815x1080 dans show
815x1080 dans show

Danseskole: Danseundervisning for unge på højskole

Ønsker du at forbedre dine dansefærdigheder, udfordre dig selv og blive en del af et stærkt fællesskab? Så er Viborg Idrætshøjskole det perfekte valg for dig! Bliv klogere på hvordan Viborg Idrætshøjskole kan give dig den ultimative danseoplevelse og hjælpe dig med at nå nye højder indenfor dans.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Ønsker du at forbedre dine dansefærdigheder, udfordre dig selv og blive en del af et stærkt fællesskab? Så er Viborg Idrætshøjskole det perfekte valg for dig! Bliv klogere på hvordan Viborg Idrætshøjskole kan give dig den ultimative danseoplevelse og hjælpe dig med at nå nye højder indenfor dans. 

Hvorfor vælge danseundervisning på en højskole?

Danseundervisning på en højskole er en unik og berigende oplevelse, der giver dig mulighed for at lære af professionelle undervisere og udforske forskellige dansestilarter. Du kan fokusere intensivt på dansen og blive en del af et fællesskab af danse entusiaster, hvor I kan inspirere hinanden og skabe minder for livet.

Danseundervisning på en højskole giver dig også mulighed for at udtrykke dig kreativt og udvikle dine dansefærdigheder på en sjov og engagerende måde. Så hvorfor ikke vælge danseundervisning på en højskole og opleve en verden af glæde, udfordringer og nye oplevelser?

Læs også: Yoga på højskole: Udforsk din krop og sind gennem yoga

Danseundervisning på Viborg Idrætshøjskole

Dans har utallige positive aspekter, det forbedrer ikke blot vores holdning og fysik, men løfter også humøret. På Viborg Idrætshøjskole er vores dansehold åben for alle, uanset tidligere erfaring, så længe du har en interesse for bevægelse og musik.

I timerne skal vi udforske en række forskellige dansestilarter såsom moderne dans, hiphop, samba, house og wacking. Derudover dykker vi ned i forskellige bevægelseskvaliteter og udtryk, og du vil blive introduceret for dansens kulturelle og historiske aspekter. Du vil igennem hele perioden blive mødt af dedikerede undervisere, der vil guide og inspirere dig til at udforske forskellige dansestilarter og udvikle dine færdigheder.

Vælger du idrætsfaget Rytmisk gymnastik og dans, vil du også prøve kræfter med Rytmisk Gymnastik. Her vil undervisningen bestå af både simple sekvenser, hvor fokus er rettet mod forskellige bevægelseskvaliteter, samt mere sammensatte sekvenser, hvor anvendeligheden af dine grundtekniske færdigheder afprøves, mens din indlærings- og indlevelsesevne udfordres.

Så overvejer du et højskoleophold og har en lyst og passion for dans og rytmisk gymnastik, så er dette en enestående mulighed for at udvikle dine dansefærdigheder og møde nye mennesker med samme interesse.

Har du lyst til flere oplevelser med gymnastikken?

Elsker du at stå på gulvet sammen med dine venner, så laver vi også opvisninger både ude af huset og på vores skole. Dette giver en fantastisk mulighed for at vise de færdigheder og det samarbejde, I har opbygget sammen i tiden på højskolen.

Læs meget mere om idrætsfaget Rytmisk gymnastik og dans.

6 gode grunde til at tage et højskoleophold

Der findes mange gode grunde til at deltage i et højskoleophold, her har vi samlet 6 af de vigtigste:

  1. Udvikle dig personligt: Et højskoleophold giver dig mulighed for at udfordre dig selv, opdage nye interesser og udvikle dine færdigheder på både det personlige og faglige plan.

  2. Bliv en del af et stærkt fællesskab: På en højskole bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor du vil møde mennesker med samme interesser og skabe venskaber for livet.

  3. Få en kulturel berigelse: Du får mulighed for at dykke ned i forskellige kulturelle aktiviteter, som teater, musik, kunst og meget mere. Et højskoleophold er en unik chance for at udforske og udvide din horisont.

  4. Opnå faglig fordybelse: Uanset om du er interesseret i dans, musik, sport eller noget helt andet, kan du finde en højskole, der tilbyder undervisning inden for dit interesseområde. Du vil få tid til at fordybe dig i din passion og lære af dygtige undervisere.

  5. Bliv mere selvstændig: Et højskoleophold giver dig mulighed for at stå på egne ben, tage ansvar for dine egne valg og lære at klare dig selv. Du vil udvikle vigtige færdigheder og blive mere selvstændig.

  6. Få minder for livet: Et højskoleophold er en unik oplevelse, hvor du vil skabe minder og oplevelser, som vil følge dig resten af livet. Det er en tid, hvor du kan udforske, lære og vokse som person.

Så uanset om du ønsker at udvikle dig personligt, blive en del af et stærkt fællesskab, få en kulturel berigelse, opnå faglig fordybelse, blive mere selvstændig eller skabe minder for livet, så er et højskoleophold det perfekte valg for dig. Tag springet og oplev alt det, et højskoleophold har at tilbyde. Du vil ikke fortryde det!

Bliv en del af vores danse fællesskab

Bliv en del af vores danse- og gymnastik fællesskab og oplev en verden af glæde, passion og bevægelse! Vores idrætsfag er ikke kun en mulighed for at forbedre dine dansefærdigheder, men også en chance for at skabe venskaber og minder for livet. Så kom og vær med!

Læs også: Motivation til træning - Opdag glæden ved bevægelse på en højskole

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

laura tarpgaard dans
1920X1080 Rytmisk Gymnastik Dans

I tvivl om dine valg?