Hvor Rejser Unge Hen 1010 1010X500 Acf Cropped 1

Rejser for unge: Top 20 destinationer (2024)

Drømmer du om at udforske verden, møde nye venner og skabe minder for livet? Så er du kommet til det rette sted! Uanset om du er eventyrlysten backpacker, kulturentusiast eller på udkig efter spændende nye udfordringer, har vi samlet de mest fantastiske destinationer, der vil opfylde dine rejsedrømme. Fra pulserende storbyer til uberørte naturskønheder – disse steder byder på uforglemmelige oplevelser, der venter på at blive opdaget.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvorfor det er perfekt at rejse som ung

At rejse som ung er en unik mulighed for at udvide din horisont, lære nye kulturer at kende og udfordre dig selv på måder, du aldrig havde forestillet dig. Som ung har du ofte færre forpligtelser og mere fleksibilitet, hvilket gør det lettere at tage på rejseeventyr. Desuden er det en tid, hvor du kan skabe varige venskaber og minder, der vil følge dig resten af livet. Rejser giver dig også mulighed for at udvikle vigtige livsfærdigheder som selvstændighed, problemløsning og tilpasningsevne, som vil være uvurderlige i dit personlige liv og fremtidige karriere.

Fem fordele ved at rejse som ung

Der er utallige fordele ved at rejse som ung, og det kan være en af de mest berigende oplevelser i dit liv:

  1. Du får mulighed for at opleve verden med friske øjne og en åben sind.

  2. Du kan udforske nye steder, møde mennesker fra forskellige baggrunde og få en dybere forståelse for verdens mangfoldighed.

  3. Rejser kan styrke din selvtillid og selvstændighed, da du lærer at navigere i ukendte miljøer og håndtere uforudsete udfordringer.

  4. Det er en fantastisk måde at lære nye sprog og kulturer på, hvilket kan berige dit personlige og professionelle liv.

  5. Rejser giver dig en pause fra hverdagen, hvor du kan slappe af, lade op og vende tilbage med fornyet energi og inspiration.

Top 20 rejsedestinationer for unge

1. Alicante, Spanien

Alicante er en livlig kystby på Spaniens østkyst, der byder på solrige strande, historiske seværdigheder og et pulserende natteliv. Byen er perfekt for unge, der ønsker at kombinere afslapning med kulturelle oplevelser. Besøg den imponerende Santa Bárbara-borg og nyd tapas på de lokale restauranter.

Rejs til Alicante med Viborg Idrætshøjskole

2. Livigno, Italien

Livigno er en populær destination for unge, der elsker en aktiv ferie. Denne italienske alpeby byder om vinteren på fantastiske skiforhold, snowboarding og afterski. Rejser du om sommeren kan du nyde vandreture, mountainbiking og smukke naturoplevelser i de omkringliggende bjerge.

Rejs til Livigno med Viborg Idrætshøjskole

3. Filippinerne

Filippinerne er en øgruppe bestående af over 7.000 øer, hvilket gør det til et sandt paradis for unge rejsende, der elsker eventyr og naturskønne omgivelser. Landet byder på nogle af verdens smukkeste strande med krystalklart vand og hvide sandstrande. For de eventyrlystne er der utallige muligheder for dykning og snorkling, hvor du kan udforske farverige koralrev og vragdykning.

Hvis du rejser til Filippinerne med Viborg Idrætshøjskole og har valgt dykning som fag, eller hvis du allerede er certificeret dykker, har du mulighed for at deltage i en spændende dykkerrejse til Filippinerne. Her kan du udforske farverige koralrev, vragdykning og opleve en utrolig undervandsverden. Filippinerne byder også på smukke strande og spændende kulturelle oplevelser.

Rejs til Filippinerne med Viborg Idrætshøjskole

4. Cala Gonone, Sardinien

Cala Gonone på Sardinien er et paradis for klatre entusiaster. Området byder på spektakulære klippevægge og udfordrende ruter, der tiltrækker klatrere fra hele verden. Udover klatring kan du nyde krystalklart vand, smukke strande og autentisk italiensk mad.

Rejs til Sardinien med Viborg Idrætshøjskole

5. Marbella, Spanien

Marbella er kendt for sine luksuriøse strande, eksklusive klubber, poolparty og glamourøse atmosfære. Byen tiltrækker unge, der ønsker at opleve det bedste af Costa del Sol. Udover lækre strande og god atmosfære byder byen også på Fitness Camps, hvor du kan kombinere træning med solskinsdage og få uforglemmelige oplevelser. 

Rejs til Marbella med Viborg Idrætshøjskole

6. Marrakech, Marokko

Marrakech er en fascinerende by, der byder på en blanding af tradition og modernitet. Udforsk de farverige markeder, besøg de historiske paladser og nyd den autentiske marokkanske mad. Byen er også kendt for sine luksuriøse riads og spaoplevelser.

Rejs til Marokko med Viborg Idrætshøjskole

7. Sliema, Malta

Sliema, beliggende på Maltas nordøstlige kyst, er en populær destination for unge rejsende, der søger en kombination af sol, hav og byliv. Byen er kendt for sin smukke promenade, der strækker sig langs kysten og byder på en fantastisk udsigt over det azurblå Middelhav.

Malta er også kendt for sine fantastiske dykkersteder og krystalklare vand, der tiltrækker unge eventyrere.

Rejs til Malta på dykkerrejse med Viborg Idrætshøjskole

8. Wien, Østrig

Wien er en elegant by, der kombinerer historie, kultur og moderne livsstil. Besøg de imponerende paladser og udforsk de trendy caféer og restauranter. Wien er også kendt for sine smukke parker og grønne områder, hvor du kan slappe af og nyde naturen.

For de eventyrlystne er Wien et perfekt udgangspunkt for både skiferie og vandring i de nærliggende bjerge. Om vinteren kan du tage en kort tur til de østrigske alper og nyde fantastiske forhold der er til ski og snowboard. Om sommeren byder de samme bjerge på utallige vandrestier, hvor du kan udforske den storslåede natur og nyde den friske bjergluft. Med sin blanding af kulturelle oplevelser og naturskønne eventyr er Wien en ideel destination for unge rejsende, der ønsker at opleve det bedste af både by og natur.

Rejs til Østrig på skitur med Viborg Idrætshøjskole

9. Bali, Indonesien

Bali er en paradis ø, der tiltrækker unge rejsende med sine fantastiske strande, spændende natteliv og rige kultur. Her kan du surfe på verdensklasse bølger, udforske frodige rismarker og besøge gamle templer. Bali er også kendt for sine wellness-retreats, hvor du kan deltage i yoga og meditation for at finde indre ro.

10. Tokyo, Japan

Tokyo er en pulserende metropol, der byder på en unik tradition og kultur. Udforsk de historiske templer og nyd den lækre japanske mad på lokale izakayas og sushi-restauranter. Byen er også kendt for sine trendy modebutikker og innovative teknologi. Med sine mange kulturelle oplevelser og dynamiske atmosfære er Tokyo en uforglemmelig destination for unge rejsende.

11. Sydney, Australien

Sydney er en ikonisk by i Australien, der tiltrækker unge rejsende med sine fantastiske strande, verdensberømte seværdigheder og afslappede livsstil. Besøg Operahuset, tag på surflektioner ved Bondi Beach og udforsk de trendy kvarterer som Surry Hills og Newtown.

12. Reykjavik, Island

Reykjavik er en unik destination, der byder på spektakulære naturoplevelser og en livlig kultur. Udforsk de geotermiske områder, tag på vandreture i de smukke landskaber og nyd de varme kilder. 

13. Bangkok, Thailand

Bangkok er en livlig by, der byder på en blanding af tradition og modernitet. Udforsk de farverige markeder, besøg de imponerende templer og nyd den lækre thailandske mad. 

14. Cape Town, Sydafrika

Cape Town er en fantastisk destination, der kombinerer naturskønhed med kulturelle oplevelser. Bestig den ikoniske Table Mountain for en betagende udsigt over byen og havet. Udforsk de smukke strande, eller tag på vinsmagning i de nærliggende vinområder. Cape Town er den perfekte destination for unge rejsende, der søger eventyr og nye oplevelser.

15. Amsterdam, Holland

Amsterdam er en charmerende by, der tiltrækker unge rejsende med sine smukke kanaler, historiske bygninger og livlige atmosfære. Udforsk de trendy kvarterer som Jordaan og De Pijp, besøg verdensberømte museer som Rijksmuseum og Van Gogh Museum, og nyd de hyggelige caféer og restauranter langs kanalerne. 

16. Barcelona, Spanien

Barcelona er en livlig by, der kombinerer kultur, strandliv og natteliv, hvilket gør den til et ideelt rejsemål for unge rejsende. Byen er kendt for sin unikke arkitektur og charmerende gader. Nyd solen på byens strande, udforsk trendy kvarterer med hippe caféer og butikker, og oplev det pulserende natteliv med lækre tapas og dans til den lyse morgen. Med sin dynamiske atmosfære og mange oplevelser er Barcelona en destination, der vil efterlade dig med uforglemmelige minder.

17. New York City, USA

New York City er en ikonisk destination, der byder på en uendelig række af oplevelser. Udforsk de berømte seværdigheder som Times Square, Central Park og Frihedsgudinden. Byen er også kendt for sine gode shopping muligheder og kulturelle mangfoldighed. Besøg trendy kvarterer som Williamsburg og SoHo, og nyd de utallige caféer, restauranter og kunstgallerier, der gør New York til en by, der aldrig sover.

18. Berlin, Tyskland

Berlin er en spændende by, der kombinerer historie, kultur og moderne livsstil på en unik måde. Besøg de historiske monumenter som Brandenburger Tor og Berlinmuren, udforsk de trendy kvarterer som Kreuzberg og Friedrichshain, og nyd de mange caféer og restauranter, der tilbyder alt fra traditionel tysk mad til internationale retter. 

19. Wellington, New Zealand

Wellington, New Zealands charmerende hovedstad, er en destination, der byder på en perfekt blanding af kultur, natur og eventyr. Byen er kendt for sin livlige kunstscene, spændende museer og hyggelige caféer. Tag en tur op til Mount Victoria for en fantastisk panoramaudsigt over byen og havnen, eller udforsk de mange vandrestier og cykelruter i de omkringliggende bakker. Med sin afslappede atmosfære, venlige befolkning og smukke omgivelser er Wellington en ideel destination for unge rejsende, der ønsker at opleve det bedste af New Zealand.

20. Kampot Province, Cambodja

Kampot Province i Cambodia er en skjult perle, der byder på en unik blanding af naturskønhed og kulturelle oplevelser. Kampot byder på peberplantager og bådture langs floden samt en række charmerende caféer og restauranter, hvor du kan nyde lækre lokale retter. Med sin autentiske charme og mange aktiviteter er dette en fantastisk destination for unge rejsende, der søger eventyr og kulturelle oplevelser i hjertet af Cambodia.

Rejs med Viborg Idrætshøjskole

Hos Viborg Idrætshøjskole tilbyder vi ikke kun fællesskab og undervisning i dine yndlingsfag, men også uforglemmelige rejseoplevelser, der kombinerer sport, kultur og eventyr!

Vores rejser er designet til at udfordre dig fysisk og mentalt, samtidig med at du får mulighed for at udforske nye destinationer og kulturer sammen med dine venner og vores rejseledere.

Uanset om du er til dykning i Filippinerne, klatring i Sardinien eller skiferie i Østrig, har vi noget for enhver smag. Vores rejser er ikke kun en chance for at forbedre dine sportsfærdigheder, men også for at skabe varige minder og venskaber med dine venner. Så pak din rygsæk og gør dig klar til at opleve verden på en helt ny måde med Viborg Idrætshøjskole!

Se vores udbud af rejser

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Ønsker du at besøge skolen, kan du booke en rundvisning her, eller bestille en brochure for at få indblik i højskolelivet.

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

1920X1080 Rejser Højskole Klatring
1920X1080 Dykkerrejse 2 Filippinerne Højskole Rejse

I tvivl om dine valg?