1920X1080 Strik (1)
1920X1080 Strik (1)

Strikkekursus: Lær om teknikker, farver og mønstre på højskole

Udforsk strikningens univers på Viborg Idrætshøjskole. Her omdanner vi farverige garnnøgler og bløde teksturer til kreative kunstværker. På dette kursus begiver vi os ud på en kreativ rejse, der starter med de grundlæggende strikketeknikker og gradvist bevæger os mod mere komplekse og avancerede projekter. Uanset om du er nybegynder eller en mere erfaren strikker, vil dette kursus udfordre og inspirere dig i håndarbejdets kunst.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Det kreative fællesskab: Sammen om håndarbejde

I det kreative fællesskab er der noget helt særligt ved at samles omkring håndarbejde. Uanset om det er strikning, hækling eller broderi, er det en aktivitet, der forbinder mennesker. Når vi strikker eller skaber noget med vores egne hænder, skaber vi ikke kun smukke og unikke stykker, men vi skaber også et rum for fællesskab, hvor vi kan dele vores passion, erfaringer og kreativitet.

I det kreative fællesskab er der altid nogen at dele glæderne ved håndarbejde med. Vi kan inspirere hinanden med vores projekter, udveksle tips og tricks og mestre nye teknikker. Det er en mulighed for at lære af hinanden og udvide vores horisonter inden for håndarbejde.

Hvad lærer man på et strikkekursus?

Et strikkekursus er en fantastisk mulighed for at lære og udvikle dine strikkefærdigheder på en struktureret og guidet måde. På et strikkekursus vil du blive introduceret til forskellige teknikker, farver og mønstre, der vil hjælpe dig med at forbedre dine strikke evner og udfordre dig selv på nye måder.

En af de vigtigste ting, du vil lære på et strikkekursus, er de grundlæggende strikketeknikker. Du vil blive undervist i, hvordan man laver de mest almindelige masker, hvordan man læser strikkeopskrifter og hvordan man opnår en jævn strikkefasthed. Disse grundlæggende færdigheder er afgørende for at kunne strikke forskellige projekter og forstå strikkemønstre.

På et strikkekursus vil du også dykke ned i farveteknikker og mønstre læsning, hvor du lærer at arbejde med flere farver gennem farveskift eller ved at strikke med flere tråde samtidigt. Du vil også blive fortrolig med at læse og forstå strikkemønstre, herunder de forskellige symboler og forkortelser, der er essentielle for at følge en opskrift korrekt.

Ud over de tekniske færdigheder vil et strikkekursus også give dig mulighed for at lære om materialer, værktøjer og garnvalg. Du vil få vejledning i at vælge det rigtige garn til dine projekter og lære om forskellige typer strikkepinde og hjælpemidler, der kan gøre dit strikkearbejde lettere og mere effektivt.

Læs også: Keramik på højskole - Slip din kreativitet løs

Hvad indebærer faget 'Strik'?

I faget Strik dykker vi ned i et hav af projekter, lige fra enkle karklude og varme sokker til praktiske tasker og hyggelige sweatre. Undervejs skal vi arbejde med farver, mønstre og klassiske teknikker. Her er plads til alle, uanset om du er ny til strikkepindene eller er en mere erfaren strikker.

Måske står du overfor at lære at slå masker op, mestre ret og vrang, lave indtagninger og udtagninger eller noget helt fjerde. Det vigtigste er at medbringe en god portion tålmodighed samt en nysgerrighed og lyst til at dykke dybere ned i håndværket.

Se mere om Strik faget her

Andre kreative fag:

 • Hækling - Arbejd med alt fra helt simple hækleprojekter til mere komplicerede mønstre.

 • Lerværksted - Skab, leg og skulpturer en ler-klump til næsten hvad som helst.

 • Genbrugsglæde - Forvandle gammelt til nyt gennem kreative løsninger.

 • Long­board - Kom igennem hele processen med at lave dit helt eget longboard.

 • Concreation - betonstøbning - Slip fantasien løs når der skal støbes i beton.

Se alle vores praktiske fag her.

10 ideer til dit næste strikkeprojekt

Der findes uendeligt mange ideer og opskrifter på diverse strikkeprojekter, som kan inspirere enhver person, fra nybegynderen til den erfarne strikker. Her er ti forslag, der kan vække din kreativitet og måske endda udfordre dine strikkefærdigheder:

 1. Hyggelige hjemmesko: Start med et projekt, der kombinerer komfort med funktionalitet. Hjemmesko er et godt valg for begyndere.

 2. Moderne boligtilbehør: Prøv kræfter med strikkede puder eller plaider, der kan tilføre tekstur og varme til ethvert hjem. Disse projekter lader dig eksperimentere med mønstre og farver.

 3. Stilfulde hårbånd: Et hurtigt og sjovt projekt, der er ideelt til restegarn. Hårbånd kan varieres i det uendelige med forskellige strikketeknikker og farvekombinationer.

 4. Lækkert køkkentilbehør: Udforsk praktiske projekter ved at strikke dine egne karklude, grydelapper eller håndklæder. Disse projekter giver dig mulighed for at prøve kræfter med bomuldsgarn og skabe nyttige genstande til dit hjem

 5. Sødt børnetøj: Søde babyhuer og strikkede sweatre til børn, giver masser af plads til kreativ udfoldelse med sjove motiver.

 6. Unikke tasker: Udforsk mulighederne indenfor strikkede tasker, fra små punge til større strandtasker. Et projekt der kombinerer funktionalitet med personlig stil.

 7. Avancerede sweater: For den mere erfarne strikker kan en håndstrikket sweater være et både udfordrende og givende projekt.

 8. Teksturerede tørklæder: Et lærerigt projekt, hvor du kan afprøve nye strikkemønstre og teknikker, samtidig med at du skaber et stilfuldt tørklæde.

 9. Kreative juledekorationer: Giv din julepynt et personligt præg med alt fra små strikkede juletræer til nissehuer. Perfekt til at bringe festligheden ind i dit hjem og som et hyggelige projekt i den mørke tid.

 10. Elegante bogmærker: Skab fine og funktionelle bogmærker. Dette er et ideelt projekt til dig, der ønsker at prøve kræfter med små detaljerige strikkeprojekter.

Uanset hvilket projekt du vælger, er strikning en fantastisk måde at udtrykke din kreativitet på, samtidig med at du skaber noget der både er unikt og personligt.

Vil du være en del af et kreativt strikkefællesskab?

Bliv en del af vores strikkefællesskab og oplev en verden af kreativitet, passion og hygge! Vores strikkekursus er ikke kun en mulighed for at forbedre dine strikkefærdigheder, men også en chance for at knytte venskaber og skabe minder for livet på en højskole.

Ønsker du at prøve kræfter med andre kreative projekter, så gå på opdagelse i vores mange kreative fag såsom hækling eller lerværksted. Uanset hvilket fag du vælger, kan du være sikker på at blive en del af et kreativt fællesskab!

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

1920x1080 hækling
Strik 1920X325

I tvivl om dine valg?