FAQ
Herunder finder du nogle nyttige oplysninger i forhold til at starte på højskolen.
Hvis du ikke finder svar på det du søger, så er du altid velkommen til at kontakte højskolen.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad koster et højskoleophold?
Du kan vælge imellem 2 ophold på Viborg Idrætshøjskole – enten om foråret eller om efteråret… Eller du kan tage to ophold i forlængelse af hinanden. Foråret er på 6 måneder og efteråret er på 4 måneder, så der er lidt forskel i den endelige pris på de to ophold.
Du kan læse mere under fanen økonomi, her finder du prisen pr. uge, som skal gange, med det antal uger opholdet varer. Derudover skal du lægge prisen for studieturen, basispakken og indmeldelsesgebyret oveni det, og så har du prisen på, hvad et højskoleophold koster.
Hvor mange elever går der på skolen?
Skolen har plads til 150 elever, og på grund af Corona-situationen, har det medført, at vi næsten altid får fyldt alle pladser op, da man ikke kan tage ud og rejse på samme måde som tidligere.
Ofte har vi også nogle fortsættere – det er elever som har gået på et tidligere ophold, og som har valgt at fortsætte til det næste. Der plejer at være omkring en 10-20 stykker, som vælger denne mulighed.
Derudover kan det også være, at der er nogle internationale elever – vi har dog ikke haft så nogen på de seneste hold grundet Corona.
Kan man bo på eneværelse?
Ja, det kan man godt. Det koster 200 kr. ekstra pr. uge. Det kan være rart at kunne lukke døren og bare være sig selv. Det skal dog siges, at det ikke er ensbetydende med, at man er totalt isoleret. Man bor på gangen sammen med alle ens kammerater, og der vil derfor altid være mennesker tæt på. Man har også meget med dem der bor på gangen at gøre… når man børster tænder, gør sig klar til dagen eller siger godnat om aftenen.
Hvor mange bor man på værelserne?
Man bor to på værelset, du har derfor kun en roomie du skal forholde dig til. Du bor sammen med en af samme køn. På gangene, er der både piger og drenge og det gør, at der kommer et godt blandet fællesskab. Det er super hyggeligt og man får et rigtigt godt sammenhold på gangen.
Bor drenge og piger sammen?
Som nævnt tidligere bor man med en af samme køn, men mixet på gangene. Så værelserne skifter mellem at være pigeværelse og drengeværelse.
Kan man få vegetarmad?
Ja, det kan du. Du kan også spise vegansk, laktosefrit, glutenfri eller, hvis du har en anden mad allergi, kan køkkenet lave et lækkert alternativ. Vores køkken er superdygtige og kreative, så uanset, hvilken diæt du har, vil du blive forkælet. Når du melder dig til et ophold, skriver du blot på indmeldelsesblanketten hvilken diæt du har.
Kan man godt tage på idrætshøjskole selv om man er i dårlig form?
Ja, det kan du! Viborg Idrætshøjskole er for alle som har lyst til at lave sport. Du behøver bestemt ikke at være en elite-atlet. Du kan komme og være med selv om du ikke kan løbe 3 km. Det vigtigste er blot, at du har lyst til at dyrke sport. Du vælger også selv de fag du gerne vil have. Dermed kan du vælge det, der lige passer til dig.
Hvordan er fordelingen af drenge og piger?
Der plejer at være en lille overvægt af piger – ca. 60% piger og 40% drenge, men det kan variere fra ophold til ophold.
Jeg har en skade, kan jeg stadig være med?
Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis man har en skade. I de fleste tilfælde finder man en gylden middelvej, som passer lige til ens egne behov – ikke for meget og ikke for lidt. Dog skal man være god til selv mærke efter. Der er jo alternativer i forhold til fag, som er mere ”rolige” end andre fag, fx kajak, friluftsliv og svømning.
Pakkeliste
Vi har lavet en pakkeliste som inspiration til, når du skal forberede dit kommende ophold.
Hent pakkeliste her.
Jeg havde brug for et halvt år, hvor jeg kunne lære mig selv bedre at kende, og samtidig være en del af et fællesskab, hvor idrætten har stor betydning!