IMG 4767 2 Scaled 263X363 Acf Cropped 1
Conten Haekling 1010X500 Acf Cropped 1

Hækling på Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjsskole har vi 2 gange om ugen et fag, der hedder ”Håndens fag”. Her kan vi vælge forskellige kreative fag, og et af dem er hækling. I hæklefaget lærer vi at hækle både det helt basale og det mere avancerede, mens vi hygger med snak, te og kaffe.

Skrevet af elev: Johanne Christiansen senest opdateret 01. juni 2020

Hvad hækler vi?

Vi har indtil videre lavet karklude og fået basisfærdighederne på plads og nu er vi gået i gang med at hækle sprutter til Spruttegruppen.
Spruttegruppen er en frivillig organisation, som indsamler hæklede blæksprutter til for tidligt fødte børn på landets Neonatal-afdelinger. Sprutterne vi er i gang med at hækle, har nogle specielle snoede fangarme, som giver tryghed til de små børn, da de minder om navlestrengen og tiden i livmoderen.
Vi, elever på faget, har været rundt på skolen for at indsamle bomuldsgarnrester til projektet – både fra vores egne garnsamlinger og fra andre elever, som gerne ville donere garn til et godt formål.
De mange forskelligfarvede rester gør, at de mange sprutter får forskellige udtryk, men også at sprutterne er stimulerende for børnene på anden vis end blot ved de snoede fangarme.
Det gode formål gør også, at eleverne har motivation til at hækle sprutterne udenfor undervisningen, så vi kan få lavet så mange sprutter som muligt.

I tvivl om dine valg?