Elevportræt med Laura

Lauras vej fra gymnasiet til Viborg Idrætshøjskole

Hvordan havde du det lige inden, du afsluttede gymnasiet?

I den sidste gymnasietid glædede jeg mig til at komme ud og opleve noget andet end den vante hverdag og skolegang. Jeg vidste, at jeg skulle ud at møde nye kulturer i form af at rejse og ikke mindst møde en masse nye mennesker.

Hvilke muligheder overvejede du?

Jeg var overbevist om, at jeg skulle have en pause fra bøger og stillesiddende indlæring, så at søge direkte ind på en uddannelse, var udelukket i første omgang.

Efter at have gået på efterskole, og at have mødt højskolelivet gennem gymnastikkens verden, vidste jeg, at jeg skulle have et højskoleophold på et tidspunkt. Derudover var jeg sikker på, at jeg skulle på den nærmest obligatoriske, backpackertur til Sydøstasien.

Værnepligt var også i mine overvejelser. Efter at have snakket med flere unge, der har tjent deres værnepligt, fandt jeg dog frem til, at det var den fysiske aktivitet, der drev mig og ikke så meget det pres der kan være i den hverdag. Derfor besluttede jeg mig for, at højskole var det første, jeg skulle opleve efter gymnasiet.
Jeg skaffede mig jobs i 3.G, så jeg havde sikret mig spændende fuldtidsjob, der kunne bane vejen til alle de fede oplevelser.

 

Hvad drømmer du om i fremtiden?

I fremtiden ønsker jeg at tage en uddannelse inden for et område, hvor jeg ender med et aktivt job, og muligheden for at udfolde mig kreativt.
Derudover ønsker jeg at holde mig aktiv og dyrke sport, hvor jeg bliver presset og har et socialt liv med medatleterne.
Et drømmejob ville være at undervise på en efterskole – derfor søger jeg ind på læreruddannelsen til sommer, hvis ikke verden åbner sig, så jeg kan nå den ønskede rejse først.

Er der noget, du var usikker på?

Jeg var meget i tvivl om, hvornår jeg skulle på højskole. Det blev hurtigt bestemt, at jeg ville på forårsopholdet, da man dér laver gymnastikopvisning med elevholdet.
Derudover tænkte jeg meget over hvilke fag, jeg skulle vælge – om jeg skulle gå med gymnastikken, da det er min primære sport hjemmefra, eller om jeg skulle til at prøve noget nyt. Det løste sig dog hurtigt, da jeg startede på skolen, da jeg fandt ud af, at jeg kunne blande lidt af det hele i mit skema.

Hvordan havde du det lige inden, du startede på højskole?

Jeg var, som højst sandsynligt alle andre, meget spændt! Der fløj mange tanker rundt i hovedet omkring de mennesker, jeg skulle tilbringe det næste halve år med. Jeg tænkte på, hvem min roomie mon var, hvilke fag jeg skulle have, hvordan underviserne var, hvor jeg skulle gå i bad, om jeg skulle tage fint tøj med, om én vanddunk var nok, og om jeg mon ville passe ind i fællesskabet.
Men alle de tanker er ikke helt dumme, for de er en del af det at glæde sig til noget… Og hold nu op, hvor jeg glædede mig til, at jeg skulle få og ikke kun give, som jeg havde gjort på mine jobs i tiden for inden.
Jeg glædede mig til at kunne opleve et af punkterne på min bucket list: At opleve et højskoleophold.