 9. Foskajak
  Foskajak er kajak i strømmende vand – white water – og øves først i svømmehallen, hvor vi kan skabe strømmende vand, derefter på flodernes naturlige fosser. Læs mere her.
 10. Fællesgymnastik
  I faget fællesgymnastik er vores målsætning, at vi ved øvelser til musik, leg, styrke og udholdenhed skal grine og svede sammen. Læs mere her.
 11. Kajakpolo
  Kamp, boldspil og høj puls, med fokus på teknikken, leg og rul. Du bliver en del af en voksende idrætsgren, med trygge forhold for begyndere! – Stærkt elitemiljø for de øvede. Læs mere her. 
 12. Klatring
  Hvis du drømmer om at prøve klatring, er vild med højder og det der lugter af eventyrsport, så er det oplagt at prøve kræfter med faget Klatring. Læs mere her.
 13. Løb
  I løbefaget arbejder vi med teknik på banen, vi laver fartlege, vi løber i skoven, vi laver tests, restitutionstræning og meget andet. Læs mere her.
 14. Havkajak
  Faget Havkajak er moderne havkajak og rummer kajakbasis (teknik, leg og rul), IPP2 – frigivelses-niveauet i de danske kajakklubber og ikke mindst kombinationen af havkajak og friluftslivLæs mere her. 
 15. Håndbold
  Med udgangspunkt i den individuelle tekniske og taktiske kunnen, såvel i angrebs, som i forsvarsspil, skaber vi rammerne får at alle oplever glæden og sammenholdet. Læs mere her. 
 16. MTB
  Kør i fantastisk MTB terræn ved skolen, træn dine tekniske færdigheder, styrk din præstation med fysisk træning og få den bedste opsætning af cyklen. Læs mere her.
 17. OCR
  I faget OCR arbejder vi med en masse af de udfordringer og forhindringer, som man kan møde i et OCR-løb. Læs mere her.
 18. O-løb
  Orienteringsløb handler om at finde vej i ukendt terræn ved hjælp af kort og kompas, men det er også en skattejagt for voksne. Læs mere her.
 19. Rough’n tough
  Boost din fysik via træning med høj intensitet. Lær den rette teknik og undgå skader. Få synligt større muskler og kom ned i vægt med fokus på træning og sundhed. Læs mere her.
 20. Rytmisk gymnastik og dans
  Undervisningen vil tage udgangspunkt i gymnastikken, hvortil vi lader os inspirere af dansens forskellige genrer og stilarter. Læs mere her. 
 21. Ski og snowboard
  Vi har fokus på træning af din balance, styrke, koordination og teknik. Læs mere her.
 22. Spring
  Om du er erfaren springer eller nybegynder, kan alle være med! Vi tilbyder de bedste rammer for springgymnastik. Læs mere her.
 23. Styrketræning
  Styrk dine muskler, sæt fokus på din krop, lær at træne korrekt og bliv din egen personlige træner. Læs mere her.
 24. Surfkajak
  Prøv kræfter med de store bølger, bliv klar til eventyr i kajakken og prøv surf i de vilde bølger. Vi træner både havkajak, kort kajak og SUP. Læs mere her.
 25. Svømning
  Svømning er fysisk træning med gashåndtaget i bund og teknikken i højsædet, og i en god kombination med triatlon. Læs mere her.
 26. Trailløb
  Oplev trailløb i skoven med bakker og udfordrende terræn. Løb dig i stærk form, konkurrér mod dig selv og de andre, mens du optimerer din løbeteknik. Læs mere her. 
 27. Vandsport SUP
  I faget “Vandsport SUP” vil du blive introduceret til Stand Up Padling, og du lærer de basale teknikker i SUP. Læs mere her. 
 28. Volleyball
  I volleyball arbejder vi med udvikling af teknikker, der vil gøre dig i stand til at spille bedre, hårdere og hurtigere. Læs mere her. 

I tvivl om dine valg?