Idrætshøjskole

Idrætshøjskole – du bestemmer indholdet!

Er du også tosset med sport og rejser? – og vil du gerne have det sjovt, mens du bliver bedre til din sportsgren, eller prøver en masse nye ting? Så skal du helt sikkert på Viborg Idrætshøjskole!

På Viborg Idrætshøjskole kommer du til at:

  • dyrke din yndlingssport hver dag
  • udvikle din personlige power
  • udfordre dig selv
  • og træne sammen med andre sportsglade mennesker

Du bestemmer selv, hvilke fag dit højskoleophold skal indeholde

Hvis det er svært at vælge en linje i forbindelse med valg af højskole, så er Viborg Idrætshøjskole måske løsningen for dig. Idrætshøjskole og politilinjen er begge linjer, hvor du selv bestemmer dit indhold. Det er kun politilinjen som skiller sig ud, med de obligatoriske teoretiske fag, som vores politielever skal have.

Hos os kan du nemlig selv sammensætte din egen ”linje”
Du kan f.eks. lave et skema med Rough’n tough, Svømning og Yoga… Eller hvad med Kajak, Rytme/dans og Klatring?… Eller en helt anden blanding… der mange muligheder i forhold til valg af fag.

Se kommende hold og tilmeld

Et Efterårshold består af 2 semestre og et Forårshold består af 3 semestre.

I hvert semester skal du vælge mellem følgende:

  • Hovedfag A (6 timer pr. uge)
  • Hovedfag B (6 timer pr. uge)
  • Eksistensfag (4 timer pr. uge)
  • Håndens fag (4 timer pr. uge)
  • SPOT idræt (2 timer pr. uge)

Derudover er der en række obligatoriske fag (Livsanskuelse, Foredrag, 100% VI og Sang).

I hvert semester vælger du et Hovedfag A, et Hovedfag B, et Eksistensfag, et Håndens fag og en SPOT idræt.
Det vil sige, at du om efteråret vælger fag 2 gange, og om foråret vælger du fag 2 eller 3 gange.

Det er dine valg af fag, som danner din egen fag linje – så du, hvis du f.eks. vælger mange udendørsfag, får man enten 100% eller delvist en Friluftslinje.
Vær opmærksom på, at fagene skifter lidt mellem perioderne, afhængigt af bl.a. årstid.

Se semester- og fagoversigt

Ryk dine grænser – og prøv kræfter med en masse fede sportsgrene
Måske er det teknik på mountainbike, der får dig i træningstøjet? Eller tanken om vand og kajak der går i ét? Eller at bevæge dig rytmisk til musikken? Eller at opleve en screenings-finte lykkes i håndbold? Eller noget helt femte? Uanset hvad, har du nu muligheden for at opleve det hele – og meget mere på Viborg Idrætshøjskole.

Hos os handler det om dig – og din udvikling. Du kan vælge mellem mange forskellige fag, så du både kan blive bedre til din yndlingssport – men også prøve kræfter med masser af nye, fede sportsgrene.

Hvem ved? Måske du finder en ny yndlingssport?

Få en træningsmakker hver dag
Du møder en masse ligesindede og sportstossede mennesker på idrætshøjskolen. Så du har altid nogle at løbe med. Altid nogle at udfordre på fiberbanen. Og altid nogle til at presse dig i bænkpres.

Du bliver en del af et fællesskab, hvor du kan dele dine succeser og grine af dine kiksede spring og fjollede afleveringer.

Vi garanterer oplevelser og venner for livet!

Oversigt over kommende hold

Kommende hold

Mulighederne er mange på Viborg Idrætshøjskole

Vi har en bred vifte af idrætsfag, og i løbet af dit højskoleophold får du mulighed for at vælge nye idrætsfag et par gange.
Du vælger selv, om du vil fordybe dig i enkelte idrætsgrene, eller om du vil prøve kræfter med flere forskellige idrætter.

Oversigt over Hovedfag

Idrætten er vigtig – men ikke det hele

Ingen kan holde til at dyrke idræt 24/7 – selvom vi gerne vil. Derfor er idræt ikke det eneste, vi nørder i.

Vi tilbyder derfor også Eksistensfag og Håndens fag, hvor du ved siden af idrætten kan udforske nogle af dine mere faglige og kreative sider.

Du kan også udvide dit højskoleophold med en uddannelse…

Tag for eksempel et dykkercertifikat, bliv fitnessinstruktør eller få sportsmassøruddannelsen, mens du går på idrætshøjskolen.

Se de mange uddannelser her

 

Når du går på idrætshøjskolen, er der også et par obligatoriske fag. Vi holder bl.a. fælles foredrag og synger sammen i sangtimerne for hyggens skyld.

Se de obligatoriske fag her

Idrætsfaciliteter i topklasse
Som elev på Viborg Idrætshøjskole får du adgang til de bedste idrætsfaciliteter.

Du kan for eksempel tage en svømmetur i svømmehallen. Eller øve dit hovedspring fra vipperne. Du kan forbedre din spurt på atletikstadionet. Eller udfordre Danmarks største klatrevæg. Du kan blive dus med livet under vand i dykkercentret. Eller finpudse din dans i spejlsalen. Du kan justere din dobbelt out i springcenteret. Eller slå din personlige bænkpres-rekord i fitnesscentret. Kun fantasien sætter grænser.

Vores højskole ligger desuden i et fantastisk skovområde lige ned til vandet. Så du får uanede muligheder for både trailløb og mountainbike i skoven. Eller kajaksejlads og en frisk dukkert i søen. Se faciliteterne her

 

Det handler om dig og din sport
Vi går aldrig på kompromis med din undervisnings kvalitet. Derfor har vi kun kompetente og opdaterede undervisere, som hver især brænder for deres idrætter.

Hver dag mærker vi undervisernes kærlighed til deres sport. Og vi håber, du også vil opleve lidenskaben på dit højskoleophold.

Priser

Se gældende priser for lange kurser her…

Priser


Spørgsmål?

Brænder du inde med spørgsmål, så ring til os på 86 67 20 11 eller send os en mail: info@viborgih.dk Du kan også udfylde formularen, så svarer vi dig inden for 2 hverdage.

Kontaktformular

Mød tidligere elever og læs deres historie ved at klikke her: Elevportræt

 

Højskoleliv

Højskolen vil være rammen om fritid og dagligdagen for dig og mange andre elever. De andre elever kan være politiaspiranter, der ønsker at blive optaget på politiskolen, internationale elever, der oplever Danmark og dansk kultur eller højskoleelever.

Samlet for alle vores elever er, at de er unge mennesker, der elsker idræt og som gerne vil udvikle sig personligt. Derfor er fysisk aktivitet en fast del af hverdagen for alle – også uden for undervisningen.

En anden fast del af hverdagen er de lækre måltider, som giver kræfterne til den fysiske aktivitet. Vores køkken er kendt for at lave fantastisk mad.

På en skole, hvor der er samlet mellem 100-120 unge mennesker, vil der altid være liv og noget at give sig til.

Passionerede undervisere

På Viborg Idrætshøjskole har vi en fast stab af engagerede, passionerede og professionelle undervisere.
De er alle eksperter inden for deres felt og de ELSKER at give deres viden videre til eleverne.

Den faste lærestab suppleres rigtig godt af nogle fantastiske timelærere, som også i den grad brænder for deres område.

 

LÆS MERE OM DE ENKELTE UNDERVISERE

Udlandsrejser

På Viborg Idrætshøjskole kan du, mens du er elev, også få stillet din lyst til at rejse…

Højskolen har passionerede “guider” som brænder for deres fag, og som selvfølgelig også vil give andre muligheden for at få en unik oplevelse med deres fag med hjem.

Se mere

Jeg vil helt sikker, og uden den mindste tvivl, anbefale alle at tage på højskole. Det er en kæmpe gave at få denne oplevelse. Man bliver næsten født på ny og får så meget godt med i rygsækken – både personligt og fagligt.
Jeg er sikker på, at sådan et ophold har stor betydning for alle, og det vil sikker få endnu større betydning for os alle når vi stopper.
Det vil følge os resten af livet med gode minder, personlige mål og rekorder og en masse ballast.

Cecilie Bjørn Skovsgaard - tidligere elev