Hiphop 1 1010X500 Acf Cropped
Hiphop 2 1010X500 Acf Cropped

Hiphop – 5 gode grunde til at vælge hiphop på Viborg Idrætshøjskole

Elsker du at danse eller ønsker du bare at prøve noget helt nyt? Hiphop-faget er for dig, der ønsker at udfordre dig selv og tilsidesætte ydmygheden. Se 5 gode grunde til at kombinere den livlige dans med et fantastisk højskoleophold herunder.

Tilmeld dig højskolen lige her

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 24. november 2022

Hvad er hiphop?

Hiphop er både en musikgenre men også en hel kultur, der opstod i de afroamerikanske ghettomiljøer i New York City. Hiphop kendetegnes ved rap, sprudlende DJs, vilde dansetrin og grafiske kunstelementer. I hiphop-kulturen indgår også mode og sprog. Det er altså derfor ikke blot nogen enkel musikgenre. For mange mennesker er hiphop et symbol på deres identitet og en helt generel livsstil. Det er blandt andet noget af det, som gør hiphoppens udtryk helt ekstraordinært. 

Hiphop startede i 1970’erne i New York, hvor unge mennesker fra forskellige kulturer og baggrunde begyndte at blande musik og rap. De to elementer blev hurtigt en populær kombination, og snart spredte hiphop sig til andre dele af USA og verden. I dag er hiphop en af de mest populære musikgenrer, og dens indflydelse kan ses i mange andre genrer og kulturer.

Selve hiphop-dansen kan også indeholde mange forskellige stilarter som eksempelvis:

  • Break

  • Capoeira

  • Popping

  • Electric boogie

  • Slowmotion

  • Locking

Derudover er det ikke kun selve dansen, der fylder meget i hiphoppens verden. Det er på mange måder det samlede udtryk af dansestil, musik, koreografi og scenografi der på samme tid udfolder genrens magi.

Hiphop er altså meget mere end musik, kunst og kultur. Det er en måde at se verden på og en måde at udtrykke sig på. For mange er hiphop en passion, der giver mening i deres liv.

Book en rundvisning på Viborg Idrætshøjskole

Hiphop 0
Hiphop 1 1010X500 Acf Cropped

Hvad betyder “hiphop” egentlig?

Der er mange meninger om, hvad selve ordet “hiphop” betyder, og hvor det kommer fra. Hiphop er ofte blevet defineret som en kombination af musik, dans og mange andre ting. 

For nogle er hiphop en måde at fortælle historier og en måde at knytte bånd med andre mennesker på. Hiphop er blevet brugt til at skabe venskaber, styrke fællesskaber og opbygge broer mellem mennesker med forskellige baggrunde.

Det er også blevet brugt til at udtrykke politiske holdninger og få folk til at tænke over sociale problemer. Hip hop har på den baggrund været med til at starte mange sociale bevægelser og har inspireret mange mennesker til at tage et politisk og socialt ansvar.

Læs også: Hvilke andre fag tilbyder vi?

5 gode grunde til du skal starte med hiphop

1) Bliv udfordret på dine danseevner

Hiphop kan være en svær genre at mestre og du vil altid kunne fortolke hiphop på nye måder, og derfor er det en dans, der altid er i udvikling. Du vil dermed uanset kompetenceniveau blive udfordret, da der altid er nye ting at lære. Det er med andre ord en dans, hvor du altid kan blive bedre og finde nye veje i forhold til at konstruere det samlede udtryk på forskellige måder.

2) Få mere selvtillid

Når du danser hiphop, lærer du også at have selvtillid og at være stolt af din krop. Du lærer at udtrykke dig frit igennem din dans og din krop, og dette kan have en positiv effekt på din selvtillid. Imens du danser kan du nemlig sortere ydmygheden fra og blot leve i nuet.

3) Dans hiphop overalt

Hiphop er en dans, der ikke er bundet af et bestemt sted eller du nødvendigvis skal bruge en bestemt setting for at kunne danse. Du kan danse hiphop ethvert tænkeligt sted og dette gør det til en meget fleksibel dans, der passer til enhver situation.

4) Dans hiphop alene eller med andre

Du kan danse hiphop alene og sammen med andre. Du kan danse hiphop alene for at udtrykke dig selv, eller du kan danse hiphop med venner eller andre dansere for at have det sjovt. Hiphop er en dans, der samler mennesker, og derfor er det også en god måde at indgå i et fællesskab på. Når du overskrider nogle grænser ved at danse foran andre, er du samtidig med til at flytte dig selv som person.

5) Hold dig i form

Hiphop er ikke kun en dans, hvor du kan udfolde et bestemt udtryk. Det er ganske enkelt også en god måde at få motion på og dermed holde sig i form. Hiphop er en fysisk krævende dans, som stiller krav til din bevægelse og derfor kan det også en god idé at dyrke hiphop, hvis du blot ønsker at opretholde formen.

Læs mere om hiphop på Viborg Idrætshøjskole her

Kombinér hiphop med et ophold på Viborg Idrætshøjskole

Synes du at hiphop lyder som noget helt vildt fedt? Det gør vi i hvert fald. Vi giver dig samtidig muligheden for at prøve kræfter med den sprøde dans og dertil kombinere det med et fantastisk højskoleophold du ikke vil glemme.

Det er altså en kombination, hvor du vil få venner i verdensklasse og samtidig udvikle dig som person gennem dansen såvel som selve højskolelivet. Vi underviser dansere på samtlige niveauer, og der stilles derfor ikke krav til dine evner inden du starter.

Du skal bare sørge for at medbringe et åbent sind og godt humør og så garanterer vi en minderig oplevelse for dig og dine kommende kammerater.

Læs også: Hvem er Viborg Idrætshøjskole?

Hiphop 1 1010X500 Acf Cropped
Hiphop 0

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller email på info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet

I tvivl om dine valg?