1920X1080 Rytmisk Gymnastik Dans
1920X1080 Rytmisk Gymnastik Dans

Dans på højskole: Kombiner fællesskab og bevægelse

Er du vild med at danse, og har du samtidig lyst til at indgå i et stærkt fællesskab? Så kombiner et højskoleophold med dans, og få en unik oplevelse. På Viborg Idrætshøjskole kan du udvikle din rytmiske sans og udforske dansens verden.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Opdag dansens kreative frirum

At danse handler om at udtrykke sig selv. Det handler om at skabe et kreativt miljø, hvor bevægelse, frihed og iscenesættelse er i centrum. I dans er der plads til alle, omend du er ny, eller er en rutineret danser. Der findes et væld af forskellige discipliner og stilarter inden for dansens verden, så du frit kan prøve kræfter med dem, du har lyst. Forsøg dig eksempelvis med hip hop, ballet, eller prøv kræfter med koreografi, hvor du lærer at lave dine egne danse. Lær også hvordan musikken spiller en essentiel rolle for dansen, og hvor stor en betydning den har for udtrykket.

Dans er i høj grad en kreativ aktivitet, hvor improvisation og formidling spiller en stor rolle. At danse kan også være meget fysisk krævende, ligesom det vil teste din smidighed, koordination og rytmesans. Vælger du at danse på en højskole, vil du hurtigt opdage, at dans skaber en enorm glæde, et stort frirum og et stærkt fællesskab. Så grib chancen og få mulighed for at dyrke din passion for dans på en højskole, og samtidig udvide dine horisonter med nye venner og inspirerende undervisning.

Læs også: Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

5 gode grunde til at danse på Viborg Idrætshøjskole

Der er mange gode grunde til at kombinere dans med et højskoleophold på Viborg. Her er fem af grundene:

1. Lær nye teknikker og stilarter 

Når du går på Viborg, vil du blive undervist af erfarne og kompetente undervisere. Du vil blive introduceret til nye stilarter og lære nye teknikker, som tager dine danseevner til et nyt niveau.

2. Få venner for livet

At gå på højskole er som at blive del af én stor familie. Vælger du dans, vil du ligeledes mærke et enormt fællesskab, og du vil få nye venner, som deler din interesse for at danse. Det er derfor en god måde at møde nye mennesker og skabe relationer for livet.

3. Udtryk dig selv gennem bevægelse

En stor del af at danse er at udtrykke sig selv. Det er en måde, hvorpå vi kan fortælle en historie, eller at give vores følelse til kende. Vælger du dans, vil du blive klogere på, hvordan du kan udtrykke og formidle dig gennem rytme og dans.

4. Vær med til opvisninger

På Viborg er der i forbindelse med danseundervisningen planlagte opvisninger. Her vil du få mulighed for at vise dine danse, og samtidig blive bekendt med at optræde for andre. Så kom og vær med, når vi flere gange årligt tager ud af undervisningslokalerne og med til diverse opvisninger og stævner.

5. Bliv stærkere

Dans er ikke blot kreativt, men på mange måder også atletisk. At danse er nemlig en træningsform, som kræver god balance, smidighed og rytme, og du vil ligeledes få trænet din styrke og dine muskler. Dans er derfor en god måde at komme i form på, og du vil hurtigt mærke både din kondition og styrke stige.

1920X1080 Viborg Idrætshøjskole Underviser Dans Rytmisk Gymnastik
Idrætshøjskole Dans Banner

Få gavn af de mange fordele der er ved dans

Mennesker har altid danset - og med god grund. At danse er nemlig på mange punkter en fordelagtig aktivitet, der kan have en positiv effekt på vores trivsel og sundhed. Blandt de mange fordele ved dans er:

  • Det booster dit humør

  • Du styrker din smidighed og fleksibilitet

  • At danse frigiver endorfiner, som blandt andet lindrer angst og stress

  • Du træner en masse af kroppens muskler

  • Dans aktiverer dit blodomløb

  • Du indgår i et socialt fællesskab med andre danseglade mennesker

  • Du får en bedre kropsholdning

Læs også: Hiphop – 5 gode grunde til at vælge hiphop på Viborg Idrætshøjskole

Dans dig glad på Viborg Idrætshøjskole

Har du fået lyst til at tænde for musikken og danse dig glad? Så tag på Viborg Idrætshøjskole, hvor vi elsker at bevæge os. 

Vi har plads til dig, der ønsker at blive bedre til at danse og samtidig få minder for livet. Opdag eksempelvis idrætshovedfaget Rytmisk gymnastik og dans, hvor du får lov til at prøve kræfter med et væld af forskellige stilarter og genrer, og samtidig bliver klogere på dansens kulturelle og historiske betydning. Vælger du faget, vil du desuden være med til flere årlige opvisninger, og kan se frem til at kunne dyrke dit talent flere gange om ugen!

Vi tilbyder også SPOT idrætsfaget HipHop, hvor du i fællesskab med dine venner vil udforske forskellige koreografier og udtryk. Med erfarne undervisere og højt til loftet, kan du være sikker på at kunne skabe gode oplevelser med dans i centrum.

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

IMG 1849
Rytmisk Gymnastik15

I tvivl om dine valg?