Fitness2 1010X500 Acf Cropped
Fitness2 1010X500 Acf Cropped

Fitness Viborg - Træn dig glad og sund!

Er du på udkig efter en måde at få mere motion og sundhed ind i dit liv? Så er fitness muligvis svaret for dig! I Viborg Huset kan du dyrke fitness og få hjælp til at opnå dine mål. Uanset om du er nybegynder eller erfaren, så er der noget for enhver smag.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Fitness - En alsidig træningsform

Fitness er et vidt begreb, der dækker over et væld af træningsformer, som alle har til formål at forbedre din kondition, styrke, balance og smidighed.

Der findes et væld af måder, hvorpå du kan dyrke fitness. Fitness indebærer nemlig alt fra styrketræning, cardio, HIT, løb, spinning og meget mere. Det er en alsidig træningsform, hvor der er plads til at dyrke lige præcis den træning, der passer til dig og dine mål.

I Fitness Viborg finder du træningsudstyr, der giver dig mulighed for at træne hele kroppen godt igennem. Træningsmaskinerne er intuitive og lette at gå til, så brugeroplevelsen er stor, og effekten er det samme.

Centret indeholder blandt andet cardiomaskiner, frie vægte, udstrækningsområde med yogamåtter, TRX, medicinbolde og kettlebells, som alle er med til at fuldende dine muligheder for alsidig og effektiv træning.

Gode grunde til at dyrke fitness

Der er et hav af gode grunde til, at du skal kaste dig ud i fitness. At træne har nemlig en række fordele - både fysisk og psykisk. Her er 5 grunde til, at du skal dyrke fitness:

  • Forbedre din styrke og kondition: Går du med et ønske om at forbedre din kondition og styrke? Så er fitness det oplagte valg for dig. Når du dyrker fitness, opbygger du nemlig dine muskler, og øger samtidig din kondition.

  • Træn dig glad: At træne har bevist at have en positiv effekt på vores humør. Når du træner, udskiller du nemlig endorfiner, som er kroppens eget lykkehormon. Det kan give dig et boost af positiv energi og løfte dit humør både kort- og langsigtet.

  • Skab overskud i hverdagen: At dyrke fitness kan give dig mere energi og overskud i hverdagen. Når du træner, øger du nemlig blodcirkulationen i kroppen, hvilket kan føre til, at du føler dig mere frisk og klar i hovedet. Regelmæssig træning kan også øge din søvnkvalitet og forbedre din livskvalitet!

  • Slip af med stress og angst: Fysisk aktivitet har længe vist sig at være sundt for vores mentale helbred. Når du træner bliver din krop nemlig bedre til at regulere stresshormoner, hvilket kan hjælpe dig med at tackle stress og angst.

5 tips til at blive en stærk fitnessudøver

Hvis du ønsker at blive en stærk fitnessudøver, så er der nogle tips, som kan hjælpe dig på vej:

1. Følg et træningsprogram

Dyrker du regelmæssigt fitness, er det en god idé at følge et program, der er tilpasset og struktureret efter dine evner og mål. På den måde kan du tilrettelægge din træning efter hvor du er nu, og hvad du ønsker at bevæge dig imod. Det kan eksempelvis være, at du ønsker at blive dygtigere til konditions- eller styrketræning, eller at du vil øge din smidighed og fleksibilitet.

2. Søg professionel hjælp

Det er altid en god ide at søge professionel hjælp, hvis du ønsker at dyrke fitness regelmæssigt. En professionel - omend det er en personlig træner, fysioterapeut eller andet - kan hjælpe dig med at planlægge din træning og sørge for, at du har lavet de rigtige øvelser for bedst muligt at nå dine personlige mål. Døjer du med en skade, er det også en god ide at søge hjælp for at forebygge komplikationer.

3. Fokuser på din form

En essentiel del af effektiv træning er at træne korrekt. Det indebærer blandt andet at være sikker på, at du udfører dine øvelser korrekt. Fokusér derfor på din form, spørg gerne andre om hjælp, hvis du er i tvivl om hvordan en øvelse bedst udføres. Ved at have en korrekt form er du nemlig med til at sikre dig selv mod eventuelle skader, og din træning vil blive mere effektiv.

4. Vær tålmodig

Omend dit mål er at løbe et maraton, øge din fleksibilitet eller løfte tunge vægte, så kræver det tålmodighed. Resultaterne opnås ikke over natten, så det er vigtigt, at du giver dig selv tid til at opnå dine mål. Tag små skridt, og fejr de fremskridt, du gør undervejs. Husk også, at give din krop tid til at restituere og lyt til din krop, når den signalerer, at den har brug for hvile.

5. Hav det sjovt

Vigtigst af alt er at have det sjovt når man træner. Så vælg en træningsform du synes er sjov og motiverende. Hvis du ikke kan lide at træne, så bliver det svært at være konsekvent og opnå resultater.

Et hyggeligt træningscenter med plads til alle

I vores hyggelige træningscenter i Viborg har vi skabt en atmosfære, hvor alle kan føle sig velkommen og tilpas. Vi har et bredt udvalg af maskiner, udstyr og holdtræning - på Højskolen er det Kvik Fitness der afholder holdtræning, se deres program her. Så der er noget for enhver smag og niveau.

Vi tror på, at træning skal være sjovt og motiverende, og vi vil gerne hjælpe dig godt i gang. Derfor anbefaler vi, at du får lagt et træningsprogram, der er tilpasset dig og dine behov. Dette er gratis for dig, hvis du får det lavet i forbindelse med oprettelse af dit medlemskab. Så kom og besøg os, og lad os sammen skabe en sundere og gladere version af dig.

Hvis du overvejer at blive medlem af Fitness Viborg, er du velkommen til at afprøve vores fitnesslokale med en gratis prøvetime.

Opret dit medlemskab her eller læs mere om Fitness i Viborg Huset her.

Besøg Viborg Huset