Ski2
Ski2

Ski Højskole: Foren skiløb og fællesskab på Viborg IH

Hvis du vil forbedre dine skifærdigheder, udfordre dig selv og være en del af et stærkt fællesskab, er vores fag Ski det perfekte valg for dig. Her kan du opleve spændende eventyr på ski, nyde smukke naturomgivelser og udvikle dig som skiløber. Læs videre for at opdage de mange fantastiske fordele ved at være en del af vores skihøjskole og overveje muligheden for at blive skiinstruktør.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Fire fede ting ved at have faget Ski på højskole

1. Forbedrer dine skifærdigheder

Når du vælger faget Ski på Viborg IH, får du en unik mulighed for at forbedre dine skiteknikker og blive en dygtigere skiløber. Vores erfarne instruktører vil guide og hjælpe dig med at finpudse dine færdigheder på pisterne.

2. Oplev udfordringer og adrenalin

Skiløb er en sport, der giver dig mulighed for at udfordre dig selv og opleve en fantastisk følelse af frihed og adrenalin. Med faget Ski kan du prøve kræfter med forskellige terræner og sværhedsgrader, hvilket vil give dig spændende og udfordrende oplevelser.

3. Tag del i et stærkt fællesskab

På Viborg IH vil du blive en del af et stærkt fællesskab, hvor du kan møde ligesindede mennesker, der deler din passion for skiløb. Sammen kan I dele oplevelser, udfordringer og glæder ved skisporten og skabe langvarige venskaber.

4. Oplev fantastiske skirejser

Med faget Ski åbner der sig mulighed for spændende skirejser, hvor du kan udforske forskellige skisportsdestinationer. Du vil opleve adrenalinfyldte nedkørsler, udfordrende terræn og betagende naturskønhed.

Vælg Ski og Snowboard på Viborg IH

Faget Ski & Snowboard på Viborg Idrætshøjskole byder på en bred vifte af træningsmuligheder som alle har til formål at udvikle dine færdigheder på ski eller snowboard.

 Vi træner på forskellige redskaber som skikes (rulleski), skøjtebane, ishockey, inliner og meget mere. Gennem disse træningsaktiviteter arbejder vi med at forbedre din balance, styrke og koordination. 

Uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil du have mulighed for at udfordre dig selv og lære nye teknikker og færdigheder inden for ski og snowboard. Vores undervisning er både praktisk og teoretisk, hvor vi fokuserer på skiløbets sikkerhed, udstyr og videoanalyse af dit skiløb. 

Så hvis du er klar til at tage dine færdigheder på ski eller snowboard til næste niveau, er faget "Ski & snowboard" på Viborg Idrætshøjskole det perfekte valg for dig.

Forårshold

På Forårsholdet har du mulighed for at vælge dette fag og deltage i flere skirejser. Allerede i uge 5 tager vi til Canazei, hvor du kan udfordre dig selv på ski eller snowboard. Derudover arrangerer vi en obligatorisk studietur til Hafjell i uge 11, hvor ski- og snowboardelever får en ekstra uge på ski.

Efterårshold

På Efterårsholdet er det desværre ikke muligt at vælge faget Ski & Snowboard. Men fortvivl ikke! Som elev på Efterårsholdet har du stadig mulighed for at deltage i en spændende skirejse til Hintertux i uge 46. På denne rejse vil du få mulighed for at deltage i forskellige workshops, der vil udvikle dine evner på ski eller snowboard.

Læs mere om faget Ski og Snowboard her

Viborg IH´s skirejser

En skirejse på Viborg Idrætshøjskole indebærer en fantastisk oplevelse fyldt med skiløb, sneklædte pister og en stærk fællesskabsånd. Uanset om du er nybegynder eller erfaren skiløber, vil du have mulighed for at forbedre dine færdigheder på ski eller snowboard gennem daglig undervisning.

Vores skirejser tager dig til spændende destinationer som Frankrig, Østrig og Norge, hvor du kan udfordre dig selv på fede skiområder og nyde frisk puddersne, der venter på at blive udforsket. Udover skiløb vil der også være mulighed for at deltage i forskellige workshops og events, der vil gøre din rejse endnu mere speciel.

Så hvis du er vild med sne og ønsker at blive en del af et stærkt fællesskab, så er en faget Ski og Snowboard på Viborg Idrætshøjskole det perfekte valg for dig!

Bliv meget klogere på vores forskellige skirejser her

Udforsk skiløbets verden på Viborg IH og lad dig inspirere til at blive skiinstruktør

Som ski-elev på Viborg IH har du mulighed for, at forberede dig til at blive skiinstruktør. I løbet af din tid på højskolen vil du få mulighed for at udvikle dine færdigheder og viden inden for skiløb, hvor du endda kan få lov at undervise dine højskolekammerater.

Hvis du har en passion for skiløb og drømmer om at blive skiinstruktør, er det rigtig populært at tage nogle måneder i sit sabbatår for at uddanne sig som instruktør. 

Her er nogle af de fede ting ved at uddanne sig som skiinstruktør:

  • Dybdegående viden: Som skiinstruktør får du mulighed for at dykke dybere ned i teknikkerne og principperne bag skiløb. Du vil lære om forskellige undervisningsmetoder og hvordan du kan hjælpe andre med at forbedre deres skifærdigheder.

  • Deling af passion: Som skiinstruktør får du mulighed for at dele din passion for skiløb med andre. Du vil kunne inspirere og motivere dine elever til at blive bedre skiløbere og opleve glæden ved at mestre sporten.

  • Personlig udvikling: Uddannelsen som skiinstruktør vil ikke kun forbedre dine færdigheder som skiløber, men også bidrage til din personlige udvikling. Du vil lære at kommunikere effektivt, opbygge tillid og håndtere forskellige udfordringer, hvilket vil være gavnligt i både skiløb og andre aspekter af livet.

  • Arbejdsmuligheder: Når du har uddannet dig som skiinstruktør, åbner der sig en verden af arbejdsmuligheder. Du kan arbejde i skiskoler, skiklubber eller som privat instruktør.

  • Oplevelser og eventyr: Som skiinstruktør vil du få mulighed for at opleve spændende eventyr og rejse til forskellige skisportsdestinationer. Du vil kunne udforske nye pister, møde mennesker fra hele verden og skabe minder for livet.

Så hvis du drømmer om at blive skiinstruktør og ønsker at udforske skiløbets verden på et dybere niveau, er Viborg Idrætshøjskole det perfekte sted for dig. Brug nogle måneder af dit sabbatår til at uddanne dig som instruktør og få den nødvendige forberedelse og støtte til at følge din drøm. På Viborg Idrætshøjskole vil du finde både det faglige fundament og det inspirerende miljø, der skal til for at blive en succesfuld skiinstruktør.

Lyder et ophold på Viborg IH som noget for dig?

Hvis du synes, at faget Ski og Snowboard lyder spændende og har lyst til at prøve det, eller et af vores mange andre fag på Viborg IH, så skal du ikke tøve med at tilmelde dig et ophold. Vi står klar til at byde dig velkommen og hjælpe dig med at opnå dine mål!

Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 86 67 20 11 eller via mail info@viborgih.dk.  

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

Ski (1)
Skitur Fo18 (79)[2] (1)

I tvivl om dine valg?