Keramik Hoejskole
Keramik Hoejskole

Keramik på højskole - Slip din kreativitet løs

Elsker du at være kreativ, og drømmer du om at skabe smukke og unikke værker? Så er keramik noget for dig! I keramik-faget får du nemlig rig mulighed for at slippe din kreativitet løs og lære en masse om design og teknik.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvad er keramik?

Keramik er helt grundlæggende, produkter og værker, der er skabt af brændt ler. Det kan altså være alt fra tallerkener og kopper til vaser og skåle. Processen foregår ved at forme vådt ler, lade det tørre og dernæst brænde det i en keramikovn.

Keramik er for mange en måde at udtrykke sig på, og samtidig skabe noget helt unikt og personligt. Keramik er en kunstform, der har eksisteret i tusindvis af år, men som stadig er populær i dag. Mange vælger nemlig at tage keramikkurser, for at lære kunsten bedre at kende, og samtidig få et kreativt frirum.

Hvad lærer man på et keramikkursus?

Når du tager et keramikkursus, vil du lære alt om de forskellige teknikker og metoder, der anvendes i keramikproduktion. Du vil lære om drejning, hvor man former leret på en skive, kvætsning, hvor man former leret ved at trykke det fladt, og til sidst dekorering af det færdige produkt. Derudover vil du lære om glasering og brænding i værkstedet, som er afgørende processer for at skabe det endelige produkt.

På et keramik kursus vil du også lære om design og æstetik. Du vil lære at tænke kreativt og udvikle dine egne ideer og projekter. Du vil lære om farvekombinationer, formgivning og materialer, så du kan skabe smukke og personlige keramik værker.

En vigtig del af keramik er også at have det sjovt og nyde processen. På et keramik kursus vil du møde andre der deler samme passion og få mulighed for at udveksle ideer og erfaringer. Det er en fantastisk måde at møde nye mennesker på og dyrke sin kreativitet på. 

Se også: Højskole pitstop – Få en pause fra hverdagen!

5 gode grunde til at lave keramik

Der er mange gode grunde til at prøve kræfter med keramik. Her er 5 bud på hvorfor du bør forsøge dig med kunsten:

1. Skab noget unikt

Keramik er et håndværk, som giver dig rig mulighed for at eksperimentere og skabe noget unikt. Når du laver keramik, har du nemlig en enorm frihed i forhold til, hvordan dit værk skal se ud - der er intet rigtigt og forkert. Du kan derfor være sikker på, at din keramik bliver unikt!

2. Udtryk dig gennem keramik

At lave keramik kan være en god måde at udtrykke sig på. De frie tøjler gør nemlig, at du kan sætte dit personlige præg på dine værker. Det kan samtidig være spændende at se, hvordan du selv er afspejlet i de keramiske værker, du laver.

3. Skab ro og mindfulness

Keramik kan være en meget afslappende og beroligende aktivitet. Når du arbejder med leret og former det med dine hænder, kan du finde ro og fordybelse i processen. Det er en god måde at koble af fra hverdagens stress og bekymringer og finde indre ro.

4. Lav personlige gaver og dekorationer

En af de store fordele ved at lave keramik er, at du kan skabe personlige gaver og dekorationer til dig selv og dine kære. Du kan lave unikke skåle, vaser, smykker eller andre ting, som vil være helt særlige og betydningsfulde for modtageren.

5. Oplev en følelse af tilfredsstillende

Når du er færdig med at lave et keramisk værk, vil du føle en stor følelse af tilfredshed. At se dit eget håndværk tage form og blive til et smukt kunstværk kan være en fed følelse.

Så hvis du har lyst til at udforske den spændende verden af keramik, så tøv ikke med at tage et keramik kursus. Du vil lære en masse nye teknikker og samtidig få mulighed for at udfolde din kreativitet. Og hvem ved, måske opdager du en ny passion indenfor keramik!

Oplev en kreativ oase på Viborg Idrætshøjskole

Elsker du at være kreativ og har du fået lyst til at prøve kræfter med keramik? Så kombiner det med et ophold på Viborg Idrætshøjskole! Vi tilbyder nemlig et væld af kreative fag, så du kan være sikker på, at der også findes et du vil elske.

Et af vores kreative fag er "Lerværksted", hvor du vil få praktisk erfaring med keramik. I undervisningen vil du lære alt fra at dreje ler og glasere til at skabe smukke former og figurer. Vi tilbyder også faget Håndens fag, hvor du får en pause fra idræt, og i stedet får lov til at fordybe dig i en kreativ oase i 4 timer om ugen. 

Ønsker du at udfolde din kreativitet på en anden måde, så gå på opdagelse blandt de mange andre kreative fag vi udbyder, eksempelvis hækling eller snitteværksted. Uanset hvilket fag du vælger, kan du være sikker på, at du på højskolen vil blive en del af et kreativt fællesskab!

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

1920X540 Ler Keramik
Keramik

I tvivl om dine valg?