Fodbold Hoejskole4 1010X500 Acf Cropped

Fodbold på højskole - Styrk dine evner og færdigheder

Fodbold på Viborg Idrætshøjskole er den perfekte mulighed for dig der ønsker at forbedre dine færdigheder inden for sporten, udfordre dig selv og blive en del af et stærkt fællesskab på en højskole. Med et bredt udvalg af boldspilsaktiviteter og engagerede trænere er der masser af muligheder for at udvikle sig både på og udenfor banen.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 19. juli 2022

Hvad er en fodboldhøjskole?

På en fodboldhøjskole finder du alle faciliteterne til at blive en bedre fodboldspiller. Og Viborg Idrætshøjskole er en ægte fodboldhøjskole. Vi har banerne, træningsudstyret, trænerne og fællesskabet til at spille masser af god bold. 

At være en fodboldhøjskole betyder også, at du kan få lov til at bruge fødderne på fodboldbanen uanset dit niveau. Der er nemlig masser af forskellige roller på holdet, og vores trænere finder den bedste fodbold position til dit talent:

  • Er du høj og agil med lynhurtige reflekser? Så er du den oplagte kandidat til målmand. 

  • Har du et godt boldøje og hurtige fødder? Så er du potentielt den perfekte angrebsspiller.

  • Er du god til at takle og blokere de andre? Så stil dig klar nær målet som forsvarsspiller.  

  • Kan du lidt af det hele, og kan du holde hovedet koldt? Så blær dig som midtbanespiller.

På vores fodboldhold er der plads til alle niveauer. Og uanset hvor god du er, når du starter, garanterer vi dig, at du vil opleve en udvikling!

En højskole med masser af fodbold

Viborg Idrætshøjskole er det ideelle sted for fodboldentusiaster. Med moderne faciliteter, erfarne trænere og et stærkt fællesskab af ligesindede, kan du fordybe dig i din passion for fodbold og udvikle dine færdigheder. Uanset om du drømmer om at blive bedre eller bare ønsker at have det sjovt med vennerne, vil du få en uforglemmelig oplevelse.

Læs mere om faget fodbold på Viborg Idrætshøjskole her.

5 gode grunde til at spille fodbold på Viborg Idrætshøjskole

Der er mange gode grunde til at vælge et højskoleophold, og hvis du er passioneret omkring fodbold, så er Viborg Idrætshøjskole muligvis det perfekte sted for dig.

1. Sammensæt dit helt eget skema

På Viborg Idrætshøjskole kan du ikke bare bruge masser af hyggelige timer på fodboldbanen, du kan også sammensætte dit eget skema. På den måde kan du prøve kræfter med et væld af andre sports- og idrætsaktiviteter: 

Se vores store udbud af sportsgrene og fag her.

2. Bliv en del af et fantastisk fællesskab

Fællesskabet er en af hovedårsagerne til, at mange tager på højskoleophold hos os. At dyrke idræt og spille på hold sammen skaber nemlig en helt fantastisk fællesskabsfølelse. 

Som elev vil du altså ikke bare blive bedre til din sport, men også danne venskaber for livet.  

3. Oplev verden på spændende udlandsrejser

Vi tilbyder også masser af fællesskab, sport og sjov uden for Danmarks grænser. Vi har nemlig flere udlandsrejser i løbet af semestret, som du kan komme med på. 

Tidligere er vi f.eks. taget på friluftsture i Norden, skirejser, adventure ture og dykkerrejser.

Læs meget mere om vores rejser her.

4. Dyrk din passion hver dag

På Viborg Idrætshøjskole får du muligheden for at dyrke din passion for fodbold hver eneste dag. Med dedikerede trænere og et inspirerende træningsmiljø vil du kunne tage dine færdigheder og teknikker til det næste niveau. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren spiller, vil du blive udfordret og motiveret til at nå dine mål og opnå dit fulde potentiale som fodboldspiller.

5. Prøv kræfter med nye sportsgrene og fag

På Viborg Idrætshøjskole tilbyder vi, at du kan prøve kræfter med nye og uprøvede sportsgrene og fag. Udover fodbold kan du udforske andre idrætsgrene som padel, håndbold, volleyball og meget mere. Du kan også vælge at dykke ned i forskellige fag som Filosofi, Sportspsykologi eller Politi-teori, der vil berige din viden og gøre dig klog på nye områder. Uanset hvilke sportsgrene eller fag du vælger, vil du få en bredere horisont og nye perspektiver på din egen sportslige udvikling.

Læs også: Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

Fodbold Hoejskole6 1010X500 Acf Cropped
Fodbold Hoejskole5 1010X500 Acf Cropped

Oplev fantastiske idrætsfaciliteter på højskolen

Eftersom Viborg Idrætshøjskole er dedikeret til sport og idræt, har vi alle de rigtige faciliteter til at styrke dit talent. Vi bliver ikke kaldt en fodboldskole for ingenting. 

Vi har nemlig ikke bare de bedste baner, men også lækre trænings- og omklædningsfaciliteter. Og dygtige trænere.

Samtidig har vi også fede faciliteter til mange andre sportsgrene. Det inkluderer bl.a. et dykkecenter, en svømmehal, beachvolleybaner, et dancestudio, et kunstigt klatrebjerg og meget, meget mere. 

Bliv en del af vores fællesskab og fodboldhold!

Kan du ikke få nok af fodbold og sport, så tag på Viborg Idrætshøjskole og få en unik højskoleoplevelse og blive en del af et stærkt fællesskab!

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 86 67 20 11 eller sende os en mail info@viborgih.dk. Vi glæder os til at høre fra dig!

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor spiller vi fodbold på højskolen?

Vi spiller ikke kun fodbold, fordi det er en sjov og god træning. Vi spiller det også, fordi det skaber god stemning og styrker fællesskabet på skolen. Et hold, der taber og vinder sammen, står nemlig superstærkt. Og holdfølelsen bliver taget med fra banen og ind i resten af livet på højskolen.

Jeg er nybegynder på fodboldbanen. Kan jeg stadig være med?

Helt sikkert! Du behøver ikke være den næste Ronaldo for at spille fodbold på højskolen. Og du behøver heller ikke være i topform med flere lange løbeture under bæltet. Tværtimod tilpasser vi al undervisning til dit niveau. Så der er plads til alle. Derudover har alle vores elever forskellige styrker og svagheder. Så du vil aldrig være alene om det.

Jeg har en gammel skade. Kan jeg stadig spille med?

Selvfølgelig! Som nævnt tilpasser vi altid undervisningen, så alle kan være med – uanset hvad. Tag en snak med dine undervisere om din skade. Så finder I en gylden middelvej sammen, hvor du både kan være med og passe på din skade.

Får jeg mulighed for at spille kampe mod andre hold?

Absolut! Vi stræber efter at give vores fodboldspillere en fuld oplevelse, og hvis det går godt, kan vi arrangere nogle spændende fodboldkampe mod naboskoler eller lokale hold. Dette giver dig mulighed for at teste dine færdigheder og konkurrere mod andre talentfulde spillere.

Se video

I tvivl om dine valg?