Unsplash Buwcs7g1 28
Motivation Til Traening

Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

Tænk på en morgen, hvor du vågner op og faktisk glæder dig til dagens træning. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er virkeligheden for dem, der har fundet deres træningspassion. På en højskole får du mulighed for at udforske forskellige former for træning og finde ud af, hvad der virkelig motiverer dig og hvilken sportsgren du brænder for.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvorfor er det vigtigt at træne?

Der er mange gode grunde til at træne regelmæssigt. Træning har en positiv indvirkning på både vores fysiske og mentale helbred. Her er nogle af de vigtigste grunde til, at træning er vigtigt: 

  • Sundhed: Regelmæssig træning kan hjælpe med at forebygge en række sygdomme og tilstande, herunder hjertesygdomme, diabetes og højt blodtryk. Det kan også styrke vores immunsystem og øge vores levetid. 

  • Vægtkontrol: Træning er en effektiv måde at kontrollere vores vægt på. Når vi træner, forbrænder vi kalorier, hvilket kan hjælpe med at opretholde en sund vægt eller tabe overskydende kilo. 

  • Stærkere muskler: Træning hjælper med at opbygge og styrke vores muskler. Dette kan forbedre vores kropsholdning, stabilitet og mobilitet, samt reducere risikoen for skader. 

  • Mental sundhed: Træning har en positiv indvirkning på vores mentale sundhed. Det kan hjælpe med at reducere symptomer på stress, angst og depression. Træning frigiver endorfiner i vores krop, som kan forbedre vores humør og generelle velvære. 

  • Bedre selvtillid: Regelmæssig træning kan forbedre vores selvtillid og selvværd. Når vi ser og føler os godt tilpas i vores krop, kan det styrke vores selvtillid og give os en positiv selvopfattelse.

Udforsk din træningsstil

Helt grundlæggende defineres træning som fysisk aktivitet og kan være alt fra fodbold og yoga til gåture og løb. Du behøver altså ikke at være medlem i et fitnesscenter eller træne i timevis hver dag for at have en effektiv træning.

Der findes utrolig mange måder at træne på, så du kan være sikker på, at der findes en træningsform, som du føler dig hjemme i. Prøv eksempelvis kræfter med styrketræning, som både er for begyndere og mere erfarne. Eller hvis du foretrækker noget mere afslappende, kan du prøve yoga, som fokuserer på styrke, fleksibilitet og balance. Er du mere til træning i fællesskab med andre, kan du prøve kræfter med håndbold, beachvolley, adventure eller fællesgymnastik. Uanset hvilken træning du vælger, så prøv så vidt muligt at være konsekvent og regelmæssig for at få maksimalt udbytte.

Eksperter anbefaler, at man som minimum er fysisk aktiv 30 minutter om dagen, og med et væld af fordele, bør du ikke tøve med at påbegynde din træningsrejse. Start allerede i dag, og mærk hvordan regelmæssig motion kan forbedre din dagligdag betydeligt.

Starts din træning på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole elsker vi alle former for idræt og træning. Her har du rig mulighed for at dyrke netop den træningsform, du elsker. Om du foretrækker at cykle, at løfte vægte, at dyrke vandsport eller noget helt fjerde, så har du muligheden for at udfolde dine kompetencer og løfte dit niveau på Viborg Idrætshøjskole. Vi tilbyder nemlig et hav af forskellige sportsgrene, og som elev har du stor indflydelse på, hvordan dit skema skal se ud. På den måde kan du være sikker på, at du kan dyrke din yndlingssport hver dag og samtidig udforske nye former for træning, som du måske også er nysgerrig på.

På Viborg Idrætshøjskole mener vi, at træning og fællesskab går hånd i hånd. Med et ophold på skolen vil du altså ikke kun komme i god form, men også få venner for livet. Fællesskab er nemlig en essentiel del af dét at være højskoleelev, og på Viborg Idrætshøjskole vil du lære hvordan samarbejde og sammenhold kan løfte dit personlige niveau.

Uanset om du er nybegynder eller øvet inden for træning, vil vores dygtige og erfarne instruktører stå klar til at guide og motivere dig. De vil sikre, at du træner korrekt og effektivt, så du får maksimalt udbytte af din træning. 

Se alle vores idrætsfag her

6 tiltag der hjælper til øget træningsmotivation

Det kan til tider være svært at finde motivationen til at træne. Her er 6 bud på hvordan du kan øge lysten til at være fysisk aktiv:

1. Tag på højskole

Et ophold på en højskole kan være en fantastisk måde at finde motivation til træning. På højskolen vil du være omgivet af andre mennesker, der deler din interesse for motion og træning, hvilket kan være meget inspirerende. Du vil også have adgang til erfarne trænere og faciliteter, der kan hjælpe dig med at nå dine træningsmål. 

2. Sæt realistiske mål

Det kan være meget motiverende at sætte sig mål for sin træning. Det er vigtigt at sætte sig mål, der er realistiske og opnåelige. Start med små mål og øg udfordringen gradvist, efterhånden som du bliver stærkere og mere selvsikker. 

3. Find træningsformer du nyder

Det er vigtigt at finde træningsformer, som du finder sjove og nyder. Hvis du ikke kan lide at løbe, så find en anden form for cardio, som du synes er mere spændende, som f.eks. cykling eller svømning. Når du nyder den aktivitet, du laver, er det meget lettere at være motiveret til at træne regelmæssigt.

4. Gør træning til en vane

Genfind glæden ved træning ved at gøre det til en sund vane. Du kan eksempelvis sætte et bestemt tidspunkt på dagen til at træne. Kører du på arbejde eller i skole, kan det også være en fordel at lade bilen stå og i stedet hoppe op på cyklen.

5. Pres dig selv

Tillader din krop det, så pres dig selv under din træning. Udfordre dig selv og sæt dig nogle mål, som du kan arbejde hen imod. Når du mærker, at du kan klare mere, vil det øge din motivation og lyst til at fortsætte med træningen.

6. Få en personlig træner

Tager din træning dig ikke til det niveau, du ønsker? Eller har du svært ved at finde hoved og hale i fitnesscenteret? Så kan en personlig træner hjælpe dig godt på vej. En kompetent træner kan nemlig give dig gode råd, som kan forbedre din træning og give dig motivationen og lysten tilbage.

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her eller bestil en brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

1B52d71277e7d9e79ca945ccebbcbd6a
IMG 1660

I tvivl om dine valg?