1920X1080 Yoga Højskole
1920X1080 Yoga Højskole

Yoga på højskole: Udforsk din krop og sind gennem yoga

Ønsker du at styrke både din krop og dit sind? Så er yoga den oplagte træningsform for dig. På Viborg Idrætshøjskole har du rig mulighed for at gå på opdagelse i yogaens verden og samtidig blive en del af et fællesskab med andre yoga-interesserede.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvad er yoga?

Yoga er en træningsform, som kombinerer fysisk styrke med nærvær og indre ro. Det gøres gennem øvelser, som har fokus på afspænding og vejrtrækning, og som samtidig styrker din smidighed og mobilitet. Det er altså en træningsform, som både arbejder med det fysiske og det mentale.

Yoga anses ofte som en "blød" træningsform, der tager afstand fra konkurrence. I stedet handler yoga i højere grad om den individuelles rejse til at finde ro i sig selv, men også om fællesskab. I yoga forsøger man at skabe et øget fokus på tilstedeværelsen og vores sanser. Dette skaber for mange en fornyet energi, og er med til at styrke både krop og sind.

Læs også: Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

Hvilke former for yoga findes der?

Der findes mange forskellige former for yoga. Hatha-yoga er en af de mest udbredte former for yoga, som fokuserer på stillinger og vejrtrækning. Power-yoga er en mere intens og fysisk krævende form for yoga, som fokuserer på styrke og udholdenhed. Flow-yoga er en mere dynamisk form for yoga, hvor øvelserne flyder sammen i en række af bevægelser, og som kræver en god kropskontrol og smidighed. Der er altså noget for enhver smag, og du har mulighed for at finde den form for yoga, som passer bedst til dig.

På Viborg Idrætshøjskole vil du opleve en kombination af flere yogaformer, som kan tilpasses til lige præcis dit niveau og dit kendskab til yoga. Omend du er nybegynder eller har dyrket yoga i mange år, er der altså plads til dig på højskolen.

Se også: Højskole pitstop – Få en pause fra hverdagen!

Yoga Hoejskole
IMG 1660

7 gode grunde til at dyrke yoga på en højskole

Yoga er en træningsform som har et væld af fordele, og det at dyrke yoga på en højskole kan være en fantastisk måde at udforske disse på. Her er syv gode grunde til at dyrke yoga på en højskole:

  1. Fællesskab: På en højskole vil du blive en del af et fællesskab med andre, som også har interesse for yoga. Det kan være en stor motivation for at fortsætte med at dyrke yoga, og samtidig kan du opbygge nye venskaber.

  2. Fordybelse: På en højskole har du mulighed for at fordybe dig i yogaen og udforske dens mange aspekter. Du vil have flere timer om ugen, hvor du kan fokusere på din praksis og samtidig lære mere om yogaens filosofi.

  3. Forskellige yogaformer: På en højskole vil du have mulighed for at opleve forskellige yogaformer og finde ud af, hvad der passer bedst til dig og din krop. Det kan være en fantastisk måde at udfordre og udvide sin praksis.

  4. Balance i hverdagen: Yoga kan være med til at skabe en enorm indre ro, som kan hjælpe dig med at samle dit fokus og dine tanker, og samtidig styrke dit overblik. På den får du skabt en bedre balance i hverdagen.

  5. Øg smidigheden: Yoga tager udgangspunkt i en række forskellige øvelser og stillinger, som tester din smidighed og mobilitet. Det er derfor den oplagte træningsform til dig, der ønsker at øge din smidighed.

  6. Bliv bedre til at slappe af: Mange mennesker associerer yoga med meditation - og med god grund. Yoga er nemlig en træningsform med et fokus på afslapning og nærvær i kroppen og sindet. Det kan hjælpe dig med at blive bedre til at afspænde og at slappe af.

  7. Øg koncentrationsevnerne: Yoga er en træningsform, som kræver gode koncentrationsevner. Når du dyrker yoga, vil du derfor hurtigt opdage, hvordan træningen kan være med til at øge din koncentration - noget, som også kan gavne dig i hverdagen.

3 gode råd til dig der vil starte til yoga

1. Kom med et åbent sind

Yoga er en træningsform, som adskiller sig fra så mange andre sportsgrene. Det gør den blandt andet ved ikke blot at omhandle dit fysiske velvære, men også dit mentale. For at opdage de mange fordele ved yoga er det derfor vigtigt, at du kommer med et åbent sind.

2. Prøv forskellige yogaformer

Der findes et væld af forskellige yogaformer, og det kan derfor tage tid at finde netop den form, som passer bedst til dig. Vælger du at kombinere yoga med et ophold på Viborg Idrætshøjskole, vil du opleve et mix af forskellige typer for yoga.

3. Pres dig selv

Er du ny til yoga, kan træningsformen måske virke en smule intimiderende. For at opnå det fulde potentiale, som yoga tilbyder, er det dog vigtigt at du presser dig selv - både fysisk og psykisk. Yoga kan nemlig være enormt krævende for både kroppen og sindet, da det tester vores styrke og vores indre ro. Vær ikke bange for at udfordre dig selv og prøve nye øvelser og stillinger. 

Lær yoga på Viborg Idrætshøjskole

Har du lyst til at prøve kræfter med yoga og samtidig blive en del af et stærkt fællesskab? Så er Viborg Idrætshøjskole det rigtige valg for dig! Vi tilbyder nemlig yoga som et af vores SPOT idrætsfag, hvilket giver dig mulighed for at dyrke yoga flere timer om ugen.

Vores yoga-undervisning tager udgangspunkt i forbindelsen mellem krop og sind, og hvordan yoga kan hjælpe dig med at åbne op for omverdenen. Vi tilpasser desuden niveauet, så alle kan være med - uanset om du har kendskab til yoga eller ej. Tøv derfor ikke med at kombinere yoga med dit ophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere om yoga på Viborg Idrætshøjskole her.

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

IMG 1717
IMG 1608

I tvivl om dine valg?