IMG 0090
IMG 0090

Outdoor højskole: Udforsk spændende outdoor fag på Viborg IH

Er du en ung person, der brænder for udendørs aktiviteter og ønsker at få endnu flere oplevelser i naturen? Så er Viborg Idrætshøjskole det perfekte sted for dig!

På Viborg IH tilbyder vi et væld af spændende outdoor fag, der vil udfordre dig og hjælpe dig med at udvikle dine evner inden for forskellige udendørs aktiviteter. Uanset om du drømmer om at klatre i bjerge, vandre i smukke landskaber, padle på vilde floder eller suse ned ad mountainbike-stier, så har vi et fag, der passer til dine interesser og niveau.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvad gør outdoor aktiviteter så populære?

Outdoor aktiviteter er ikke kun populære fordi de er sjove og spændende, de har også en række sundhedsmæssige fordele. For det første forbedrer de din fysiske form ved at styrke musklerne, øge udholdenheden og forbedre kardiovaskulær sundhed. Men det stopper ikke der. At være ude i naturen reducerer også stress, forbedrer humøret og øger mental klarhed. Outdoor aktiviteter fremmer også sociale færdigheder og teamwork, da mange af dem kræver samarbejde og kommunikation. 

Desuden giver outdoor aktiviteter dig mulighed for at koble af fra den digitale verden og genoprette forbindelsen til naturen, hvilket kan være vigtigt at huske. Kort sagt, outdoor aktiviteter er en fantastisk måde at forbedre både din fysiske og mentale sundhed på, samtidig med at du har det sjovt og skaber uforglemmelige minder.

Fem fede ting ved en outdoor højskole

På en højskole med outdoor fokuseres der på udendørsaktiviteter og eventyr. Her har vi udvalgt fem fede ting ved en outdoor højskole:

1. Spændende udendørs aktiviteter

På en outdoor højskole får du mulighed for at deltage i en bred vifte af spændende udendørs aktiviteter som klatring, vandring, mountainbiking, kajakroning og meget mere.

2. Udfordring og personlig udvikling

Gennem de forskellige udendørsaktiviteter udfordres du både fysisk og mentalt, hvilket bidrager til din personlige udvikling og styrker dine færdigheder.

3. Fællesskab og venskaber

På en outdoor højskole bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor du møder ligesindede og kan skabe venskaber for livet. Sammen deler I oplevelser, udfordringer og glæder ved at være en del af det udendørs miljø og opdager hvordan teamwork gør jer stærkere og bedre.

4. Naturoplevelser

En outdoor højskole giver dig mulighed for at udforske og opleve naturen på en helt unik måde. Du får lov til at nyde smukke landskaber, frisk luft og fantastisk natur nærmest hver dag.

5. Læring og undervisning

Udover de praktiske udendørsaktiviteter får du også mulighed for at lære om naturen, miljøet og bæredygtighed. Du får undervisning og vejledning fra erfarne instruktører, der deler deres viden og passion for det udendørs liv med dig.

Hvorfor vælge en outdoor højskole?

Når du vælger en outdoor højskole, træffer du et valg om at udfordre dig selv, forbedre dine færdigheder og blive en del af et stærkt fællesskab. 

På en outdoor højskole får du muligheden for at udforske naturen, lære nye aktiviteter og opleve spændende eventyr. Du bliver en del af et entusiastisk fællesskab, hvor du kan møde ligesindede og skabe venskaber for livet.

Uanset dit erfaringsniveau vil du blive mødt med engagement, støtte og vejledning fra dygtige instruktører, der hjælper dig med at nå dine mål og udfordre dine grænser. 

Kom og vær med til at skabe minder for livet og bliv en del af et stærkt og inspirerende fællesskab på Viborg IH.

Viborg IH er indbegrebet af outdoor

Beliggenheden af Viborg Idrætshøjskole er perfekt til at dyrke outdoor aktiviteter. Med vores højskole omringet af skov og søer, er vi heldige at have naturen lige udenfor døren. Dette skaber de ideelle rammer for vores højskole, der har specialiseret sig i et bredt udvalg af outdoor fag og aktiviteter.

Vores skovområder er åbne og tilgængelige for alle, og de er ideelle til en bred vifte af udendørs aktiviteter såsom trailløb, mountainbiking og orienteringsløb. Søerne omkring os, herunder Søndersø og Nørresø, er populære destinationer for kajak, kano, SUP og Open Water svømning. 

Med vores omfattende udvalg af udendørs faciliteter kan vi tilbyde et bredt spektrum af aktiviteter, der giver dig mulighed for at udfordre dig selv og forbedre dine færdigheder inden for forskellige sportsgrene.

Vi er overbeviste om, at vores beliggenhed og fokus på outdoor fag gør Viborg Idrætshøjskole til det oplagte valg for dig, der ønsker at blive en del af et stærkt fællesskab og udforske din passion for udendørsaktiviteter.

Vores udendørs faciliteter

Vores outdoor højskole byder på en bred vifte af spændende udendørs faciliteter, der vil udfordre og forbedre dine færdigheder.

 • Du kan som sagt boltre dig i vores fantastiske skov og søer.

 • For sports- og atletikentusiaster har vi et atletikstadion med mulighed for løb, spring, boldbane og meget mere.

 • Vi er også stolte af at have Europas største kunstige klatrebjerg, hvor vi selvfølgelig tilbyder et dedikeret klatrefag, med mulighed for at udfordre dig selv og forbedre dine klatre færdigheder.

 • Og hvis du er interesseret i beachvolley, har vi flere fede beachvolley-baner.

Se vores udvalg af outdoor fag her

På Viborg IH er der mange outdoor fag at vælge imellem. Klik dig rundt imellem de forskellige fag herunder og læs mere om hvad de forskellige har at byde på:

 1. Boardsport

 2. Duathlon

 3. Foskajak

 4. Friluftsliv

 5. Golf

 6. Havkajak

 7. Kajak

 8. Kajakpolo

 9. Klatring

 10. Livredning

 11. Løb

 12. MTB

 13. O-løb

 14. OCR

 15. Ski & snowboard

 16. Surfkajak

 17. SUP

 18. Svømning og Livredning

 19. Trailløb

 20. Volleyball

 21. Surf

 22. Endurance Sport

 23. Water Endurance

Lyder et ophold på Viborg IH som noget for dig?

Et ophold på Viborg IH er for dig, der ønsker en uforglemmelig oplevelse i smukke omgivelser. Vores erfarne instruktører vil guide dig gennem undervisningen og sikre, at du får den bedst mulige oplevelse. Du vil lære nye teknikker, forbedre din fysiske formåen og opbygge selvtillid, mens du udforsker den smukke natur omkring Viborg IH.

Men det er ikke kun de spændende outdoor fag, der gør Viborg IH til det perfekte valg. Vores højskole er kendt for det stærke fællesskab, hvor du vil møde ligesindede mennesker og skabe minder for livet.

Så hvis du er klar til at udfordre dig selv, forbedre dine færdigheder og blive en del af et fantastisk fællesskab, så tilmeld dig Viborg IH i dag! Vi glæder os til at byde dig velkommen og hjælpe dig med at opnå dine mål!

Kontakt os endelig på tlf. 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk hvis du har nogle spørgsmål.

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

1920x1080 outdoor
Rear View People Running Outdoors Flipped

I tvivl om dine valg?