GOLF 1010 3 1010X500 Acf Cropped 1
GOLF 1010 2 1010X500 Acf Cropped

Golf kursus: 5 gode råd til dig, der vil lære at spille golf

Drømmer du om at blive god til at spille golf? Så er et golfkursus på Viborg Idrætshøjskole lige noget for dig! Golf er en fantastisk sport, der både kræver koncentration og præcision. På et golfkursus på Viborg Idrætshøjskole lærer du alt om teknikkerne og får masser af praktisk erfaring.

Tilmeld dig Viborg Idrætshøjskole lige her

bvbvb
Af Sidsel Nordby, senest opdateret 13. oktober 2022

Hvad er golf?

Golf er en af de ældste og mest prestigefyldte sportsgrene i verden. Det er en sport, der ofte er omgivet af smuk natur. Det er ikke kun herhjemme, at du kan finde fantastiske golfbaner. I lande som Spanien, Portugal og USA finder du nogle af verdens bedste og smukkeste steder at spille golf.

Der er i det hele taget mange fordele ved golf. Golf giver motion og udendørs aktivitet, og så er det en sportsgren, hvor du kan spille sammen med familie og venner. Golf er også en sport, der ikke kræver et højt fysisk niveau. Alle kan lære at spille golf, uanset alder, køn eller fysisk forfatning.

Hvordan spiller man golf?

Det er faktisk meget enkelt – golf handler om at slå bolden så langt og præcist som muligt. Jo tættere du kommer på hullet på banen, desto færre slag skal du bruge – det er netop det, der gør golf både udfordrende og sjovt.

5 gode råd: Sådan kommer du i gang med at spille golf

Herunder ser du 5 gode råd til dig, der ønsker at starte din golfkarriere

  1. Find det rette udstyr: Der er ikke noget fast regelsæt for, hvilket udstyr du skal bruge til golf. Det er dog vigtigt, at du finder det udstyr, der passer bedst til dig. Du kan starte med at leje eller låne et sæt køller og bolde, og når du føler dig klar til det, kan du købe sit eget udstyr.

  2. Lær de grundlæggende regler: De fleste begyndere vælger at tage et golfkursus for at lære de grundlæggende teknikker og for at få en forståelse for spillet. Dog kan det være smart at lære de grundlæggende regler indenfor golf, så du er godt klædt på inden du starter på et kursus.

  3. Tag på golfkursus: På et golfkursus lærer du bl.a. hvordan du holder en golfkølle, hvordan du slår bolden og hvordan du undgår de typiske fejl, som mange begyndere begår. Find et golfkursus nær dig og lær alt om den fascinerende sport. På Viborg Idrætshøjskole tilbyder vi et unikt og spændende kursus til dig, der vil lære at spille golf. Du kan også vælge en privat træner, hvis du ønsker mere 1 til 1 undervisning.

  4. Spil på en passende bane: Golfbaner er meget forskellige, og nogle kan være decideret udfordrende. Vælg derfor en bane, der passer til lige netop dit niveau.

  5. Vær tålmodig: Golf lærer du ikke på en enkelt dag. Det tager tid at lære de forskellige færdigheder, og du skal derfor øve dig meget. Af den grund skal du huske, at golf er et spil, der skal være sjovt.

Book en rundvisning på Viborg Idrætshøjskole nu

GOLF 1010 4 1010X500 Acf Cropped 1
GOLF 1010 5 1010X500 Acf Cropped

4 ting du skal huske, når du spiller golf

  1. Solcreme: Det er meget vigtigt, at du husker at bruge solcreme, når du spiller golf. Når du spiller i flere timer af gangen, skal du passe på dig selv og din hud. Brug først og fremmest solcreme i hovedet, i nakken, på armene og på skuldrene.

  2. Solbriller: Et par solbriller kan være gode at have med i solen, så du lettere kan se. En kasket eller en hat kan også være en god idé.

  3. Vand: Det er vigtigt at indtage væske, så du ikke bliver dehydreret.

  4. Behageligt tøj: Du bør også have komfortabelt tøj på, så du ikke bliver for varm eller kold under din træning. Noget tøj er mere velegnet til golf end andet. Golftøj kan f.eks. være en polo, eller andet let og åndbart tøj.

Hvorfor du skal tage et golfkursus på Viborg Idrætshøjskole?

Spil masser af golf og få nye venner

På Viborg Idrætshøjskole kan du spille en masse golf og møde mennesker, der også elsker golf eller blot ønsker at prøve kræfter med sporten. Dette er en fantastisk måde at få nye venner på, og måske bliver det dine fremtidige golfmakkere. Et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole er den perfekte måde at danne nye livslange venskaber på. Sammen vil I kunne se tilbage på en unik tid, hvor hverdagen blev sat på pause, så nye muligheder og bekendtskaber kunne udfolde sig.

Bliv bekendt med golf-universet

På Viborg Idrætshøjskole har du også mulighed for at prøve discgolf (Frisbee Golf) og fodboldgolf. Med et golfkursus er du allerede inde i golf-universet og kan benytte dig af dine tillærte teknikker til de andre faciliteter. Du finder for eksempel Viborg DiscGolf Park lige ved siden af højskolen.

Derudover kan du gennem et golfkursus på Viborg Idrætshøjskole tilegne dig færdigheder i minigolf og AdventureGolf.

Læs også: Hvilke andre fag kan du tage på Viborg Idrætshøjskole

GOLF 1010 6 1010X500 Acf Cropped
GOLF 1010 2 1010X500 Acf Cropped

Har du spørgsmål til et golfkursus på Viborg Idrætshøjskole?

Sidder du med nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller email på info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Læs også: Bestil brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet

I tvivl om dine valg?