Klatretur til Frankrig

Højdepunktet er at sidde på toppen af klippen og kigge ned over floden og landskabet, som ligger udstrakt så lange øjet rækker, for derefter at lave det lange rappel ned til floden, hvor vi tager en velfortjent dukkert i vandet.

Første klatredag starter med meget let klatring, så vi lige får lært klippen og området at kende, og lige tjekke vores sikringsteknikker af, som vi har lært hjemme fra.

I selve området Berrais et Casteljau er der 3500 klatreruter, som spænder fra meget let til meget svær klatring – du finder også flere rebslænger, samt en del sjove og spændende klatreruter. Alt efter mod og lyst er der mulighed for at prøve det hele.

Som klatrer får du mulighed for at prøve alt det af, som vi har trænet hjemme på vores eget bjerg, og bliver en endnu bedre klatrer. Du vælger selv dine udfordringer sammen med din klatremakker – om du vil prøve at klatre gennem en grotte eller til toppen af klippevæggen for at nyde udsigten.

Det er en forudsætning, at du har haft klatring i et af semestrene før turen!

Vi skal bo i feriehytter med eget køkken, toilet og bad på Mazet plage camping-/hytteplads. Maden laver vi selv og mulighederne for spædende retter er mange, da Ardeche er kendt som et af Frankrigs spisekamre.

Et dagsprogram starter med, at vi pakker udstyret, evt en madpakke/picnickurv, for så at transportere os ud til et dagsområde (vi kan gå til de første 5 områder). Før vi starter med at klatre, får vi lige styr på sikkerheden og det klatreteknisk. Der altid mulighed for at spørge og få hjælp på jorden, men når du hænger oppe på klippen, er det svært at hjælpe.

Som dagen skrider frem vil vi spise vores frokost, holde pause og evt. tage en dukkert i floden.

Eftermiddagens program kan være mere klatring, eller eventyr som kræver lidt mod, men ikke så fysisk krævende.

Eftermiddagen kan afsluttes ved pool-kanten ved Mazet Plage.

Udstyret låner du af skolen – sele, klatresko mm.

Pris: kr. 6000
I prisen er inkluderet transport, kost, logi.

Se alle rejser med højskolen.