Dykning I Malta2 263X363 Acf Cropped
Dykning I Malta3 1010X500 Acf Cropped

Dykning på Malta – oplev vragdyk helt ned til 120 m i Middelhavet

Malta er en af de bedste dykkerdestinationer i Middelhavet. Her kan man opleve et væld af farverige fisk og havdyr, et spændende havmiljø med vragdyk og interessant historie. Læs med her, hvad du skal vide om dykning på Malta.

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 13. juli 2022

Hvorfor tage på dykkerferie på Malta?

Kun 3 timer væk fra Danmark ligger Malta, en af de mest populære dykkerdestinationer i Middelhavet. Syd for Sicilien ligger øgruppen, Malta, som udøver hovedøen – der har lagt navn til republikken – består af 2 mindre øer, Gozo og Comino.

Malta er den ultimative feriedestination for dykkere og andre vandhunde, fordi øerne byder på masser af solskin, krystalklart vand og spændende dyk for både nybegyndere og erfarne dykkere. Hvis du også gerne vil have lidt adspredelse, er der også rigtig gode forhold for snorkling. Du behøver nemlig ikke svømme ret dybt eller langt væk for kysten for at se det flotte hav- og dyreliv, som Middelhavet kan byde på.

Nogle gange kan det være meget rart, at man ikke skal have det helt store grej på for at nyde havet – og så er det jo oplagt med snorkling. Derudover kan Malta også tilbyde en masse spændende oplevelser på land, i tilfælde af at du skulle blive træt af saltvand og bølger.

Du kan bl.a. gå på opdagelse i den flotte natur med dramatiske udsigtspunkter og raviner eller tage på en af de mange spændende historiske sightseeings. Hvis du har lyst til lidt at opleve lidt byliv, kan du tage til den gamle hoved Mdina, som er en af europas flotteste og velbevarede middelalderbyer. Det helt store midtpunkt er katedralen, men du kan også bare slentre rundt og beundre bygningerne.

Alternativt kan du også tage til Valletta, som er hovedstaden på Malta. Valletta byder også på en masse spændende oplevelser for både store og små, såsom museumsbesøg eller en tur i den botaniske have. Det er klart også et kig værd at besøge Comino eller Gozo. Begge øer har deres særprægede charme og er perfekte steder at tage hen hvis man gerne vil væk fra det hele eller vil dykke et nye sted.

Unikt havmiljø i Middelhavet

Havmiljøet ved Malta er til gengæld helt unikt, og derfor kan du opleve nogle helt fantastiske og smukke dyk i Middelhavet – uanset dit niveau.

Havet rundt om Malta er nemlig kendt for god sigtbarhed, varmt blåt vand, flotte naturdyk med klippevægge og huler. Vandet er typisk omkring 15 grader i vinterperioden, mens det om sommeren kan være op til ca. 25 grader. Du kan også bare nyde havmiljøet ved at tage ud at snorkle. På grund af det fantastiske område behøver du ikke svømme langt væk fra kysten eller dykke dybt for at se farverige fisk og spændende havdyr.

F.eks. kan du både se blæksprutter, rokker og tun, som er noget, vi normalt kun ser på film eller i akvarier. Mange af dyrene omkring Malta er faktisk også ret tamme, fordi de er så vant til dykkere, så det er ikke usandsynligt, at du vil få nogle søde oplevelser med fiskene. Rundt om øerne er der desuden vildt gode muligheder for at opleve Maltas historie. Øerne har mere end 25 vrag, heriblandt engelske bombefly fra 2. verdenskrig.

Vragdykning er en meget særlig oplevelse, og derfor er dykkerferie på Malta også meget eftertragtet og helt perfekt for dykkere, der jagter de helt store oplevelser. De fleste af vragene kræver dykning, men enkelte af dem kan man faktisk også snorkle ved. F.eks. blev det libyske tankskib Um El Faroud sænket blot 200 meter fra kysten, så det er faktisk muligt at svømme ud og snorkle eller dykke ved skibet.

Dykning I Malta5 1010X500 Acf Cropped
Dykning I Malta4 1010X500 Acf Cropped

Teknisk dykning ned til 120 m

Malta er ikke kun kendt som et godt sted til Open Water Dive, det er faktisk også rigtig kendt og populært blandt tekniske dykkere.

Malta byder nemlig på dybder helt ned til 120 m, masser af spændende vrag og en fantastisk sigtbarhed, som mange tekniske dykkere gerne vil prøve kræfter med. Hvis du har tekniske dykkercertifikater, kan det derfor være en rigtig god idé at tage på dykkerferie til Malta, hvor du kan få lov til at udfordre dit dykkerniveau.

Det er også muligt at tage et teknisk dykkercertifikat på Malta (PADI Tec), hvis du ikke allerede har det. På den måde kan du opgradere dine dykkerfærdigheder og opleve endnu flere vidunderlige dykkermuligheder.

Eksotiske dykkerrejser med Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole tilbyder vi en tur til en lækker dykkerdestination. Vores tidligere dykkerrejser er gået til Filippinerne, Indonesien og selvfølgelig Malta.

Typisk har vi 16 dyk på vores dykkertur, og 2 af dem er faktisk natdyk! Vi bor enten på en båd, hvilket giver os adgang til havet eller også bor vi på fastlandet i nærheden af stranden. På den måde kan du få den bedste dykkerferie, hvor du både får nogle fantastiske oplevelser og samtidig kan slappe af på stranden eller ved poolen.

Samtidig er det en god og billig måde at rejse på, når du rejser med nogen, du kender godt og er tryg ved og som har samme interesse for dykning, som dig.

Vil du vide mere? Læs om vores dykkertur her eller læs nærmere om vores dykkeruddannelse her.

I tvivl om dine valg?