1920X1080 Foskajak Norge Højskole Rejse (1)
1920X1080 Foskajak Norge Højskole Rejse (1)

Kajak Rejser til Norge for unge - Bliv en del af et stærkt fællesskab

Er du klar til at udfordre dig selv, forbedre dine færdigheder inden for kajak og blive en del af et stærkt fællesskab? Så har vi en helt særlig oplevelse til dig! Tag med på en eventyrlig kajakrejse til Norge, hvor du vil få uforglemmelige øjeblikke og skabe minder for livet. Vi inviterer unge til at deltage i denne spændende oplevelse, hvor du kan udforske den betagende norske natur og lære kajaksport fra erfarne instruktører.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Tag med Viborg Idrætshøjskole på friluftstur til Norge

En friluftstur i kajak er en unik måde at komme tættere på naturen på og opleve den på en intim og stille måde. Du glider gennem vandet og kan imens betragte det smukke landskab omkring dig. Det er en chance for at koble af og fordybe dig i naturens skønhed samtidig med, at du kan udfordre dig selv, forbedre dine færdigheder og være en del af et stærkt fællesskab, som vi har på Viborg Idrætshøjskole.

Foskajak i Norge

En foskajaktur i Norge er en spændende og udfordrende oplevelse, der giver dig mulighed for at forbedre dine kajakfærdigheder og udfordre dig selv i smukke naturomgivelser.

På turen vil du lære foskajakteknik, få kendskab til udstyr, og lære sikkerheds- og redningsteknik. Du vil også lære at læse floden og vurdere dine egne evner i forhold til dens udfordringer.

Sikkerhed er en topprioritet, og der vil være en underviser med til hver fjerde elev for at sikre, at alle har en tryg og sikker oplevelse på vandet.

Læs mere om turen her

Friluftstur til Norge

En friluftstur til Norge med Viborg Idrætshøjskole indebærer flere spændende aktiviteter såsom at padle WhiteWater kano og vandring gennem Fjellheimen ved Tovdalen.

Du vil udfordre dig selv, forbedre dine færdigheder og opleve den fantastiske norske natur. Du vil også lære at lave mad over bål og bygge bivuakker. Det bliver en uge fyldt med eventyr og fællesskab med andre friluftsinteresserede unge.

Læs mere om turen her

1920X1080 Rejser Højskole Kajak Foskajak3
1920X1080 Foskajak Norge Højskole Rejse

6 tips til hvordan du kan forbedre dine kajakfærdigheder

Kajakrejser til Norge for unge er en fantastisk mulighed for at opleve det smukke norske landskab og samtidig forbedre dine kajakfærdigheder. Her er otte tips til, hvordan du kan forbedre dine kajakfærdigheder på en rejse til Norge:

1. Få undervisning af erfarne instruktører

Hvis du vil forbedre dine kajakfærdigheder, er der ingen bedre måde end at få undervisning af erfarne instruktører. De har masser af erfaring og viden, som de gerne vil dele med dig. Så tag imod deres råd og vejledning og vær åben for at lære af dem.

2. Udfordre dig selv med tekniske ruter

For at forbedre dine kajakfærdigheder er det vigtigt at udfordre dig selv med tekniske ruter. Find ruter, der kræver forskellige færdigheder og teknikker, og prøv dem af. Det kan være at navigere gennem smalle strømfyldte passager eller at padle i modstrøm. Ved at udfordre dig selv vil du blive tvunget til at forbedre dine færdigheder og lære nye teknikker.

3. Lær at læse vandet

Læsning af vandet er en vigtig færdighed for enhver kajakroer. Det handler om at kunne forstå og forudsige strømme, bølger og andre vandforhold. Jo bedre du er til at læse vandet, jo bedre vil du kunne navigere og træffe de rigtige beslutninger undervejs. Brug tid på at studere vandet og øve dig i at forstå, hvordan det påvirker din kajak.

4. Vælg det rigtige udstyr

Når du skal ro i en kajak, er det vigtigt at vælge den rigtige kajak, der passer til dit niveau og omgivelserne. En stabil og bred kajak er perfekt til begyndere, da den giver god stabilitet og er nem at manøvrere. Hvis du er mere erfaren og ønsker at udfordre dig selv, kan du vælge en smallere og mere reaktiv kajak. Derudover skal du selvfølgelig have en pagaj, der passer til din højde. For din egen sikkerhed skal du også have en redningsvest på samt en hjelm, hvis du ror på floder med brusende vand.

5. Sørg for at medbringe energi til turen

Når du befinder dig på vandet i flere timer, er det vigtigt at have væske og nogle lette snacks med for at holde energiniveauet oppe. At tage på en flere timer lang rotur kan nemlig tage meget på ens kræfter og være utroligt udmattende.

Væske er særligt afgørende for at holde kroppen hydreret og sund, især når du sveder og bruger energi under fysisk anstrengelse. Det er vigtigt at have nok vand med, så du kan drikke regelmæssigt under turen. Du kan med fordel blande saft eller andet sukker i dit vand.

6. Hav en plan for hvis du kæntrer

Er uheldet ude hvor du falder i vandet, er det vigtigt at vide, hvordan du skal forholde dig. Din redningsvest vil holde dig over vand, så der er ingen grund til at gå i panik over, at du ligger i vandet. Hvis du kan komme til kajakken, skal du prøve at vende den hurtigst muligt, så der ikke kommer for meget vand ind i kajakken. Det er nemlig svært at tømme en kajak, hvis der er for meget vand i. Du kan med fordel også lægge pagajen op i kajakken, så du ikke skal holde styr på for meget.

Er der ikke en bro i nærheden af dig, er det godt at kunne lave makkerredninger. En makkerredning er en redningsteknik, hvor en person ror hen til din kajak, så du kan gribe fat i kajakken og blive hjulpet op i den, ved at løfte dig op med hjælp fra både din egen kajak og makkerens kajak. Dette er en god ide at øve inden jeres udflugt starter.

Læs her en grundig guide til hvordan du kommer op i kajakken ved en makkerredning

Har du spørgsmål til et højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

1920x540 surfkajak vesterhavet
Kajak Undervisning I Rul 2

I tvivl om dine valg?