1920X1080 Sang Guitar
1920X1080 Sang Guitar

Musik højskole - 4 spændende musikfag på Viborg IH

Musikken er et universelt sprog, der kan berøre og forstås af alle. I Danmark har højskolerne skabt en enestående platform for at udfolde sig musikalsk. På Viborg IH tilbyder vi et bredt udvalg af musikfag herunder sang, guitar, klaver og ukulele. Uanset om du ønsker at forbedre dine musikalske færdigheder, udfordre dig selv eller blive en del af et stærkt fællesskab, så er en højskole med musik det perfekte sted at opdage og udfolde din musikalske passion.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Ingen højskole uden sang

På en højskole er sang en uundværlig del af hverdagen. Det er et fællesskabsdannende element, der binder os sammen og skaber en unik stemning. Sang spreder smil og glæde, og det er svært at modstå den energi, der opstår, når vi synger sammen. 

Uanset om det er fællessang til morgensamlingen, i musikfagene eller ved sociale arrangementer, er sangen med til at skabe et positivt og livligt miljø. Den bringer os sammen og giver os mulighed for at udtrykke os selv på en helt særlig måde. På en højskole er sang en vigtig del af vores fælles oplevelser og minder, der varer længe efter højskoleopholdet er slut.

Højskolesangbogen danner rammen for sangtimerne på Viborg IH

På Viborg IH er Højskolesangbogen en essentiel del af det obligatoriske fag sang, idet den rummer både tradition og fornyelse inden for dansk sang. Højskolesangbogen har været en del af dansk kultur siden 1894 og er en sand skattekiste af sange.

Det er gennem disse sange, at eleverne udforsker og udvikler deres vokale færdigheder, opdager nye udtryksformer og styrker deres musikalske identitet.

Sangtimerne centreres om fællesskabet og den enkeltes udvikling, hvilket giver et stærkt fundament for elevernes musikalske rejse og skaber en dynamisk og nysgerrig tilgang til læringen.

Læs mere om faget sang her

4 spændende fag med musik

På Viborg IH tilbyder vi fire forskellige musikalske fag. I disse fag lærer du musikkens sprog fra grundtonen af, så det er et perfekt sted at udfolde dine musikalske potentialer inden for forskellige genrer og stilarter.

I vores musikfag får du værktøjerne til at komponere, arrangere og udføre det musikalske. Du møder engagerede undervisere, som med faglig dygtighed og stor musikalsk indsigt, vil guide dig på din kreative rejse.

Kast dig ud i samspil og lær dynamikken i at spille sammen med andre. Uanset dit niveau eller dine tidligere erfaringer, er der plads til dig på vores musikfag. Læs mere om vores forskellige musikfag herunder.

1. Guitar

Med faget guitar kan du blive mester i guitarspillets kunst. Her lærer du at forvandle toner til følelser og udtrykke din indre rytme gennem musikken.

Du vil hurtigt blive fortrolig med akkorder og riffs, og udbygge dit repertoire med alt fra klassiske guitarstykker til moderne hits. Vores dedikerede underviser (med et skarpt øre for detaljer og en glødende passion for musik) vil inspirere og udvikle dit spil, så du kan tage dine færdigheder til nye højder.

Guitar-faget er designet som et begynderhold, men selv hvis du allerede har erfaring med de seks strenge, er du stadig hjertelig velkommen. Bring din passion for guitar til live og lad os sammen skabe musik.

Bliv klogere på faget Guitar her

2. Klaver

Klaverets elegante toner og alsidige udtryksformer danner en fundamental basis i musikkens verden. Det er instrumentet, der kan få hjertet til at svømme i melodier, vække intense følelser, og skabe en fortryllende atmosfære som ingen anden.

I faget Klaver på Viborg IH vil du lære forskellige aspekter af klaverspil. Vi vil fokusere på akkorder og at kunne spille forskellige stilarter, hvilket indebærer at bruge forskellige rytmer i både højre og venstre hånd. Vores mål er, at du bliver i stand til at akkompagnere dig selv og andre til fællessang.

Bliv klogere på faget Klaver her

3. Ukulele

Ukuleleens charmerende klang vækker glæde og begejstring. Dette lille strengeinstrument har en let og legende tilgang til musik, der fanger ethvert publikums hjerte. Bliv fortrolig med ukulelens blide toner og unikke lyd.

Grib en ukulele, og udforsk dens fire strenge, der åbner op for en verden af melodiske muligheder. På vores højskole vil du lære de grundlæggende akkorder, som er nok til at kunne spille forskellige sange. Mestrer du ukulelen, kan du nyde spontane jams og sangskrivning i et trygt og inspirerende fællesskab. Lad ukulelen være din musikalske rejsefælle og åbn døren til kreativ udfoldelse.

Bliv klogere på faget Ukulele her

4. Sang og Kor

Dyk ned i sangens fortryllende verden og opdag din stemmes unikke kraft og nuancer. Sang og Kor på Viborg IH er din chance for at udforske og udvikle din vokale kunnen mens du hygger dig og har det sjovt med de andre på holdet.

Gennem fokus på korsang, får du mulighed for at styrke din musikalske identitet. Bliv en del af et nært samspil, hvor vi sammen finder harmonien i mangfoldighedens skønhed. Den passionerede vejledning fra vores erfarne underviser kombineret med det inspirerende højskolemiljø, giver dig en ideel platform til at forfine dit sangtalent. Tag skridtet og lad din stemme blomstre i et samlingspunkt for musikelskere.

Bliv klogere på faget Sang og Kort her

Tag på Viborg Idrætshøjskole og opdag musikken

Ved at dykke ned i musikken på Viborg Idrætshøjskole, vil du ikke blot udvikle dine tekniske evner, men også din evne til at udtrykke dig autentisk. Her får du plads til at eksperimentere, fejle og lære.

Lyder et ophold på Viborg IH som noget for dig, kan du tilmelde dig et her

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Besøg os til Åbent Hus

Vi holder også åbent hus flere gange om året. Her har du mulighed for at opleve højskolen, faciliteterne og fornemme den gode højskoleånd på egen krop. Se datoerne og programmet for Åbent Hus.

Andre fag på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole har vi ikke kun fokus på musikfag, men tilbyder også en bred vifte af andre spændende fag. Her kan du fordybe dig i forskellige områder og udfordre dig selv på nye måder. Nogle af de fag, vi også tilbyder inkluderer:

Se vores store udbud af fag her

Uanset hvad dine interesser er, finder du helt sikkert noget, der passer til dig på Viborg Idrætshøjskole.

1920X1080 Sang Guitar
1920x540 sang sangbog

I tvivl om dine valg?