1920x1080 svømning svømmehal
1920x1080 svømning svømmehal

Water Endurance - Udforsk vandsportens verden

Er du klar til at tage på en spændende rejse ind i vandsportens forunderlige verden? Så er "Water Endurance" lige noget for dig! Uanset om du er en erfaren vandsportsudøver eller blot nysgerrig efter at prøve noget nyt, vil dette fag give dig mulighed for at udfordre dig selv, forbedre dine færdigheder og blive en del af et stærkt fællesskab.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvad er Water Endurance?

Water Endurance er en vandsport, der fokuserer på at opbygge og forbedre udholdenhed og styrke i vandet. Det er en alsidig træningsform, der kan omfatte forskellige aktiviteter som Svømning, Kajakroning, Kitesurfing, Paddleboarding og meget mere. Formålet med Water Endurance er at udfordre kroppen og opbygge en høj grad af udholdenhed, samtidig med, at man nyder vandets element og skaber en stærk forbindelse til naturen.

Water Endurance er ikke kun en fysisk udfordring, men også en mental udfordring, da det kræver fokus, koncentration og viljestyrke for at opretholde en høj intensitet og udholdenhed i vandet. Det er en fantastisk træningsmetode for alle, der ønsker at forbedre deres kondition, styrke og udholdenhed, uanset om de er erfarne vandsportsudøvere eller nybegyndere.

Læs også: Endurance Sport for unge - Bliv en del af et stærkt fællesskab

5 fordele ved at dyrke Water Endurance

At dyrke Water Endurance har en masse fordele, både når det kommer til din fysiske og mentale sundhed. Her er 5 fordele du vil få gavn af:

1. Forbedret udholdenhed

Ved at dyrke Water Endurance kan du opbygge og forbedre din udholdenhed i vandet. Gennem regelmæssig træning vil du gradvist kunne svømme længere distancer eller udføre vandsportsaktiviteter i længere tid, hvilket vil styrke din udholdenhed og øge din fysiske præstation.

2. Styrket krop

Water Endurance involverer forskellige vandsportsaktiviteter, der arbejder på tværs af forskellige muskelgrupper. Svømning, Kajakroning, Kitesurfing og andre vandsportsaktiviteter træner både din overkrop, underkrop og kerne. Dette vil resultere i en stærk og tonet krop, samtidig med, at du forbedrer din styrke og muskeludholdenhed.

3. Reduceret belastning

Water Endurance reducerer belastningen på kroppens led og muskler, hvilket mindsker risikoen for skader. Vandets opdrift og modstand støtter kroppen og giver en mere skånsom belastning. Den kølige temperatur i vandet hjælper med at forhindre overophedning under træning. Det betyder dog ikke, at træningsformen ikke er en intens konditionstræning.

4. Forbedret kardiovaskulær sundhed

Water Endurance er en kardiovaskulær træningsform, der får dit hjerte til at arbejde hårdere og forbedrer din hjerte-kar-sundhed. Ved at øge din puls og opretholde en moderat til høj intensitet i vandet, kan du forbedre din kondition, øge din iltoptagelse og styrke dit hjerte.

5. Fællesskab og sjov

Water Endurance giver dig mulighed for at deltage i vandsportsaktiviteter sammen med andre, hvilket skaber et stærkt fællesskab og en sjov stemning. Du kan dele oplevelser, udfordringer og triumfer med andre vandsportsentusiaster og opbygge venskaber. Dette skaber en positiv og støttende atmosfære, der gør træningen endnu mere givende og sjov.

Se også: Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

Dyrk Water Endurance på Viborg Idrætshøjskole

Elsker du vand og intens træning, så er Water Endurance et fag for dig!

Vores unikke træningsform foregår i vand, hvilket gør det tilgængeligt for alle, uanset konditionsniveau, alder og eventuelle fysiske begrænsninger eller tidligere erfaring med vandsport.

Hvad kan du forvente af faget?

Når du deltager i faget Water Endurance, kan du forvente en bred vifte af spændende aktiviteter og træningsmetoder, der vil udfordre dig og forbedre dine færdigheder i vandet. Her er nogle af de aktiviteter, du kan se frem til:

 • Fokus på svømmeteknikker som crawl og brystsvømning

 • Vandpolo

 • Konkurrencelivredning

 • Banetræning

 • Dykning

 • Cardio- og cirkeltræning

 • Militærsvømmeprøver

 • Deep End fitness med håndvægte (dykning efter vægte)

 • Hypoxi-træning (træning med nedsat tilgængelig ilt).

Vores erfarne underviser vil guide dig igennem træningen og hjælpe dig med at udvikle din udholdenhed, styrke og teknik. Uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil vores Water Endurance-program give dig mulighed for at udforske og udvikle dine færdigheder indenfor vandsport. 

Læs mere om faget Water Endurance her

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Godt udstyr og gear til Water Endurance

For at dyrke Water Endurance på Viborg Idrætshøjskole er der ikke krav om noget udstyr eller gear. Dog kan det være en fordel at have et vandtæt GPS-ur, gode løbesko, forskelligt sportstøj og badetøj, samt svømmebriller. Dette vil sikre, at du er godt forberedt til alle aktiviteterne.

Gear såsom GPS-ur er også et godt redskab til at måle dine fremskridt og evaluere din udvikling på. Ved at have målbare resultater kan du se, hvor langt du er kommet og identificere områder, hvor du kan forbedre dig. Der er forskellige måder, hvorpå du kan måle dine fremskridt i vandsport og udholdenhedstræning.

 • Hold styr på din træningstid og distance ved hjælp af en træningsdagbog eller app.

 • Udfør regelmæssige fitness-tests for at måle din svømmehastighed, gentagelser eller intensitet.

 • Evaluer dine mentale og følelsesmæssige fremskridt ved at reflektere over selvtillid og håndtering af udfordringer.

 • Vær konsistent og regelmæssig i dine målinger for at få et klart billede af dine fremskridt.

 • Brug resultaterne til at motivere dig selv og sætte realistiske mål for din træning i Water Endurance.

Endurance Sport Svømning På Viborg IH
815X1080 Sup Sø Vand

I tvivl om dine valg?