SUP 1010 1 1010X500 Acf Cropped
SUP 1010 2 1010X500 Acf Cropped

SUP-kursus: Oplev den fantastiske natur

Trænger du til at komme væk fra hverdagen og ud i de smukke naturomgivelser? Så er et SUP kursus på Viborg Idrætshøjskole måske noget for dig!

Stand up paddle er en fantastisk vandsport, der giver både krop og sjæl en masse gode oplevelser. Du får frisk luft, motion og et afslappende afbræk fra den travle hverdag. Og så er det en rigtig sjov aktivitet, som man kan dyrke alene eller sammen med andre.

Kontakt os nu, og hør mere om et SUP-kursus på Viborg Idrætshøjskole

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 14. oktober 2022

SUP-kursus: Oplev den fantastiske natur

Trænger du til at komme væk fra hverdagen og ud i de smukke naturomgivelser? Så er et SUP kursus på Viborg Idrætshøjskole måske noget for dig!

Stand up paddle er en fantastisk vandsport, der giver både krop og sjæl en masse gode oplevelser. Du får frisk luft, motion og et afslappende afbræk fra den travle hverdag. Og så er det en rigtig sjov aktivitet, som man kan dyrke alene eller sammen med andre.

Kontakt os nu, og hør mere om et SUP-kursus på Viborg Idrætshøjskole

SUP 1010 3 1010X500 Acf Cropped
SUP 1010 4 1010X500 Acf Cropped

Hvad er SUP?

SUP, som står for Stand Up Paddleboarding, er en vandsport, der stammer fra Hawaii. Den er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden og er særligt populær i Danmark, da det er en aktivitet, der passer perfekt til vores kyster, hyggelige søer og andre vandområder. 

SUP er en sjov og afslappende aktivitet, som er lettere at lære, end du tror.

Hvordan udfører man sporten?

Du står på et bredt board, der er ca. 3 meter langt og 1 meter bredt og roer med en paddel. På den måde kan du nemt bevæge dig frem over vandet og nyde de smukke omgivelser omkring dig.

Det er ikke svært at lære at SUP-paddle, og det er en aktivitet, som alle kan være med til. Det er dog en god idé at tage et SUP-kursus, så du lærer de grundlæggende teknikker og får et godt udgangspunkt for sin SUP-rejse.

Sjovt og udfordrende SUP-kursus på Viborg Idrætshøjskole

På vores SUP-kursus lærer du grundlæggende teknikker og får en introduktion til sporten. Du kan være helt sikker på at få en instruktør, som elsker sporten og giver dig en god introduktion, så du kan føle dig tryg med SUP hele vejen gennem dit kursus.

Gennem vores kursus lærer du at stå på et SUP-board og padle i forskellige retninger. Du lærer også at dreje og bremse. Når du har styr på de basale teknikker, vil vi lære dig nogle af de mere avancerede teknikker, så du kan nyde den smukke natur i dit eget selskab eller sammen med de venner, du med garanti får på Viborg Idrætshøjskole.

På Viborg Idrætshøjskole er vi omgivet af skøn natur, som kan udforskes på et SUP-board. Vi har nogle af Danmarks smukkeste søer lige ved siden af skolen, så der er rig mulighed for at få nogle afslappende og forfriskende timer på vandet.

Lyder det som noget for dig? Læs mere om SUP på Viborg Idrætshøjskole

SUP 1010 5 1010X500 Acf Cropped
SUP 1010 6 1010X500 Acf Cropped

Vores SUP-udstyr

Når du er på boardet, får du en våddragt på, som er beregnet til koldt vejr. På den måde skal din krop ikke bruge energi på at holde dig varm, og du kan i stedet fokusere på at nyde naturen, mens du styrer SUP-boardet.

Hvor kan jeg stå på SUP-board?

Når du skal stå på SUP-board, kan du f.eks. gøre det ved:

 • En strand

 • En bugt

 • En sø

 • En fjord

 • En havn

 • En kyst

De bedste steder at stå på SUP-board er på en strand, i en bugt eller ved en kyst. Det skyldes, at disse steder har lavt vand, som gør det lettere for begyndere at stå på SUP.

Når du først har fået styr på at stå på SUP-board, kan du bevæge dig ud på dybere vande. SUP er en fantastisk aktivitet, som giver mulighed for at opleve naturen på en helt ny måde.

Læs mere om søerne ved Viborg Idrætshøjskole

SUP-guide: Sådan bruger du et SUP-board

Har du lånt et SUP-board og ønsker at prøve det af, inden du skal starte på kursus på Viborg Idrætshøjskole? Så kan du nemt følge vores 7 trin til, hvordan du bruger boardet.

 • Sæt dit board i vandet

Det første du skal gøre, når du kommer til vandet med dit board, er at sætte boardet i vandet. Sørg for at have det på den rette side, så det er nemmere at komme op på. Pas på der ikke er for lavt vand, så halefinnen på boardet rammer bunden. Husk altid en redningsvest.

 • Kom op på boardet

Når dit board er sat i vandet, er det tid til at komme op på boardet. Start med at lægge din paddel fra dig. Træd forsigtigt op på boardet og sæt dig på knæene, så du lettere kan holde balancen og føle boardet og bevægelserne.

 • Find et balancepunkt

Når du føler dig afslappet og komfortabel, kan du finde et balancepunkt, så du derefter kan prøve at rejse dig op.

 • Rejs dig op

Når du har fundet et balancepunkt, skal du stille og roligt rejse dig op, så du står på begge ben. Sørg for, at du står lige midt på boardet med fødderne i skulderafstand.

 • Lær at ro

Når du så har stillet dig op, er det tid til at lære at ro. Hvis du ikke føler dig tryg, kan du sagtens sætte dig tilbage på dine knæ og prøve at ro med padlen. Ellers sæt padlen i den ene side i vandet og begynd derefter at ro.

 • Lær at dreje

Når du føler dig sikker i at ro, skal du lære at dreje på dit board. For at kunne dreje boardet, skal du bruge padlen til at ro i den modsatte retning af, hvor du gerne vil hen.

 • Kom af dit board

Når du er færdig med at padle, skal du igen af dit board. Du kan enten lægge dig på boardet og trække dig selv op på kajen, eller du kan stå op og springe af.

Har du spørgsmål til SUP-kurset?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller email på info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet

I tvivl om dine valg?