Centre of Movement

 ➡ Vi forventer at kunne afholde alle vores sommerkurser som planlagt

En uge hvor dygtige gymnaster og instruktører samles om gymnastikkens genrer i spektret mellem rytmisk gymnastik, moderne dans, hiphop, house.

Kurset er for dig, som brænder for at lave gymnastik og for at udvikle dig.
Vi arbejder både med fokus på egenfærdighed, teknik, genrevariation, læring og med dit personlige udgangspunkt for øje.

 

Tilmelding – den 26/7 – 1/8 2020

Kursets DNA

Kursets særlige kendetegn er den intensive vejledning og feedback, som du modtager løbende ved din personlige vejleder.

Vejledningen vil have et omfang på 2 timer dagligt. Formen af vejledningen vil variere for at tilgodese den enkeltes behov.
Vi gør det, fordi vi elsker gymnastik og bevægelse – og gerne vil skabe et rum, hvor vi kan dygtiggøre os, nørde, netværke og ikke mindst lære noget.

Vi vil mødes med gymnastik og dans som fælles mål og middel med et ønske om at blive bedre gymnaster og instruktører.

Gæsteunderviser Jens Schyth Brøndum

Er du klar? Du skal nemlig ikke længere vente i spænding på at se, hvem den næste hammer dygtige og inspirerende underviser er. Det er med kæmpe store smil på læben og forventningsglæde, at vi igen i år får besøg Jens Brøndum, som skal undervise i moderne dans og dele ud af hans teknikker og tricks!

Jens Schyth Brøndum trænede ballet i USA (2001-2010) og blev derefter uddannet moderne danser fra Den Danske Scenekunstskole i København. Jens er grundlægger og kunstnerisk leder af det moderne dansekompagni DeLeónCompany, der blev Reumert nomineret for “Ocean of our Motion” som Årets Danseforestilling i april 2019. I januar 2020 skabte DeLeónCompany deres anden forestilling “Out of DUST”, som blev modtaget med udsolgte forestillinger i København.

De venter nu på deres første Danmarks turn´i 2021. Derudover har Jens arbejdet med koreografer, såsom Stephanie Thomasen (Uppercut Danseteather), Anja Gaardbo (Bellevue og Folketeatret) og René Vinter (Øster Gasværk og Bellevue). I udlandet danser han i SitaOstheimerCompany (Berlin), som har optrådt på flere internationale scener med forestillingen “MOLINO” og “US” i Europa, samt Daegu, Sydkorea med flere.

Jens har uddannet seks årgange hos Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo og Copenhagen Dance Education. Derudover har Jens siden 2015 været en fast del af Gaardbodans’ aftenskole og Talentundervisning.

Det organiske flow i kroppen bliver brugt som et startpunkt. Improvisationsteknikker lægger fundamentet til at lege med fantasi, detaljer og uendelig fysiske muligheder. Med stor inspiration fra Jens’ kontinuerlige arbejde hos SitaOstheimerCompany tager han dig med ind i et unikt univers. Alt vil blive samlet i arbejdet med en frase, som understreger multi-detaljer, personligt sprog, performance og frihed.

Sidste års kursist Christine Clausen skriver følgende:

“Moderne med Jens Brøndum var uden tvivl den sjoveste dag i mit liv, og jeg nød hvert et sekund. Den måde, jeg her fik lov at udforske bevægelser på, var ikke noget, jeg tidligere har oplevet, men noget, jeg vil tage med mig resten af min gymnastikkarriere”.

 

Følg Jens på Instagram: dancewithjensen eller bliv inspireret på følgende link: vimeo.com

Gæsteunderviser Matilde Myrup

Vi får besøg af den dygtige gymnast og underviser Matilde Myrup! 😀

Sidste år havde vi på Centre of Movement også fornøjelsen af Matilde som underviser, hvor hun fokuserede på nørderi, udfordring, fordybelse og totalbevægelse. Hun fortæller, at hun elsker at lave gymnastik og især, når hun føler, at hele hendes krop har været på arbejde og sveden bare pibler derudaf. Ydermere fortæller hun; “Jeg vil beskrive ‘min gymnastik’ som værende en træning med elementer fra gymnastikkens genkendelighed men med plads til at lege og udforske, lege med afsæt, forlængelse og tyngde”.

Vi glæder os bare helt vildt! Og vi glæder os til, at vi atter kan fylde dansesalene og bevæge os sammen.

Gæsteunderviser Marie Bang

Vi er fuldstændig elle-vilde af spænding over, at vi nu kan præsentere jer for endnu en dygtig danser, der skal undervise i hiphop og waacking på Centre of Movement 2020!

Marie er en alsidig danser, der har erfaring med mange stilarter indenfor hiphop. Hun har især specialiseret dig i waacking, som er en feminin stilart, der opstod i USA i 1970’ernes disco-æra.

Marie har med holdet Da Freakáliz blandt andet deltaget i TV-programmet “Danmark har Talent”, danset på Aarhus Teater med DJ KATO og medvirket i en TV-reklame for Sport24. Derudover har hun og holdet vundet Hip Hop International 3 år i træk og konkurreret i både Oslo, Spanien og USA.

Marie startede med at undervise, da hun var 15 år gammel og har siden da været fast underviser hos både Stylez Dance Academy, Gøglerskolens danselinje og senere hos Planum Studios. Når du tager en klasse med Marie, vil du hurtigt mærke hendes passion for musikalitet og detaljer. Derudover lægger hun stor vægt på nærvær, kommunikation og læring i trygge rammer, men vigtigst af alt er at have det sjovt.

Gæsteunderviser Ina Overgaard

Det er en stor fornøjelse, at vi kan offentliggøre den første dygtige underviser på dette års Centre of Movement, som er Ina Overgaard. Ina har stor kendskab til Viborg Idrætshøjskole og vi glæder os til, at hun skal danse og inspirere os inden for moderne dans og house.

Ina har erfaring og uddannelsesmæssig baggrund i dansens verden fra Danseuddannelsen.dk og New Education for Contemporary Dance i Härnösand, Nordsverige. Hun har arbejdet med kompagnier og deres koreografer, såsom; DeLeon Company, Pi-X, Ollerups Dansekompagni m.fl. Sideløbende har Ina undervisningserfaring fra flere efter- og højskoler, samt givet workshops og været vejleder indenfor undervisning og individuel udvikling på mange niveauer. I denne sæson er hun koreograf for Ollerups Dansekompagni og yderligere har Ina en interesse for design og kostumier, som hun har arbejdet med til både dansekompagniet samt flere andre danseforestillinger.

Hvad får jeg?
Viborg Idrætshøjskole skaber rammerne for en intens uge, hvor du får:

  • undervisning af landets bedste instruktører indenfor rytme og dans
  • personlig vejledning og fordybelse i læringsprocessen
  • viden om nye trends og tendenser i gymnastikken
  • foredrag og fælles moduler med indlevelse og stærke historier
  • fysisk udfordring, så du rammer din max. grænse
  • højskolestemning, lækker mad og en enkelt fest
  • fuld forplejning (3 daglige buffeter med “ALL you can eat” og 3 mellemmåltider
  • en lækker tank-top

Vi glæder os til en svedig uge i sommerferien sammen med dig!

 

Kursusleder
Kathrine Hansen
Tlf. 23 70 90 11

Kathrine Hansen
Kathrine Larsen
Rytmisk gymnastik / Koreografi / Projektledelse
kathrine@viborgih.dk
Læs mere

➡ Det kan være en god idé at tegne en afbestillings-forsikring i tilfælde af sygdom eller dødsfald – læs mere her
Forsikringen skal tegnes inden betaling af 1. rate.

Pris

Kr. 4845 (inkl. kost, logi og undervisning)

Målgruppen er øvede gymnaster og instruktører over 18 år

Tilmeldingsfristen er den 5. juli 2020

Godt at vide

Indkvartering på to-mandsværelser

Indkvartering på en-mandsværelse (tillæg på kr. 400)

Bad- og toiletfaciliteter fælles på gangen

Der er andre kursister på højskolen

Underviserne

Oplyses løbende

Matilde Myrup

Ina Overgaard

Maria Bang

Fede faciliteter, lækker mad og skønt personale

Selv om højskolen nu har mere end 50 år på bagen, finder du alligevel topmoderne faciliteter, der kan tilfredsstille de fleste behov. Maden på Idrætshøjskolen Viborg er et kapitel for sig, og køkkenpersonalet bestræber sig altid på at gøre hvert enkelt måltid til en oplevelse – både hvad angår smag, duft og syn.

Personalet på Viborg Idrætshøjskole glæder sig til at byde dig velkommen!

Læs mere