Naturzoner Skov Højskole Viborg4
Naturzoner Skov Højskole Viborg4

Mountainbike i Viborg - Se de bedste ruter her

Er du på udkig efter en sjov og udfordrende aktivitet, der både styrker fællesskabet og kroppen? Så er en tur på mountainbike med venner eller kollegaer et godt forslag. Oplev de bedste ruter i Viborg, der byder på smukke landskaber og spændende terræn.

60X60 Sidsel N Overgaard (1)
Af Sidsel N. Overgaard

De syv bedste mountainbike-ruter i Viborg

Opdag de syv bedste mountainbike-ruter i Viborg, der vil teste jeres evner og give jer et adrenalin-kick, mens I kan nyde den smukke natur. Uanset hvilken rute I vælger, så er Viborg et perfekt sted for alle mountainbike-entusiaster. Herunder er en liste med syv af Viborgs mest fantastiske mountainbike ruter:

1. Hærvejsruten

Hærvejsruten tilbyder et rigt varieret terræn, hvor man både cykler forbi marker, skove og søer. Der er flere forskellige længder af ruter tilgængelige, så alle kan være med. På Hærvejsruten kan I opleve det bedste af Viborgs natur på én gang.

2. Viborg Søerne

De smukke naturområder omkring de fire søer i Viborg er et perfekt sted at kombinere en cykeltur med enten en svømmetur eller picnic ved vandet. Der er nem adgang til flere start- og slutpunkter langs ruten, så I kan tilpasse turen efter eget behov.

3. Ødalen

Den udfordrende opkørsel fra parkeringspladsen overfor Viborg Idrætshøjskole vil teste jeres styrke og kondition, men I vil hurtigt få muligheden for at nyde de sjove og spændende nedkørsler på den 5 kilometer lange og kuperede rute øst for Viborg. 

4. Skovene omkring Dollerup Bakker

Skovene omkring Dollerup Bakker byder på nogle utrolig smukke skovområder, som er ideelle til mountainbike-ture. Terrænet er kuperet og varieret, hvilket tilbyder ruter med alt fra lette bakkede strækninger til mere krævende nedkørsler. Derudover er der gode muligheder for teknisk træning på stierne.

5. Sønderskoven

Sønderskoven tilgås nemt fra centrum af Viborg by og byder på et væld af forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med på turen - også nybegyndere. Det er 'Singletrack heaven' i den smukke skov med masser af snørklede singletracks gennem træerne og spændende bakker at cykle op og ned ad.

6. Neckelmann og Skrikes plantager

Forvent en udfordrende og adrenalinfyldt tur i Skrikes og Neckelmanns plantager, hvor I som hold kan styrke fællesskabet og skabe minder for livet på mountainbike-sporet. Med sit varierede terræn, hvor I udfordres af træ, sten og rødder, og smukke omgivelser, er det et perfekt sted til at udforske sammen på mountainbike.

7. Stanghede

Kom og udforsk det fantastiske mountainbikespor på den betagende hede. Sporet strækker sig over 11 kilometer og tager jer med på en spændende rejse ad naturlige stier med varierende terræn. I vil opleve dyrene løbe rundt omkring jer, mens I kører på det naturlige underlag og mærker vinden i håret. Landskabet med åbne vidder, bølgende bakker og udfordrende lavninger vil omfavne jer og bringe jer tættere på naturen end nogensinde før.

Kamera 1 (124 Of 125)
IMG 8383 (1)

Prøv mountainbike i Viborg

Er I på udkig efter en sjov og udfordrende aktivitet, der kan styrke fællesskabet på jeres arbejdsplads eller i vennegruppen?

Så tag med på en mountainbike tur gennem det bakkede terræn og oplev adrenalinen pumpe igennem kroppen. Det er den perfekte måde at få frisk luft på, samtidig med at få styrket jeres relationer.

Lej mountainbikes hos Viborg Huset

Viborg Huset tilbyder spændende mountainbikeevents, der er perfekte til at styrke fællesskabet på jeres arbejde eller i vennegruppen. Uanset om I er erfarne mountainbikers eller nybegyndere, kan I være med til vores events.

Vi starter altid med en grundig introduktion til mountainbiken og køreteknikken, så alle kan føle sig trygge og sikre på cyklen. Derefter tager vi ud på en sjov tur, hvor ruten tilpasses til netop jeres gruppe. Alle kan deltage uanset alder, kondition og mod.

Vi arrangerer events for både store samlede grupper og mindre grupper. Det vigtigste for os er, at alle får en fed oplevelse af at være ude i naturen på mountainbiken.

Læs mere om vores tilbud af ture på mountainbike her

Book jeres næste event hos Viborg Huset

Søger I et sted at holde jeres næste firmaarrangement, fødselsdag, polterabend eller andet, så står Viborg Huset klar til at arrangere dette for jer. Vi har utallige tilbud og lækre faciliteter, som helt sikkert vil fange jeres interesse. Vi tilbyder blandt andet klatring på Nordeuropas største kunstige bjerg og ture i vores svømmehal til et spil kajakpolo.

Se vores forskellige tilbud her

Viborg Huset går op i at give den bedste oplevelse til jer alle og arrangere aktiviteter, som både vil få jer til at grine og give jer sved på panden. Vi står klar til at planlægge jeres næste event i samråd med jer.

Kontakt os på tlf. 86 67 20 11 eller info@viborgih.dk