1920X1080 Organisk Værksted Gryde
Sports Bar FILL0 Wght400 GRAD0 Opsz24

Organisk værksted

Organisk værksted er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med mad og materialer på en anderledes måde. Det er et fag fyldt med læring, smag, eksperimenter og masser af aha-oplevelser, hvor både hænder og sanser kommer i spil.

Praktiske fag

Undervisningen – kombucha og svampe i kaffegrums

I Organisk værksted bliver køkkenet et laboratorium, hvor vi leger med råvarer, teknikker og traditioner. Det handler om at udforske, hvordan naturens ressourcer kan bruges på nye måder – og hvordan vi med simple metoder kan skabe noget, der både smager godt og er bæredygtigt.

1920X1080 Organisk Værksted Fællesspisning

Fermentering, syltning og bæredygtige fremstillingsmetoder

Faget giver indsigt i fermentering, syltning og bæredygtige fremstillingsmetoder, og alt laves helt fra bunden. Herunder er nogle af de ting, vi har kastet os ud i.

  • Hjemmelavet mozzarella
  • Kombucha
  • Tepache de piña
  • Syltede grøntsager
  • Svampe groet i kaffegrums
  • Fanget, tilberedt og spist Signalkrebs
  • Fremstillet bivokspapir. 
1920X1080 Organisk Værksted Laura Spejlvendt
Waving Hand

Mød Laura 

Laura Tarpgaard
Underviser i Organisk værksted

Laura er underviseren, der elsker de små eksperimenter, hvor helt almindelige råvarer pludselig bliver til noget helt nyt. Hjemme i sit eget køkken brygger hun også kombucha, sylter og fermenterer og i Organisk værksted deler hun sin begejstring for de processer, hvor smag og kreativitet går hånd i hånd. Som tidligere elev på Viborg Idrætshøjskole kender Laura til glæden ved højskolelivet og det at prøve kræfter med noget anderledes. Hun skaber en ramme, hvor der er plads til både nysgerrighed og fordybelse. Det vigtigste for hende ikke er resultatet, men glæden ved at opdage, hvad man kan få ud af naturens råvarer.

Skal vi sylte sammen?