1920x540 surfkajak vesterhavet
1920x540 surfkajak vesterhavet

Kajak på højskole - Vådt, vildt og vidunderligt

At ro kajak på en højskole er en unik mulighed for at udforske naturen, lære nye færdigheder og møde ligesindede mennesker. Uanset om du ønsker at forbedre dine kajakteknikker, udforske smukke ruter eller bare nyde den beroligende effekt af at være på vandet, vil det give dig den perfekte kombination af eventyr, læring og venskaber.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

At ro kajak på en højskole er en unik mulighed for at udforske naturen, lære nye færdigheder og møde ligesindede mennesker. Uanset om du ønsker at forbedre dine kajakteknikker, udforske smukke ruter eller bare nyde den beroligende effekt af at være på vandet, vil det give dig den perfekte kombination af eventyr, læring og venskaber.

Kajaksportens popularitet

Flere og flere mennesker bliver tiltrukket af denne spændende vandsport, der kombinerer fysisk aktivitet, naturoplevelser og udfordringer på en unik måde. Kajaksporten er en fantastisk mulighed for at komme ud i naturen og udforske smukke ruter på. Dette giver en følelse af ro og forbindelse med omgivelserne, som mange mennesker søger i en travl hverdag.

Kajak er mere end blot en måde at nyde naturen på. Det er også en fremragende form for motion, der styrker kroppen og beroliger sindet. Denne balance mellem fysisk udfordring og mental afslapning gør sporten interessant for mange personer.

Læs også: Water Endurance - Udforsk vandsportens verden

Kajak på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole byder vi velkommen til en verden af kajakoplevelser. Med over 70 kajakker, en indendørs svømmehal med strømmende vand, idylliske søer ved skolens dørtrin og havet tæt på, er vores højskole det ultimative sted for kajak entusiaster.

Uanset hvilket niveau du er på, er du velkommen på holdet. Vi tilbyder undervisning med en bred vifte af kajaktyper, herunder havkajak, foskajak, surfkajak, slalomkajak og polokajak. Vores erfarne instruktører sørger for at tilpasse undervisningen til dit niveau og guide dig igennem hvert trin, så du kan mestre sporten.

Uanset om du deltager i et forårshold eller efterårshold, kan du skræddersy dit kajakeventyr i flere semestre.

Forårshold:
1. semester: Kajakpolo
2. semester: Havkajak
3. semester: Surfkajak og Foskajak

Efterårshold:
1. semester: Kajak – Havkajak og Foskajak
2. semester: Kajakpolo

Mere end bare en sport - Kajakkens mange facetter

Kajaksporten er meget mere end bare en sport. Den rummer en bred vifte af facetter, der gør den til en unik og berigende aktivitet. Uanset om du er nybegynder eller erfaren kajakroer, vil du opdage, at kajaksporten kan tilbyde dig meget mere end bare fysisk aktivitet. Her er nogle af de mange facetter, der gør kajaksporten spændende og alsidig:

 1. Naturoplevelser: Kajakken giver dig mulighed for at komme tæt på naturen og opleve den på en helt ny og unik måde.

 2. Fysisk udfordring: Kajaksporten er en fysisk krævende aktivitet, der udfordrer din styrke, udholdenhed og koordination. Når du padler, bruger du forskellige muskelgrupper i kroppen såsom arme, skuldre, ryg og core. Dette hjælper til at opbygge styrke og udholdenhed over tid, samt forbedre din kropsholdning og balance.

 3. Mental velvære: Kajakroning kan have en beroligende og afstressende effekt på sindet. Den gentagne bevægelse af pagajen og lyden af vandet kan have en meditativ virkning, der gør det muligt at slippe hverdagens bekymringer og stress.

 4. Eventyr og udforskning: Kajaksporten åbner døre til eventyr og udforskning. Når du er blevet tryg i kajakken, kan du tage på længere ture, hvor du udforsker nye farvande. Her kan du udfordre dig selv med teknisk svære ruter.

 5. Socialt fællesskab: Kajaksporten giver dig også mulighed for at møde andre kajak entusiaster og være en del af et socialt fællesskab. Du kan deltage i kajakklubber og tage på fælles ture og træningssessioner, hvor du kan dele dine oplevelser og passion med andre.

Kajaksporten er så meget mere end bare en sport. Den tilbyder en bred vifte af oplevelser og muligheder, der beriger både krop og sind. Uanset om du søger naturoplevelser, fysisk udfordring, mental velvære, eventyr eller socialt fællesskab, vil kajaksporten opfylde dine behov og give dig en unik oplevelse.

Læs også: Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

Vil du ro med os?

Ønsker du at blive bedre til at kajak og samtidig få minder for livet? Så er Viborg Idrætshøjskole det rigtige sted for dig.

På Viborg Idrætshøjskole er kajak faget mere end bare en individuel aktivitet. Her vil du møde andre der deler din interesse for kajaksporten, og sammen vil I dele erfaringer, udfordre hinanden og skabe minder for livet.

Andre fag på Viborg Idrætshøjskole 

På Viborg Idrætshøjskole har vi mange andre fag og aktiviteter til både krop og sind, se et udsnit her:

 • Klatring - Udfordringer på vertikale klippevægge udvikler styrke og taktisk snilde.

 • Yoga - Find din indre ro og forbedrer din fleksibilitet gennem meditative yogastillinger.

 • Beachvolley - Styrk samarbejdet på den livlige volleybane.

 • Styrketræning - Opbyg muskler og udholdenhed.

 • Friluftsliv - Lær at være nærværende og øg din mentale velvære.

 • Hiphop - Udforsk din kreativitet og udtryk gennem hiphop-dans.

 • OCR - Udfordr din fysiske og mentale styrke gennem OCR.

 • Fodbold -  Forbedre dine tekniske færdigheder på banen.

 • Padel-tennis - Oplev den hurtigst voksende sport og udfordr dine venner

 • Adventure - Udforsk naturen gennem aktiviteter som klatring, kajak og orienteringsløb.

Se vores store udvalg af fag her.

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

1920x1080 surfkajak havkajak
Kajak Undervisning I Rul

I tvivl om dine valg?