Aktiv Ferie Med Unge 1000X500 1 500X250 Acf Cropped 2
Aktiv Ferie Med Unge 4 1010X550 Kopier 1010X500 Acf Cropped

Aktiv ferie med unge: 3 oplevelser, du skal prøve

Drømmer du om at tage på en aktiv ferie for unge? Her får du 3 idéer til rejser, hvor du og vennerne kan opleve verden og bevæge kroppen på én og samme tid. Læs med, og lad dig inspirere.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 26. januar 2022

Sport er det nye ferie 

Har du fået nok af meningsløse drukferier til Sunny Beach? Længes du efter ferier, der involverer andet og mere end drinks og dovne dasedage foran poolen? 

For mange unge er en drink i hånden og en solstol bare ikke helt nok. Derfor bliver solstolen skiftet ud med mere spændende aktiviteter og oplevelser såsom ski, klatring, kano, kajak, outdoor, dykning – gerne i fællesskab med andre unge, fx som en del af et ophold på en højskole. 

I denne guide giver vi dig 3 forslag til aktive ferier for unge, hvor du kan bruge din krop og samtidig få én på naturopleveren i fællesskab med vennerne. 

1. Skitur: På eventyr i vintersneen

Skirejser er en populær form for aktiv ferie, og det er der mange gode grunde til. Med de mange timer i sneen får du trænet både benmuskler og kondition, samtidig med at turen i pisterne byder på hvide naturoplevelser, der ligeledes tager pusten fra dig. Skiferie er den foretrukne ferieform for mange familier. Men det er også en oplagt måde at opleve verden sammen med andre unge mennesker. I dagtimerne kan I udvikle jer sammen på ski eller snowboard og øve teknik og færdigheder. Og aftenerne tilbringer I sammen med hygge og gode fortællinger foran den knitrende pejs. Du finder masser af populære skisportssteder i vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland. Rejser du lidt længere væk til vores europæiske venner i Østrig, Italien eller Frankrig, får du endda mulighed for at prøve kræfter med nogle af verdens bedste skisportsområder. Har du fået blod på tanden, og vil du gerne prøve sjove aktiviteter i sneen i fællesskab med andre unge mennesker? 

Viborg Idrætshøjskole tilbyder snowboard- og skirejser på alle niveauer. Du vil hver dag modtage undervisning og få hjælp til at optimere dit skiløb. Hvis du ikke allerede var en haj på ski eller snowboard, da du tog afsted – så er du det helt sikkert, når du kommer hjem igen. 

2. Dykning: Oplev verden under overfladen 

Under havoverfladen venter en helt ny verden af fortryllende dyreliv og unikke naturoplevelser. Når du dykker ned sammen med dine rejsefæller, vil du få en følelse af at være gæst i en fremmed verden fyldt med fantastiske væsner, du måske ikke engang vidste, eksisterede: Nyd synet af farvestrålende fiskestimer, legesyge delfiner og enorme rokker – samtidig med at du får afprøvet din fysik i det uvante element. 

Dykning er en aktivitet, der kræver, at sikkerheden er 100 procent på plads. Derfor kan du med fordel gå efter grupperejser arrangeret af erfarne instruktører. På Viborg Idrætshøjskole har du mulighed for at deltage på dykkerrejser til blandt andet Filippinerne. Her bor vi på den båd, vi dykker fra, og udfordrer os selv med to dyk i nattens mørke (og en hel masse andet). For at deltage skal du vælge dykning som fag eller allerede være certificeret dykker.

Du kan læse mere om turen her 

3. Outdoor: Sammen i vildmarken 

Lav mad over bål, overnat i selvbyggede bivuakker, grav jeres eget toilet – og lad bare mobilen blive hjemme, for der er alligevel ingen mobildækning. Sådan lyder opskriften på fantastiske dage i vildmarken. En friluftsoplevelse vil ofte inkludere forskellige former for fysisk aktivitet, for eksempel vandring op i højderne eller en udfordrende white water-kanotur ned ad elvenes stryg og fosser. Men der er også plads til fordybelse og ro med lange, meditative vandreture. Det er ren balsam for sjælen – særligt hvis du til daglig lever en hektisk hverdag i storbyens støj og larm. Er du passioneret omkring outdoor, er der masser af muligheder for at trekke i alle dele af verden. Men der er ingen grund til at kigge langt væk efter rejsemål. Du kan få én på friluftsopleveren lige her i vores egen del af verden. Så du behøver ikke at rejse langt.

På Viborg Idrætshøjskole tager vi hvert år på friluftstur til Norge, hvor vi (over)lever i naturen i en uge. På denne rejse får du rig mulighed for at lære dig selv bedre at kende og få fantastiske naturoplevelser med vennerne.

Aktiv Ferie Med Unge 5 1010X550 Kopier 1010X500 Acf Cropped
Aktiv Ferie Med Unge 1010X550 1 1010X500 Acf Cropped

Tag på en højskole med aktiv ferie 

Er du interesseret i en rejseform med lidt ekstra krydderi og eventyr – og vil du gerne være en del af et fællesskab med andre unge mennesker? Så er et højskoleophold med fokus på idræt og aktive rejser en oplagt mulighed for dig. 

På Viborg Idrætshøjskole får du mulighed for at dyrke din yndlingssport eller måske prøve kræfter med en helt ny form for bevægelse. Du kan rejse med flere forskellige idrætsfag til en lang række destinationer i Europa og resten af verden. Tag ud og rejs sammen med alle vennerne (og erfarne instruktører), mens du fokuserer på fag som dykning, ski, snowboard, dans, kajak eller klatretur.

Vi tilbyder aktive ferier for unge til destinationer såsom Island, Norge, Frankrig, Østrig, Italien og Filippinerne. Du kan se alle rejser på Viborg Idrætshøjskole her

I tvivl om dine valg?