Tilskud til højskole – Hvem kan få støtte?
Højskoler er et unikt sted, der giver en enestående mulighed for både personlig og faglig udvikling. Højskoler kan også være en dyr fornøjelse, så det er værd at undersøge om det er hjælp at hente! Afhængigt af ens situation er det for nogen muligt at få tilskud til højskole, bliv klogere på det her.
Hvad er et tilskud til højskole?
Tilskud til højskole er en form for finansiering, der hjælper dig med at betale for ens deltagelse på en højskole. Dette tilskud kan komme fra forskellige organisationer og fonde, der ønsker at støtte og fremme uddannelse og personlig udvikling.
Hvem kan få tilskud og hvordan søger man det?
Som regel kan du ikke få tilskud til dit højskoleophold, men der er visse situationer, hvor du har mulighed for det. Det er muligt at søge tilskud til højskole gennem forskellige kommunale, statslige eller private legater. Du kan også altid kontakte din lokale kommune eller højskolen for at se, om der er mulighed for tilskud til din egenbetaling.
Hvilke former for tilskud findes der?
Der er forskellige former for tilskud, som kan hjælpe med at dække de økonomiske omkostninger der er ved et højskoleophold. Det kan være en god ide at undersøge, hvilke finansielle muligheder man har, før man tilmelder sig.
Tilskud gælder særligt for de lange kurser da højskolerne får elevstøtte fra staten til kurser på 2 uger og opefter. Derfor er disse forholdsmæssigt billigere på ugebasis, end korte kurser også kaldet uge-kurser.
Tilskud til lange kurser:
-
Kommunalt tilskud: Nogle kommuner yder støtte til højskoleophold. Beløbets størrelse varierer fra kommune til kommune.
-
Unge uden ungdomsuddannelse: Unge der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse kan søge om økonomisk støtte til betaling af et højskoleophold.
-
Højskolestipendiet: Et nyt stipendie som potentielle elever kan søge, for at få økonomisk støtte til at reducere deres personlige omkostninger ved et højskoleophold af mindst 12 ugers varighed.
-
Støtte fra legater: Det er muligt som kommende elev på en højskole at søge tilskud fra elevforeninger, skoleforeninger og forskellige legater.
-
Personer fra nordiske lande: Der findes forskellige støttemuligheder og stipendier for personer fra nordiske lande.
-
Unge ledige: Unge der er ledige kan søge om arbejdsløshedsdagpenge eller uddannelsesgodtgørelse i forbindelse med deres højskoleophold.
Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet
Hvad er et højskoleophold?
Et højskoleophold er et ophold på en dansk folkehøjskole, der oftest varer mellem fire og seks måneder. Her kan unge udvikle deres kompetencer og interesser og tage del i fællesskabets liv. Under opholdet er der aktiviteter og undervisning i forskellige fag som musik, kunst, litteratur, skrivning, teater, idræt, filosofi, teknologi, kultur og sprog.
5 gode grunde til at tage på højskole
-
Skab nye relationer: På et højskoleophold har du de bedste forudsætninger for at skabe nye relationer og få et større netværk. Det er her mange unge møder nye venner og stifter venskaber, som ofte varer evigt.
-
Dyrk dine interesser: Her har du rig mulighed for at dykke ned i dine interesser. Det er den perfekte mulighed for at fordybe dig i de ting, du brænder for. Dit højskoleophold vil give dig mulighed for at dyrke forskellige fag, alt efter hvad der interesserer dig.
-
Prøv nye aktiviteter: Her har du et hav af forskellige muligheder indenfor idræt, krea, håndværk m.m. at prøve kræfter med, alt sammen i et trygt miljø.
-
Udvikle dig personligt: På et ophold vil du blive stillet i situationer, der vil være med til at udvikle dig som person. Du får mulighed for at udtrykke dig selv og tage nye skridt for at udvikle dine personlige kompetencer.
-
Få en uforglemmelig oplevelse: Et højskoleophold er en unik oplevelse, du sent vil glemme. Det er en mulighed for at udvikle sig selv personligt, skabe nye relationer, udvide sine interesser og prøve nye ting. Det er et perfekt sted for at opdage nye egenskaber og evner, du ikke vidste du havde.
Tag på Viborg Idrætshøjskole
På Viborg Idrætshøjskole bliver du budt på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab. Her træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt, mens du er omgivet af sø og skov og har de bedste faciliteter til rådighed.
Du har mulighed for at vælge mellem 60 fag og designe dit ophold efter præcis din interesse og eventyrlyst. Vores engagerede, passionerede og professionelle undervisere, er alle eksperter indenfor deres felt og de elsker at give deres viden videre til eleverne. Derudover er dagligdagen på Viborg Idrætshøjskole præget af en aktiv hverdag, samarbejde, fællesskaber og personlig udvikling.
Læs meget mere om alle idrætshovedfagene her
Har du spørgsmål til højskoleopholdet?
Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller e-mail på info@viborgih.dk.
Synes du Viborg Idrætshøjskole lyder som noget for dig, kan du tilmelde dig lige her eller booke en rundvisning på skolen her
Vi sidder klar til at hjælpe dig!