Jagtkursus På Idraetshoejskole 1010X500 Acf Cropped
Jagttegn På Idraetshoejskole 2 1010X500 Acf Cropped

Skudsikkert jagttegnskursus? 3 gode grunde til at jage

Har du en indre passion for jagt, som du brænder for at komme ud med? Så kan du kombinere et oplevelsesrigt højskoleophold, med at blive bedst muligt klædt på til jagtprøven på Viborg Idrætshøjskole.

Tilmeld dig højskolen lige her

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 04. oktober 2022

3 gode grunde til at jage

  1. Frirummet og den smukke natur

En af hovedårsagerne til at mange går på jagt er, at det kan føles meget afstressende at vandre rundt i smukke omgivelser og koncentrere sig om noget meget specifikt, fremfor nogle forstyrrende elementer, der kan præge hverdagen. Når du jager, er du ude i naturen og får frisk luft, og det er godt for både hele kroppen og i særdeleshed sjælen. Dertil går du ofte i nogle fantastiske omgivelser og ser nogle af de smukkeste aspekter af naturen.

  1. Sundhed og motion

Jagt er ikke kun en afslappende aktivitet, men også en rigtig god måde at få motion på. Du kan faktisk forbrænde en masse kalorier, når du er på jagt, da man går mange skridt. Dermed er jagt også godt for både konditionen og helbredet, og derfor et sundt alternativ til andre motionsformer.

  1. Selskab og konkurrence

Mange mennesker jager alene, men det er også en fantastisk aktivitet at dyrke sammen med andre. På den måde kan du få et rigtig godt socialt liv, og måske endda finde nye venner. Samtidig indeholder jagt også et konkurrencemæssigt aspekt, hvor det kan være sjovt at sammenligne dit eget udbytte af vildt med dine venners udbytte.

Jagtprøven: 4 ting du skal vide om prøven

For at få et jagttegn skal du først og fremmest bestå en jagtprøve, og det er her et jagttegnskursus kan være en stor hjælp. Herunder er der samlet 4 ting, du skal vide om den afgørende prøve indenfor jagt.

  1. Prøvens dele: Prøven består af både en teoretisk og praktisk del. Den teoretiske del omhandler 40 spørgsmål, hvoraf 36 af dem skal være korrekt besvaret for at bestå. Prøvetiden for den teoretiske del er 30 minutter. Den praktiske del af prøven kan kun gennemføres efter, du har bestået den teoretiske prøve og omfatter våbenbehandling, afstandsbedømmelse samt skydeteknik.

  2. Tilmelding: For at tilmelde dig en jagtprøve skal du gennemføre et jagttegnskursus, hvorefter den ansvarlige for kurset indberetter dit ønske om en jagtprøve til Miljøstyrelsen.

  3. Tidsrum for prøven: Tidsrummet for hvornår du kan tage jagtprøven strækker sig over to perioder. Den første periode er fra april til juni, og den anden periode er fra september til oktober. Dog kan der være enkelte steder, som afholder jagtprøve udenfor det normale tidsrum.

Forberedelse: Inden du skal til jagtprøve, er det vigtigt med en optimal forberedelse. Her er det vigtigt, at tage et jagttegnskursus enten for sig selv eller sammen med andre, så du er helt klar til at bestå den officielle jagtprøve.

Jagttegn På Idraetshoejskole 4 1010X500 Acf Cropped
Jagttegn På Idraetshoejskole 5 1010X500 Acf Cropped

Kom med og jag på Viborg Idrætshøjskole!

På et jagttegnskursus lærer du ikke kun om jagtens love og regler, men du får også viden om dyrene, deres adfærd og omgivelserne. Derudover lærer du også om de forskellige våben, der findes, og hvordan du bruger dem på den bedst mulige måde. 

På et jagttegnskursus får du altså en masse ny viden, som du kan bruge i forbindelse med jagt. Derudover rummer kurset på højskolen også undervisning i ren og skær topklasse, hvor du kan få råd og vejledning af yderst kompetente undervisere, der ligesom dig, brænder for jagt.

Der er mange fordele ved at tage et jagttegnskursus på Viborg Idrætshøjskole: 

  1. Læring i fokus: For det første lærer du om sikkerhed, både for dig selv og for andre omkring dig. Du lærer også om de love og regler, der gælder for jagt i Danmark, og hvordan du kan gøre din jagt så effektiv som mulig. På jagttegnskurset lærer du altså absolut alt, hvad du behøver at vide om jagt.

  2. Fællesskabet: Når du er på kursus er man sammen med andre, der også elsker jagt. Det er derfor en rigtig god måde at møde nye mennesker på, og du kan få nye venner, som du kan jage med i fremtiden. På højskolen gør vi en dyd ud af fællesskabet og du vil derfor udvikle tætte relationer til de andre elever, der har den samme passion som dig.

  3. Faciliteter: På højskolen lærer du samtidig om jagt i fantastiske faciliteter, hvor du ugentligt skyder bunkevis af skud i et virkelig velegnet terræn ved Karup Flyvestation. Den praktiske del på skydebanen kombineret med en teoretisk del, gør dig perfekt rustet til at blive en fremtidig jæger.

Uanset om du aldrig har været på jagt, eller du måske har taget andre jagttegnskurser før, kan du trygt melde dig på et skudsikkert jagttegnskursus på Viborg Idrætshøjskole.

Hvis jagttegnskurset lyder som noget for dig, kan du tilmelde dig på højskolen lige her.

Læs også: Jagt på Viborg Idrætshøjskole

Har du spørgsmål til jagttegnskurset?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +4586672011 eller email på info@viborgih.dk. 

Book en rundvisning på skolen her.

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet.

I tvivl om dine valg?