1920X1080 Mtbkursus Viborg Idrætshøjskole Kortkursus8 (1)
1920X1080 Mtbkursus Viborg Idrætshøjskole Kortkursus8 (1)

Mountainbike på højskole: Bliv en del af et stærkt fællesskab

Kombiner din passion for mountainbike med en unik højskoleoplevelse ved Viborg Idrætshøjskole. Her kan du forbedre dine færdigheder, udfordre dig selv og blive en del af et stærkt fællesskab, der deler din entusiasme for sporten.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvad indebærer mountainbike på Viborg IH?

Mountainbike er en del af flere fag på Viborg IH, heriblandt Endurance Sport. I disse fag vil du begynde med en grundig introduktion til cyklens opbygning og de grundlæggende køreteknikker. I undervisningen vil du udvikle dine færdigheder og opnå et niveau, der gør dig i stand til at håndtere de fleste udfordringer i skoven.

En vigtig del af MTB-fagene er at blive udfordret i det kuperede terræn der findes omkring skolen. Her vil du opleve spændende stigninger, tekniske nedkørsler og varieret terræn, der vil teste dine evner og skubbe dine grænser.

Udover den fysiske og tekniske træning, vil undervisningen også give dig et indblik i træningslære, ernæring og andre relevante teoretiske emner. Du vil lære om, hvordan du kan optimere din træning og ernæring for at opnå bedre præstationer på cyklen.

Du har mulighed for at medbringe din egen mountainbike og hjelm, men du kan også låne højskolens.

Læs også: Endurance Sport for unge 

Fordele ved at dyrke mountainbike på en højskole

Når du vælger at dyrke mountainbike på Viborg Idrætshøjskole, åbner der sig en verden af fordele og muligheder. Her er nogle af grundene til at vælge mountainbike som dit idrætsfag:

  • Forbedrer dine færdigheder: På Viborg Idrætshøjskole har du mulighed for at forbedre dine mountainbike-færdigheder under kyndig vejledning fra erfarne instruktører. Uanset om du er nybegynder eller allerede har erfaring, vil vores undervisningsprogram hjælpe dig med at udvikle dine teknikker og blive en bedre rytter.

  • Bliv udfordret: Mountainbike er en sport, der konstant udfordrer dig både fysisk og mentalt. Du vil blive udfordret i varierende terræn, fra skovstier til stejle skovsider. Du vil lære at overvinde forhindringer og udvikle en stærkere viljestyrke og udholdenhed.

  • Tag del i et stærkt fællesskab: Du får mulighed for at blive en del af et fællesskab, der deler din passion og entusiasme for sporten. Du vil møde andre unge, der brænder for mountainbike og sammen vil I dele oplevelser, lære af hinanden og skabe minder for livet.

  • Oplev naturskønne omgivelser: Viborg Idrætshøjskole er omgivet af smuk natur og varierende terræn, der er perfekt til mountainbike. Her vil du have adgang til de fedeste singletracks, der ligger bare 100 meter fra skolen, hvilket giver dig en unik mulighed for at udforske og nyde den lokale natur.

Så hvis du drømmer om at kombinere din passion for mountainbike med en unik højskoleoplevelse, hvor du kan forbedre dine færdigheder og blive en del af et inspirerende fællesskab, så er Viborg Idrætshøjskole det rette sted for dig.

Læs også: Adventure højskole - Udfordre dine grænser

5 gode mountainbike ruter i Viborg Kommune

I din tid på Viborg Idrætshøjskole vil du få muligheden for at udforske og nyde nogle af de bedste mountainbike-ruter i Viborg. Her er fem gode ruter, der vil udfordre dig:

1. Stanghede

Stanghede-ruten er en 11 km lang naturskøn rute beliggende i flot hedelandskab. Sporet følger naturlige stier og byder på masser af højdemeter. Med dette spor kan du udfordre dig selv og nyde en smuk udsigt fra toppen.

2. Viborg plantage

Viborg Plantage-sporet er beliggende i en smuk plantage, hvor rødder og sving udgør en del af udfordringen. På våde dage kan de glatte rødder være en ekstra udfordring. Sporet snor sig gennem nåleskoven og kan køres af de fleste. Terrænet er let til middelsvært, og der er kun få højdemeter.

3. Bækkelund

Bækkenlund ruten er en let til middel rute. Dette skyldes tilstedeværelsen af større rødder og nogle få byggede elementer som drops og sten, der kræver lidt teknik og balance. Terrænet på ruten er generelt fladt med kun få meget korte stigninger. Uanset om du er nybegynder eller mere erfaren, vil du kunne nyde en spændende og udfordrende cykeltur på Bækkelund-ruten.

4. Stendal

Stendal-ruten er en hurtig og spændende mountainbike-rute, der strækker sig over 8 kilometer. Hovedsporet er let og vil føre dig gennem den smukke og rolige skov. For de mere erfarne ryttere er der også svære spor tilgængelige. En del af sporet er grusbelagt, og du vil ikke støde på svære, byggede elementer på størstedelen af ruten. Uanset dit erfaringsniveau vil du kunne nyde en fantastisk cykeltur med smuk natur og godt flow på Stendal-ruten.

5. Ødalen

Ødalen-ruten, beliggende øst for Viborg, er en 5 kilometer lang rute, der byder på udfordrende og kuperet terræn. Denne rute henvender sig primært til den mere øvede rytter. På ruten vil du blive udfordret af stejle stigninger, og opleve sjove og spændende nedkørsler. Her er der også rig mulighed for at teste dine tekniske færdigheder og nyde den smukke natur omkring Viborg.

Uanset hvilken rute du vælger, vil du blive udfordret og nyde naturen.

Bliv en del af mountainbike holdet på Viborg Idrætshøjskole

Kan du ikke få nok af mountainbike og sport, så tag på Viborg IH og få en unik højskoleoplevelse og blive en del af et stærkt fællesskab.

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 86 67 20 11 eller sende os en mail info@viborgih.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Læs også: Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

1920X1080 Mtbkursus Viborg Idrætshøjskole Kortkursus2
1920X1080 MTB 1

I tvivl om dine valg?