1920X1080 Rejser Højskole Klatring 3
1920X1080 Rejser Højskole Klatring 3

Klatring i Frankrig: 6 klatresteder du må opleve

Interesserer du dig for klatring og vil du gerne udfordre dig selv og opleve fantastiske klatresteder? Så er Frankrig det ultimative rejsemål for dig! Dette smukke land er hjemsted for nogle af de mest spektakulære klatringer i verden. Uanset om du er en erfaren klatrer eller nybegynder, vil du blive overvældet af de utrolige muligheder, Frankrig har at tilbyde.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Seks fede steder at klatre i Frankrig

Frankrig er et fantastisk sted for klatrere! Landet har et væld af forskellige klatremuligheder, lige fra klippekysten i Sydfrankrig til de majestætiske alper i øst. Uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil du helt sikkert finde noget, der passer til dit niveau og dine interesser. Her har vi lavet en liste over seks steder du må opleve i Frankrig, inklusive lokationen for Viborg Idrætshøjskoles klatretur.

1. Fontainebleau

Denne klatrer destination er berømt for sine sandstensklipper og skove. Det er et paradis for boulder entusiaster med en bred vifte af udfordrende ruter og smuk natur.

2. Chamonix

Beliggende i de franske alper er Chamonix et mekka for bjergbestigere og klatrere. Området har imponerende granitklipper og tilbyder alt fra alpine klatreruter til mere tekniske ruter.

3. Verdon Gorge

Verdon Gorge er kendt som Europas største kløft og byder på spektakulære klipper med forskellige sværhedsgrader. Verdon Gorge er et fantastisk sted for dem, der ønsker en udfordrende klatreoplevelse.

4. Buoux

Denne klippeformation i Provence er kendt for sine hårde og tekniske ruter. Buoux er et populært valg for erfarne klatrere, der søger udfordringer.

5. Calanques

Dette klatreområde i Sydfrankrig er kendt for sine dramatiske klippeformationer og krystalklare vand. Calanques tilbyder alt fra klatring til dykning og svømning, så du kan kombinere din klatreoplevelse med andre vandaktiviteter.

6. Berrais et Casteljau

Et fantastisk sted, hvor klatreholdet på Viborg Idrætshøjskole tager til hvert år for at udforske deres klatreevner og have det sjovt. Stedet er beliggende i den sydlige del af landet og byder på smuk og skøn natur, hvor du kan nyde den friske luft og føle dig som en ægte eventyrer, der er på opdagelse i de vilde omgivelser.

Læs mere om klatreturen til Frankrig her

1920X1080 Rejser Højskole Klatring (1)
Klatring 2 1010X500 Acf Cropped

Vælg klatring som fag på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole tilbyder vi klatring som hovedfag. Her vil du kunne udfolde dig på vores mange klatrevægge, der både indeholder et boulderrum, en indendørs klatrevæg og Europas største kunstige klatrebjerg.

I løbet af undervisningen vil du blive introduceret til en bred vifte af klatreteknikker, lære at aflæse klatreruter og nå toppen så hurtigt som muligt. Gennem forløbet vil du mærke, hvordan din fysiske form forbedres, dine hænder bliver hårdføre og du udvikler dig til en dygtigere klatrer. Gennem undervisningen sørger vi for at du bliver rustet til de autentiske bjerge i Frankrig.

Lyder klatring som noget for dig, så kan du læse mere om det her

Fire gode råd til dig, der er ny i klatring

Er du fascineret af klatring og har besluttet dig for at begynde at udforske denne fantastiske sport, så forstår vi dig godt. At starte som ny i klatring kan virke udfordrende, men frygt ikke! Vi har fire gode råd, der vil hjælpe dig med at komme godt i gang og blive en dygtig klatrer på ingen tid.

1. Hav en god grundlæggende træning

Når du starter med klatring, er det vigtigt at opbygge en god grundlæggende træning. Det betyder, at du skal styrke din overkrop, arme og kernemuskler, da disse er de primære muskler, der bruges under klatring. Du kan fokusere på øvelser som pull-ups, planken og push-ups for at opbygge styrke i disse områder. Husk også at strække ud og varme op, inden du begynder at klatre, for at undgå skader.

2. Tag et introkursus eller en træning

Selvom klatring kan virke som en simpel sport, er der mange teknikker og sikkerhedsprocedurer, som er vigtige at lære. Derfor anbefaler vi, at du tager et introkursus eller en træning, hvor du kan lære de grundlæggende færdigheder og sikkerhedsprocedurer. Dette vil hjælpe dig med at føle dig mere komfortabel og tryg, når du begynder at klatre på egen hånd.

Bestil et klatrekursus hos Viborg Huset her

3. Udnyt hele din krop

Hvis du vil forbedre din klatring, er det vigtigt også at involvere hofterne og benene i stedet for kun at stole på din armstyrke, som mange kan have en tendens til. Ved at opretholde en god position med hænder og fødder og aktivt bruge dine hofter, vil du opnå en mere flydende klatreoplevelse.

4. Bevar koncentrationen

Koncentration er nøglen til at forbedre dine klatre færdigheder. Ved at være fuldt til stede mentalt kan du fokusere på teknikker, balance og præcision. Din nøjagtighed og effektivitet vil forbedres, hvilket vil hjælpe dig med at nå nye højder og overvinde udfordringer. Koncentration er også vigtig for din egen sikkerhed. Ved at bevare koncentrationen kan du minimere risikoen for ulykker og skader i og med du vil være mere opmærksom på dine bevægelser, sikringsmetoder og potentielle farer omkring dig.

Læs også: Kajak Rejser til Norge for unge - Bliv en del af et stærkt fællesskab

Tag på Viborg Idrætshøjskole og bliv en god klatrer

Lyder vores tilbud om klatring som noget for dig, så er Viborg Idrætshøjskole det perfekte sted for dig at udvikle dine klatre færdigheder og blive en del af et stærkt fællesskab.
Du kan booke en gratis rundvisning her eller bestille en brochure her.

Er du klar på et eventyr sammen med os, kan du også tilmelde dig et ophold her.

Har du nogen spørgsmål til opholdet eller klatringen, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon 86 67 20 11 eller e-mail info@viborgih.dk.

1920X1080 Klatring Rejse
1920X1080 Klatrevæg Indendørs (1)

I tvivl om dine valg?