Fodbold Hoejskole4 1010X500 Acf Cropped

Fodbold på højskole: Spil masser af boldspil på Viborg Idrætshøjskole

Vil du også dyrke fodbold på højskole? Så er et ophold på Viborg Idrætshøjskole et godt valg! Her kan du ikke bare spille masser af fodbold, men også prøve kræfter med flere forskellige andre sports- og idrætsaktiviteter.

Hvis du er fodboldfan, vil du få det fedt som højskoleelev hos os. Du vil blive en del af det bedste fællesskab, og du vil blive en langt bedre fodboldspiller. Du lærer også masser af andre sportsglade unge at kende, og du vil danne venskaber for livet. Derudover vil du kunne have det sjovt med andre sportsgrene, komme med til fede fester og spændende rejser til udlandet. 

Drømmer du også om et fantastisk højskoleophold, hvor du kan bruge ekstra meget tid på fodboldbanen? Så er Viborg Idrætshøjskole den helt rigtige højskole for dig!

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 19. juli 2022

Hvad er en fodboldhøjskole?

På en fodboldhøjskole finder du alle faciliteterne til at blive en bedre fodboldspiller. Og Viborg Idrætshøjskole er en ægte fodboldhøjskole. Vi har banerne, træningsudstyret, trænerne og fællesskabet til at spille masser af god bold. 

At være en fodboldhøjskole betyder også, at du kan få lov til at bruge fødderne på fodboldbanen uanset dit niveau. Der er nemlig masser af forskellige roller på holdet, og vores undervisere finder den bedste fodboldposition til dit talent:

  • Er du høj og agil med lynhurtige reflekser? Så er du den oplagte kandidat til målmand. 

  • Har du et godt boldøje og hurtige fødder? Så er du potentielt den perfekte angrebspiller.

  • Er du god til at takle og blokere de andre? Så stil dig klar nær målet som forsvarsspiller.  

  • Kan du lidt af det hele, og kan du holde hovedet koldt? Så blær dig som midtbanespiller.

Og uanset hvor god du er, når du starter, vil du opleve en udvikling. Drømmer du om at spille fodbold på højskole, så bliv elev hos os!

Højskole med masser af fodbold

Vi har ikke en dedikeret fodboldlinje. Vi mener nemlig, at alsidighed er nøglen til ikke bare et godt højskoleophold, men også til at skabe de bedste atleter. Du får derfor mulighed for at prøve flere forskellige sportsgrene, samtidigt med at du kan spille fodbold på højskolen. 

I stedet for at vælge en fodboldlinje, tilbyder vi, at du snører fodboldstøvlerne med sporten som dit SPOT Idrætsfag. Her får du 2 timer om ugen, som er 100 % dedikeret til netop fodbold. 

Derfor skal du vælge Viborg Idrætshøjskole

Der er mange gode grunde til at vælge et højskoleophold frem for f.eks. et ophold på en idrætsefterskole.

Her får du lige de 3 vigtigste:

1) Sammensæt dit helt eget skema

På Viborg Idrætshøjskole kan du ikke bare bruge masser af hyggelige timer på fodboldbanen. Du kan også sammensætte dit eget skema. På den måde kan du prøve kræfter med et væld af andre sports- og idrætsaktiviteter: 

  • Kom i badetøjet til vandsport som surfing, svømning og havkajak.

  • Bliv en ægte skibums ved at dyrke ishockey, skiløb og snowboard.

  • Udfordr din rytmiske sans og gymnastiske evner i koreografifaget.

  • Bliv stærk med styrketræning i fag som Fitness og Rough’n tough. 

Det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser. 

2) Bliv en del af et fantastisk fællesskab

Fællesskabet er en af hovedårsagerne til, at mange tager på højskoleophold hos os. At dyrke idræt og spille på hold sammen skaber nemlig en helt fantastisk fællesskabsfølelse. 

Som elev vil du altså ikke bare blive bedre til din sport, men også danne venskaber for livet.  

3) Se verden med spændende udlandsrejser

Vi tilbyder også masser af fællesskab, sport og sjov uden for Danmarks grænser. Vi har nemlig flere udlandsrejser i løbet af semestret, som du kan komme med på. 

Tidligere er vi f.eks. taget på friluftsture i Norden, skirejser, adventureture og dykkerrejser.

Fodbold Hoejskole6 1010X500 Acf Cropped
Fodbold Hoejskole5 1010X500 Acf Cropped

Fantastiske idrætsfaciliteter på højskolen

Eftersom Viborg Idrætshøjskole er dedikeret til sport og idræt, har vi alle de rigtige faciliteter til at styrke dit talent. Vi bliver ikke kaldt en fodboldskole for ingenting. 

Vi har nemlig ikke bare de bedste baner, men også lækre trænings- og omklædningsfaciliteter. Og dygtige trænere.

Samtidig har vi også fede faciliteter til mange andre sportsgrene. Det inkluderer bl.a. et dykkecenter, en svømmehal, beachvolleybaner, et dancestudio, et kunstigt klatrebjerg og meget, meget mere. 

FAQ

Tre hurtige svar på de oftest stillede spørgsmål:

Hvorfor spiller vi fodbold på højskolen?

Vi spiller ikke kun fodbold, fordi det er en sjov og god træning. Vi spiller det også, fordi det skaber god stemning og styrker fællesskabet på skolen. Et hold, der taber og vinder sammen, står nemlig superstærkt. Og holdfølelsen bliver taget med fra banen og ind i resten af livet på højskolen.

Jeg er nybegynder på fodboldbanen. Kan jeg stadig være med?

Helt sikkert! Du behøver ikke være den næste Ronaldo for at spille fodbold på højskolen. Og du behøver heller ikke være i topform med flere lange løbeture under bæltet. Tværtimod tilpasser vi al undervisning til dit niveau. Så der er plads til alle. Derudover har alle vores elever forskellige styrker og svagheder. Så du vil aldrig være alene om det.

Jeg har en gammel skade. Kan jeg stadig spille med?

Selvfølgelig! Som nævnt tilpasser vi altid undervisningen, så alle kan være med – uanset hvad. Tag en snak med dine undervisere om din skade. Så finder I en gylden middelvej sammen, hvor du både kan være med og passe på din skade.

Se video

I tvivl om dine valg?