Dykning I Malta5 1010X500 Acf Cropped
Dykkerrejser For Unge

Dykkerrejser for unge: Få en oplevelse for livet

Er du nysgerrig på at udforske det magiske undervandsliv og har du mod på eventyr? Så tag på en dykkerrejse med Viborg Idrætshøjskole og oplev en verden under vand. Du vil få mulighed for at opleve farverige koralrev, imponerende havdyr og et helt nyt univers, som du måske aldrig har set før.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

Hvad indebærer dykning?

Dykning er en unik oplevelse, der åbner døren til en hemmelighedsfuld verden, skjult for de flestes øjne. Denne aktivitet tilbyder ikke blot et vindue til utrolig smukke landskaber, men byder også på en fredfyldt stilhed og en følelse af frihed, som kan være svær at opnå andre steder.

Derudover er dykning en ekstraordinær vandaktivitet, der stiller krav til din fysiske form, styrke og koncentrationsevne. Denne avancerede disciplin kræver specifikt udstyr og en vis ekspertise. Derfor er det essentielt, at man enten selv er en kvalificeret dykker med certifikat eller ledsages af én, der er det. For at opnå et dykkercertifikat er det nødvendigt at fuldføre både teoretisk undervisning og praktisk træning, hvilket sikrer, at man kan bevæge sig trygt under vandet.

Gode grunde til at starte dit dykkereventyr

Der er et hav af grunde til, at du skal springe ud i dykning. Oplev eksempelvis, hvordan dykning kan være med til at:

 • Mindske angst og stress

 • Få en følelse af frihed

 • Opleve en helt ny verden under vandet

 • Øge din selvtillid og selvværd

 • Udfordre dig selv og styrke din fysiske form

 • Opnå en større forståelse og respekt for naturen

 • Skabe minder og oplevelser for livet

 • Møde nye mennesker og være en del af et fællesskab.

Det er altså ikke kun selve dykningen, der er fantastisk, men også det fællesskab, der opstår omkring denne spændende aktivitet. Du vil møde mennesker der deler din passion for dykning, og som vil inspirere og motivere dig i din rejse som dykker.

Udforsk havet med Viborg Idrætshøjskole

På Viborg Idrætshøjskole er vi vilde med vandsport. Som elev har du rig mulighed for at dyrke lige netop den vandaktivitet, du brænder for. Tag eksempelvis idrætshovedfaget svømning eller surfkajak, eller forsøg dig med SPOT idrætsfagene undervandssvømning og SUP.

Er det dykning, du interesserer dig for, kan du med fordel kombinere det med et ophold på højskole. På Viborg Idrætshøjskole elsker vi dykning og står klar til at hjælpe dig godt på vej, så du kan udforske havet og samtidig være i sikre hænder. 

Vi tilbyder dykkercertifikat, hvor du får teoretisk viden og praktisk erfaring med dét at dykke. Her vil du få en god forståelse for disciplinen og for det udstyr, man bruger til at dykke. Derudover vil du lære hvordan man kommunikerer under vandet, og hvordan man agerer i farlige situationer.

Vælger du dykker faget, får du også mulighed for at tage med på en rejse til en spændende og eksotiske destination. På rejsen vil du få mulighed for at dykke helt ned til 30 meter under overfladen, dykke om natten og meget mere. Én ting er sikkert - du er garanteret en uforglemmelig oplevelse!

Læs mere om dykker faget, rejsen og dykkercertifikatet her

4 gode grunde til at tage på en dykkerrejse

 1. Bliv bedre til at dykke: På en dykkerrejse vil du få mulighed for at forbedre dine evner indenfor dykning. Det er nemlig en helt anden oplevelse at dykke i et fremmed land, og det kan styrke dig som dykker. Tager du på en dykkerrejse med Viborg Idrætshøjskole, vil du samtidig kunne prøve kræfter med at dykke på vrag og om natten. På den måde vil du blive dygtigere og en mere erfaren dykker.

 2. Få en mindeværdig oplevelse: En dykkerrejse vil med sikkerhed være en rejse, du husker for livet. Udover at blive en bedre dykker, giver rejsen dig nemlig mulighed for at opleve en ny kultur, nye mennesker og et andet havmiljø.

 3. Bliv klogere på livet under vandet: På en dykkerrejse vil du være i vandet flere gange om dagen, hvilket giver god mulighed for at blive klogere på havmiljøet. Det kan eksempelvis være, at du dykker blandt koraller eller sjældne fisk, hvilket er en god måde at blive klogere på havets biodiversitet.

 4. Bliv en del af et fællesskab: På en dykkerrejse vil du være omgivet af andre dykkere, som deler din passion for havet og livet under vandet. Det er en fantastisk mulighed for at møde nye venner, som du kan dele dine dykkeroplevelser med, og måske endda planlægge fremtidige dykkerrejser sammen. 

3 fantastiske steder at dykke

Ønsker du at dykke udenfor Danmarks grænser? Så tag på en dykkerferie til et af verdens mange gode destinationer for dykning. På Viborg Idrætshøjskole tilbyder vi hvert år en eksotisk dykkerrejse til Filippinerne, der giver dig som elev mulighed for at udforske verden under vandet. Derudover er Malta og Indonesien også to anbefalelsesværdige steder at dykke. 

1. Filippinerne

Filippinerne er kendt for at være en fantastisk destination for dykkere. Landet har nemlig en meget lang dykkersæson, og et spændende havmiljø. Som dykker kan du nemlig svømme i koralrevet og dykke blandt hajer og havskildpadder. Filippinerne har en række øer, som er oplagt til dykning, og du har derfor god mulighed for at finde en destination, som passer til lige netop dine ønsker.

2. Malta

Ønsker du en uforglemmelig dykkerrejse, som samtidig er tæt på Danmark? Så rejs til Malta og oplev det krystalklare vand, som er perfekt for dykkere. Øen byder på masser af spændende oplevelser for både den nye og den rutinerede dykker. Malta byder nemlig på alt fra teknisk dyk helt ned til 120 meter til vragdyk, og er derfor en oplagt destination for dykkere.

3. Indonesien

Indonesien består af tusindvis af øer, og er derfor et oplagt sted at rejse hen for at dykke. Du kan eksempelvis rejse til Bali og dykke blandt koralrev og mantarokker, eller tag til Raja Ampat, som er kendt for at have verdens største artsdiversitet. Fælles for Indonesiens mange øer er, at du som dykker vil opleve tusindvis af farverige fisk, og dyr, du sikkert aldrig har hørt om. Indonesien har noget for enhver smag og er derfor en god destination både for nybegyndere og de mere erfarne. 

Læs mere om dykkerturen på Viborg Idrætshøjskole her

Har du spørgsmål til højskoleopholdet?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 86 67 20 11 eller mail info@viborgih.dk.

Book en rundvisning på skolen her eller bestil en brochure og få svar på dine spørgsmål om højskolelivet. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Dykkercertifikat2 1010X500 Acf Cropped
Dykning I Malta4 1010X500 Acf Cropped

I tvivl om dine valg?